Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Καλό υπόλοιπο του 2014...


Ένας ακόμα χρόνος στην καμπούρα μας. Μία χρονιά η οποία δεν έχει να ζηλέψει από τις προηγούμενες μιας και ήταν γεμάτη από ιστορικά γεγονότα, τα οποία θα συζητηθούν και θα μελετηθούν εντατικά τα επόμενα χρόνια, όταν επέλθει μία ηρεμία που όλοι αναζητούμε. Γι' αυτό ορίζω το 2014 ως ένα έτος συγκομιδής εμπειριών και εικόνων κατάλληλων για την δημιουργία στερεών βάσεων μιας νέας χρονιάς που θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή που θέλουμε.
Ποια είναι αυτή η αλλαγή; Υποθέτω πως θα είναι η νέα πολιτική σκηνή. Σίγουρα το νέο τρομάζει και φέρει μαζί του κι ένα ρίσκο, μιας και μας οδηγεί προς νέα μονοπάτια άγνωστα. Όμως το άγνωστο συνοδεύεται συνήθως και με τον χαρακτηρισμό του ελπιδοφόρου. Για να εξυγιανθεί λοιπόν η κατάσταση στην Ελλάδα και για να δοθεί ο παραπάνω χαρακτηρισμός στην επερχόμενη αλλαγή, θα πρέπει να εφαρμοστεί στην κοινωνία μας η ξεχασμένη... δικαιοσύνη. 
Η δικαιοσύνη είναι το ήμισυ του παντός. 
Με την δικαιοσύνη θα τιμωρηθούν όλοι όσοι εξυπηρέτησαν συμφέροντα στις πλάτες του ελληνικού λαού. 
Με μία υγιή δικαιοσύνη θα ξεπεραστούν αρκετές αγκυλώσεις της σημερινής γραφειοκρατίας που προστατεύει αρκετούς της πολιτικής κι επικοινωνιακής σκηνής κι έτσι θα δούμε πρόσωπα μισητά κι ένοχα πίσω από της φυλακής τα κάγκελα. 
Με την ύπαρξη της δικαιοσύνης θα κλείσουν ένα σωρό προπαγανδιστικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν με διαγραμμένα χρέη, δέσμιοι όμως της ακροδεξιάς πολιτικής του Σαμαρά, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας αντιδημοκρατικής κυβέρνησης και των κεφαλαιοκρατών που θέλουν να μοιραστούν μεταξύ τους, τα φιλέτα της χώρας μας. 
Με την δικαιοσύνη θα σταματήσει η εξόρυξη χρυσού από την Χαλκιδική, η οποία όχι μόνο καταστρέφει τη φύση, αλλά θέτει και σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής μόνο και μόνο για να πλουτίσουν μερικοί μέτοχοι της συγκεκριμένης εταιρίας. 
Με την δικαιοσύνη θα πάψει η αστυνομοκρατία να φοράει κουκούλες, να καίει καταστήματα και να τρομοκρατεί τον λαό. 
Με την δικαιοσύνη θα έχει κάθε συνάνθρωπός μας πρόσβαση στην Υγεία και δε θα χρειάζεται φακελάκι ούτε "κουπόνια" για να ζήσει.
Με την δικαιοσύνη θα σταματήσει ο κάθε τυχάρπαστος βιβλιοπωλητής να λέει τη κάθε μαλακία του στον τηλεοπτικό αέρα, προκαλώντας πανικό στον κόσμο (φέρε για παράδειγμα το ποινικό αδίκημα του Μπουμπούκου που επεδίωξε να τρομοκρατήσει κόσμο με τα άδεια ΑΤΜ αλλά και την παρότρυνση του ελληνικού λαού να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες).
Με την δικαιοσύνη θα επανέλθει ο αλληλοσεβασμός που τόσα χρόνια έχει σβηστεί από τα πρόσωπα των συμπολιτών μου.
Κι όταν επικρατήσει μία ψυχική ηρεμία θα βλέπουμε ξανά τα μοχθηρά πρόσωπα που κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα στον πολιτικό στίβο και στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και θα τα μουτζώνουμε για όλα αυτά τα ψέματα που μας είπαν και για τον τρόμο που μας προκαλούσαν. 
Με μία σοβαρή δικαιοσύνη θα λάμψει η αλήθεια. Μαθημένοι στο πρόσφατο παρελθόν, απαιτούμε μία αποτελεσματική δικαιοσύνη κι όχι μία δίκη ανάλογη μ' αυτή της χούντας. Θα επιδιώξουμε έναν αυστηρό παραδειγματισμό σε κάθε μελλοντικό λαμόγιο που θα εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή της χώρας μας κι όχι σε αρχειοθετήσεις σκανδάλων σαν αυτές της κυβέρνησης του Σαμαρά.
Επίσης με το νέο έτος θα απαιτήσουμε να μας ενημερώνουν σοβαροί δημοσιογράφοι οι οποίοι θα σέβονται οι ίδιοι το λειτούργημά τους κι όχι να φιλούν κατουρημένες ποδιές πολιτικών όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο Πρετεντέρης ή όπως έκαναν χθες οι δυο δημοσιογράφοι-καρικατούρες της ΝΕΡΙΤ. Απαιτούμε με το νέο έτος να απαντηθούν σε τηλεοπτικά πάνελ με σημερινά πολιτικά πρόσωπα, χρόνιες απορίες όπως: 
1. Γιατί ο Σαμαράς αδιαφορούσε για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες;
2. Γιατί αυτή η κυβέρνηση λειτουργούσε χωρίς υπουργικό συμβούλιο;
3. Γιατί επικαλούσαν την νομιμότητα μόνο όταν τους συνέφερε;
4. Γιατί κάλυψαν αρκετές υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες ήταν μπλεγμένα δικά τους στελέχη;
5. Με τι κριτήρια χάρισαν φιλέτα δημοσίου σε δικούς τους επιχειρηματίες;
6. Πόσο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο η "δωρεάν" άδεια μετάδοσης σήματος αρκετών ιδιωτικών καναλιών (για παράδειγμα το Mega);
7. Πότε θα σταματήσει η αστυνομία να τρομοκρατεί τον κόσμο και πότε θα πάψουν οι ματατζήδες να βαράνε ανεξέλεγκτα όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους;
Ξέρω πως η λίστα είναι μεγάλη. Το ίδιο και η απαίτησή μας στο να απαντηθούν ένα ένα τα ερωτήματα, λιτά και ξεκάθαρα. 
Ελπίζω ο νέος χρόνος να μας βρει χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρίζοντάς μας έτσι την ευκαιρία να διώξουμε όλους αυτούς που μας γονάτισαν τα τελευταία χρόνια.
Καλό υπόλοιπο του 2014!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου