Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Στην Ελλάς του 2014...


Ομολογώ πως χθες τραβήχτηκε στην Θεσσαλονίκη, η φωτογραφία της χρονιάς. Πιθανότατα να χαρακτηριστεί και ως η πιο αντιπροσωπευτική φωτογραφία της περιόδου που περνάμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Νεαρή γυναίκα, τρομοκρατημένη σκύβει πάνω από το καροτσάκι για να προστατεύσει το παιδί της την ώρα που ορδές κοπρόσκυλων της κυβέρνησης μας οδεύουν για να επιτελέσουν το έργο τους, την τρομοκρατία του λαού. 
Μέρες τώρα μιλάμε για τη χθεσινή προβοκάτσια. Μέρες το φωνάζουμε πως η κυβέρνηση έχει πεθάνει από καιρό και πρέπει να εκδιωχθεί από το τιμόνι της χώρας μας. Την χαριστική βολή, τους την έριξαν πριν από λίγες μέρες οι σύμμαχοί τους, οι ευρωπαϊκές κατουρημένες ποδιές που φιλούσε όλα αυτά τα χρόνια ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Κι όμως αυτοί οι πολιτικοί συνεχίζουν να κυβερνούν, προκαλώντας μεγαλύτερο τρόμο στην ελληνική κοινωνία για να την κρατάει σκυφτή και γονατισμένη μέχρι να ολοκληρώσουν την καταστροφή τους. 
Η τρομοκρατία στον ελληνικό λαό δημιουργείται μέσα από απαγορεύσεις, από προβοκάτσιες κι από ξεφτιλισμένα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία μάχονται μεταξύ τους για το πιο θα γίνει περισσότερο μισητό στον μέσο σκεπτόμενο Έλληνα. Τα πρωτεία πλέον τα έχει ο ΑΝΤ1 μιας και το Mega έχει ξοφλήσει με τα υπέρογκα χρέη που το βαραίνουν (ούτε η ακροδεξιά κυβέρνηση δε μπορεί να το προστατεύσει πια), σε αντίθεση με τον ΣΚΑΪ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να κρατήσει μία πιο μετριοπαθής στάση, έχοντας αντιληφθεί την αλλαγή που έρχεται.
Όλοι περιμέναμε πως τα όργανα καταστολής, οι ρουφιάνοι ασφαλίτες και τα ούγκανα με την πολεμική στολή θα βάλουν τα δυνατά τους για να κάψουν την Αθήνα. Ευτυχώς ξύπνησε ο λαός και βρήκε έναν έξυπνο τρόπο αντιμετώπισης της απάνθρωπης αστυνομοκρατίας, την οποία ζούμε από τις φωτιές της Marfin μέχρι σήμερα. Όπλο του Έλληνα αγωνιζόμενου πολίτη είναι πλέον η κάμερα. Μέχρι σήμερα είχαμε τις προφορικές μαρτυρίες τις οποίες η αστυνομία με μεγάλη ευκολία και με τη βοήθεια των συστημικών μέσων ενημέρωσης, διέψευδε. Όμως ο ερασιτεχνικός φακός τους ξεγύμνωσε. Αλήτες μπάτσοι κουκουλοφόροι έκαναν βόλτες μέσα στον κόσμο. Οι ίδιοι έσπαγαν κι έκαιγαν την Σταδίου στο ύψος του Οφθαλμιατρείου υπό την προστασία των ματατζήδων την ώρα που η περιοχή ήταν άδεια από κόσμο. Οι ίδιοι ανεβοκατέβαιναν την Στουρνάρη κι έλεγχαν την Τοσίτσα, την ώρα που τα όργανα καταστολής πολιορκούσαν τον κόσμο στην πλατεία των Εξαρχείων. Οι ίδιοι έκαψαν αυτή τη φορά το περίπτερο στο οποίο είχαν κάνει πλιάτσικο με τα νερά πριν από λίγο καιρό. Ευτυχώς οι κάμερες κατέγραψαν τις χθεσινές τους αυθαιρεσίες. Χθες πέθανε και η τελευταία υπόνοια της υποτιθέμενης Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν έχουν πλέον άλλοθι για να καλύψουν τα καμώματά τους. 
Από την άλλη τα προπαγανδιστικά κανάλια πέφτουν από την μία γκάφα στην άλλη με αποκορύφωμα την είδηση από το Mega πως τη φωτιά στα Ζάρα της Θεσσαλονίκης, την έσβησαν υπάλληλοι του καταστήματος ενώ στον φακό φαίνεται ξεκάθαρα πως άνθρωποι από την πορεία βοήθησαν στη κατάσβεση της φωτιάς και στην γρήγορη απομάκρυνση των υπαλλήλων και των πελατών. Φακός του ίδιου καναλιού κατέγραψε έναν αλήτη μπάτσο να βάζει βόμβες μολότοφ σε σακίδιο συλληφθέντα. Έχουν πανικοβληθεί πλέον και τα παπαγαλάκια...
Τον πρώτο καιρό που ξεκίνησαν αυτά τα γεγονότα στους δρόμους της Αθήνας, ο Σαμαράς είχε πει πως θα τραβήξει τις κουκούλες αυτών των καθαρμάτων. Λόγια του αέρα διότι ξέρει πολύ καλά πως πίσω από αυτές τις κουκούλες κρύβεται ο ίδιος. 
Η κοινωνία μας κατρακυλάει όλο και περισσότερο διότι ο Σαμαράς είναι το παρακράτος που δολοφονεί νέους, που καίει ανθρώπους σε τράπεζες και καταστρέφει το ιστορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας και τα κέντρα των άλλων πόλεων της Ελλάδος. 
Σήμερα οφείλουμε να μαζευτούμε πάλι στο Σύνταγμα για να τους δείξουμε πως δεν τρομοκρατηθήκαμε από τις χθεσινές τους προβοκάτσιες. Ούτε κατάφεραν να στρέψουν την προσοχή μας μακριά από την ψήφιση του προϋπολογισμού που θα πραγματοποιηθεί απόψε. Το απόγευμα πρέπει να μαζευτούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε απαντήσεις και την τιμωρία των προβοκατόρων. Η απάθεια μας τους δίνει δύναμη και χρόνο. Αν μελετήσουμε την νεώτερη Ιστορία μας θα διαπιστώσουμε πως η ατιμωρησία των δοσιλόγων, των γερμανοτσολιάδων και των χιτών, οδήγησε στην ύπαρξη απογόνων αυτών των υπανθρώπων. Ήταν οι βασανιστές της χούντας και οι σημερινοί ματατζήδες, οι ρουφιάνοι ασφαλίτες και η ομάδα ΔΙΑΣ. Τα όργανα καταστολής του φασίστα πρωθυπουργού μας.
Η πολιτική του Σαμαρά είναι αυτή που ανάγκασε αυτή τη νεαρή γυναίκα να σκύψει έντρομη πάνω από το καροτσάκι για να προστατεύσει το παιδί της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου