Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κι όμως δεν είναι Ελληνίδα...


Είναι από τις στιγμές που ακούς για ένα γεγονός και θέλεις να το δεις πολλές φορές σε επανάληψη όχι μόνο για να το εμπεδώσεις και το απολαύσεις αλλά και για να το αποδεχθείς. Εξάλλου είναι σπάνιες οι στιγμές που ηγετικά πρόσωπα δέχονται επιθέσεις. Επίσης είναι ακόμα σπανιότερες οι επιθέσεις να συνοδεύονται από πολύχρωμα χαρτάκια (κομφετί) μιας κι έχουμε συνηθίσει τις αντιδράσεις με γιαούρτια, αυγά και τούρτες. 
Αυτή τη φορά όμως έχουμε την αντίδραση μίας Ευρωπαίας, η οποία έχει πιάσει το νόημα και τον ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Παγκόσμιας Οικονομίας. Μπορεί να μην έχει νιώσει έντονα την κρίση όπως τη ζούμε εμείς στην Ελλάδα και οι χώρες του νότου, κυρίως η Ισπανία και η Πορτογαλία, αλλά έχει την διορατικότητα της επικίνδυνης πορείας που έχει χαράξει η Ε.Ε. 
Την ώρα λοιπόν που οι εταίροι προκαλούν εικονικούς πνιγμούς στην Ελλάδα και εκβιάζουν κάθε τόσο τον ελληνικό λαό με χρεοκοπίες κι εξόδους, έχοντας την υποστήριξη εγχώριων συμφερόντων με εκπροσώπους στα συστημικά Μ.Μ.Ε. και ξερόλες (γνωστοί ως "σταλεγακηδες"), ένα κομμάτι της Ευρώπης όχι μόνο έχει ξυπνήσει (θυμηθείτε τι έγινε στην Φρανκφούρτη πριν από λίγες βδομάδες) αλλά δρα πλέον πιο αποτελεσματικά επιδιώκοντας την κοινή αμφύπνιση και συνάμα την αλλαγή πλεύσης της Ευρώπης. 
Θέλω να συγχαρώ την συγκεκριμένη κοπέλα για την ειρηνική, έξυπνη και πολύχρωμη αντίδρασή της. Ομόρφυνε την σημερινή μας μουντή μέρα.
Παράλληλα θα μου μείνει αξέχαστο το τρομοκρατημένο βλέμμα του Μάριο Ντράγκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου