Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Όλα στραβά κι όλα περίεργα κάτω από ένα υπέροχο ήλιο...


Αν δεν υπήρχε ο υπέροχος αττικός ήλιος να με ζεστάνει σήμερα, σίγουρα θα έπεφτα σε μία επικίνδυνη επιληψία με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Κουκουλοφόροι τζιχαντιστές (ποτέ δε θα χαρακτηρίσω αναρχικούς αυτά τα άτομα) αφού κατέστρεψαν την Νομική και βεβήλωσαν τα γύρω γλυπτά και την μικρή εκκλησία της περιοχής, συνεχίζουν τώρα την κατάληψή τους στα Προπύλαια. Κι όλα αυτά τα κάνουν για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ αλλά και για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των φυλακισμένων. 
Το παιχνίδι όμως βρωμάει όταν καταληψίες συγκεντρώνονται για μέρες στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη περίοδο των διαπραγματεύσεων, περιορίζοντας την ενημέρωση του κοινού σε μνημονιακά μόνο μέσα. Η βρωμιά γίνεται ακόμα πιο έντονη με την σημερινή εισβολή μεσήλικων "αντιεξουσιαστών" στο προαύλιο χώρο της Βουλής. 
Πως κατάφεραν να μπουν μέσα; 
Πως πέρασαν από τον αυστηρό έλεγχο τόσα άτομα; 
Γιατί εμένα μου φάνηκε περίεργη η "ευγενική" αντιμετώπισή τους από την αστυνομία; Χωρίς επεισόδια συνελήφθησαν, σχεδόν μόνοι τους έμπαιναν στο λεωφορείο που θα τους πήγαινε στην ΓΑΔΑ. Μάλιστα όλοι αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι από εκεί ενώ σε παλιότερες καταλήψεις όπως του Πολυτεχνείου, η κράτηση των συλληφθέντων διαρκούσε μέρες. 
Η μπόχα γίνεται ανυπόφορη όταν φυλακισμένα μέλη της 17Ν δεν "αναγνωρίζουν" τους κουκουλοφόρους που κάνουν καταλήψεις γι' αυτούς.  
Ίσως σε μένα μόνο να φαίνεται περίεργο. Μάλλον θα με βάρεσε ο υπέροχος ήλιος που βγήκε μετά από τόσες μέρες βροχής. Ας αρκεστώ λοιπόν στα χάδια του μιας και δε βρίσκω καμία άκρη από τα μνημονιακά κανάλια καθώς συνεχίζουν να πιπιλάνε τα ήδη μπερδεμένα μυαλά των συμπολιτών μου. 
Καλό μήνα παίδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου