Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ταρακουνώντας την Ευρώπη...


Λιγότερο από δύο βδομάδες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δε κρατήθηκε άλλο κι έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Η ομάδα των ισότιμων χωρών, των συμμάχων, των φίλων, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία λίγκα κερδοσκόπων, μαφιόζων και ωμών εκβιαστών. 
Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ζητούν την μονομερής διαγραφή του χρέους. Η Ελλάδα όντως έχει δανειστεί χρήμα, μόνο που το ποσό αυτό δεν έφτασε ποτέ στο λαό της παρά μόνο στις τράπεζες διότι η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, κυβερνιόταν από προδότες που διόγκωναν το χρέος, επειδή δεχόντουσαν υπόδουλα την κάθε εντολή από έξω σκοτώνοντας με τη στάση τους την δημοκρατία της χώρας μου. Η Ελλάδα ζητάει χρόνο να σώσει τον οίκο της, να διώξει κάθε προδοτικό στοιχείο που ακόμα κυκλοφορεί ατιμώρητο μέσα σ' αυτή τη χώρα και να θέσει σε εφαρμογή τα γρανάζια που θα μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα υγιές μηχανισμό. Όταν αυτό το αρνούνται οι Ευρωπαίοι, δείχνει ξεκάθαρα πως δεν θέλουν τη χώρα μας ως ένα ισότιμο μέλος στην Ένωση αλλά ως ένα υπόδουλο κράτος. Δε θα τους κάνουμε το χατήρι.
Σ' αυτά τα πέντε χρόνια ντροπής για την Ελλάδα, το καθεστώς έσβησε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και φίμωνε με κάθε τρόπο την φωνή του λαού. Στο κόσμο κυκλοφορούσε απόψεις τελείως διαφορετικές με αυτά που ακουγόνταν μέσα στη Βουλή. Υπήρχαν δυο κόσμοι διαφορετικοί μέσα στο ίδιο κράτος, μόνο που ο ένας κόσμος ήταν πλειοψηφικός και βρισκόταν στους δρόμους αντιμέτωπος με τον τρόμο που ασκούσαν η αστυνομία και το παρακράτος ενώ ο άλλος κόσμος ο μειοψηφικός αποτελούταν από τα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια κι απ' αυτούς που έπαιρναν αποφάσεις εις βάρος του ελληνικού λαού. Μετά τις 25 Γενάρη, κυβέρνηση και λαός πορεύονται μαζί. Ακόμα κι αυτοί που δε ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ικανοποιημένοι με την ως τώρα πολιτική του στάση, κι ας έχουν περάσει λίγες μέρες μόνο μετά την εκλογή του. Γιατί; Διότι επανήλθε η χαμένη μας αξιοπρέπεια. Διότι άρχισαν να ακούγονται στη Βουλή οι σκέψεις του λαού. Διότι άρχισε να τρέμει το παρακράτος. Διότι η Αθήνα δεν είναι πια μία αστυνομοκρατούμενη πόλη. Διότι όλοι όσοι έφαγαν με τα εξοπλιστικά κι όσοι βρίσκονται μέσα στη Λίστα Λαγκάρντ, θα περάσουν σύντομα από την πόρτα του Κορυδαλλού. 
Πλέον μια μειοψηφία έχει μείνει ανικανοποίητη από αυτή τη νέα κατάσταση. Φυσικά αναφέρομαι στους νεοναζί, τους νεοφιλελέφες και στους βολεμένους. Αυτοί όμως που με εκνευρίζουν περισσότερο είναι οι ξερόλες οι οποίοι ελπίζουν χαιρέκακα σε μία αποτυχία της νέας κυβέρνησης για να μας πετάξουν μετά στα μούτρα την ηλίθια ατάκα τους "σας τα 'λεγα εγώ!" ενισχύοντας το βενιζελικό "εγώ" τους. Βλέπετε έχουν μάθει μια ζωή στη κλάψα της υποταγής και τους ενοχλεί ο νέος αέρας που πνέει στη χώρα μας. Και με εκνευρίζουν αυτοί διότι οι λόγοι της στάσης τους είναι καθαρά εγωιστικοί σε σχέση με τους νεοφιλελέδες και τους βολεμένους του συστήματος, οι οποίοι επιμένουν στο προηγούμενο καθεστώς διότι έχουν συμφέροντα να υπερασπίσουν. 
Αυτή τη φορά όμως η ροή των εξελίξεων άλλαξε. 
Ο κόσμος κατεβαίνει κάτω διότι δεν αντέχει πλέον να παίζονται καιροσκοπικά παιχνίδια στην πλάτη του. 
Ο κόσμος γεμίζει τους δρόμους διότι δεν τον τρομάζουν πλέον τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. 
Ο κόσμος αφήνει τους καναπέδες του διότι επιτέλους ανακάλυψε πως έχει τη δύναμη να τα αλλάξει όλα. 
Ο κόσμος απέκτησε ακμαίο ηθικό διότι όλα όσα έλεγε με παράπονο όλα αυτά τα χρόνια, αρχίζει να τα ακούει μέσα στη Βουλή, το μέχρι χθες άντρο ξεπλύματος των σκανδάλων. 
Ο κόσμος πλέον χαμογελά διότι με τη στάση του και με την ηρωική του απόφαση στις 25 Γενάρη άρχισε να ξυπνάει την υπόλοιπη Ευρώπη. 
Δεν μας τρομάζει πλέον κανένας εκβιασμός από την Ευρώπη. Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν συμφέρει σε κανέναν μια χρεοκοπία της Ελλάδος ούτε μία έξοδό της από το ευρώ. Εδώ όταν χρεοκόπησε η Lehman Brothers ταρακουνήθηκε η παγκόσμια αγορά. Φανταστείτε τι θα γίνει αν συμβεί αυτό σε μία χώρα μέλος της ευρωζώνης. Το ξέρουν αυτό οι εταίροι και γι' αυτό μας εκβιάζουν κάθε... βράδυ! Ξέρουν πολύ καλά πως ο φόβος κάνει περισσότερη δουλειά όταν τον προσφέρει κάποιος την νύχτα παρά στο φως της μέρας. Όμως ξέχασαν μία λεπτομέρεια, ο ελληνικός λαός έχει πάθει πλέον ανοσία στις τρομοκρατικές τους δηλώσεις. Κι εκεί είναι που θα την πατήσουν...
Όσο μας εκβιάζουν αυτοί τόσο θα πρέπει να αντιστεκόμαστε εμείς. Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής κάνει σωστά τη δουλειά της και αντιστέκεται ηρωικά απέναντι στους μαφιόζους. Σκοπός μας είναι να της δίνουμε δύναμη και κουράγιο με την υποστήριξή μας. Η έξοδο στους δρόμους και στις πλατείες είναι μονόδρομος. Κι αυτό δε θα συμβεί μόνο στην Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη θα βγει στους δρόμους τις επόμενες μέρες υπέρ μας, γιατί να κάτσουμε εμείς σπίτι;
Ήρθε η ώρα να δείξουμε στους "φίλους" μας πως η μοίρα μας δεν καθορίζεται απ' αυτούς.
Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε την προστασία των πολλών κι όχι των λίγων.
Ήρθε η ώρα που θα ακουστούν τα αιτήματα των εργαζομένων κι όχι οι απαιτήσεις των εφοπλιστών και των άλλων κεφαλαιοκρατών. 
Τα πρώτα βήματα όπως δείχνουν οι εξελίξεις είναι δύσκολα αλλά αναμενόμενα. Όταν τα περάσουμε και βρούμε τον ρυθμό μας, θα διαπιστώσουμε πως δεν χρειάζεται να φοβόμαστε κανέναν. 
Ο αγώνας μας μόλις ξεκίνησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου