Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ο λαός έχει τη δύναμη και οφείλει να το ξέρει...



Πρώτο θέμα σήμερα ήταν η έγκριση του Τρίτου Μνημονίου από την γερμανική βουλή μέχρι που βγήκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης κι ανακοίνωσε την παύση των εργασιών στις Σκουριές.
Όμως το πρωί ακούστηκε μία είδηση που δε παίχτηκε παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε αν και η σημασία της έχει μεγάλη αξία. Κι αυτό διότι αποτελεί σημάδι πως ο ελληνικός λαός όχι μόνο ξύπνησε, αλλά είναι πλέον αποφασισμένος να κυνηγήσει το δίκιο του με κάθε τρόπο. Κι αυτό μπορούμε να το χρεώσουμε στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.
Συντονισμένος στο πρωινό πρόγραμμα του σταθμό Στο Κόκκινο, άκουσα τη συνέντευξη του περιφερειάρχη Ιονίων νησιών, Παναγιώτη Γαλιατσάτο, σχετικά με το ξεπούλημα των αεροδρομίων. Ο περιφερειάρχης ανέφερε με ήρεμα και κατανοητά λόγια πως είναι παράλογο να νοικιαστούν 14 αεροδρόμια σε γερμανική εταιρία για τριάντα χρόνια, έναντι του ποσού των 23 εκατομμυρίων ετησίων, τη στιγμή που τα συγκεκριμένα αεροδρόμια προσφέρουν κέρδη ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίων στο ελληνικό κράτος. Η λέξη κέρδος στην συμφωνία αυτή δεν υφίσταται.
Ο περιφερειάρχης είχε όλη τη διάθεση να αποδείξει πως η συμφωνία αυτή όχι μόνο δε θα φέρει κέρδος κι ανάπτυξη αλλά θα προκαλέσει τρομερές ζημιές στην οικονομία των περιοχών και θα επιφέρει αρκετές μειώσεις στις τουριστικές δραστηριότητες.
Ο ίδιος νιώθοντας το ίδιο προδομένος κι απογοητευμένος από τις μνημονιακές αποφάσεις της κυβέρνησης, αποφάσισε να πάρει τη τύχη στα χέρια του. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση φάνηκε ανάξια να προστατεύσει τα συμφέροντα του τόπου μας, ήρθε η σειρά των περιφερειών να παίξουν το ρόλο αυτό. Πόσο μάλλον τώρα που οι περιφέρειες της Ελλάδος έχουν άλλη ισχύ κι εξουσία.
Με ποιο τρόπο;
Με τοπικά δημοψηφίσματα.
Οι πολίτες γνωρίζουν τις ανάγκες του τόπου του και τις καταστροφές που μπορούν να επιφέρουν οι μνημονιακές αποφάσεις, πολύ καλύτερα από κάθε πολιτικό που υπογράφει προδοτικές συμφωνίες χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις περιοχές τους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις θα είναι δύσκολο να παρακαμφθούν τα νέα δυνατά "Όχι" που θα ακουστούν σε τυχόν μελλοντικά δημοψηφίσματα. Κι αν το δυνατό Όχι του Ιουλίου ακυρώθηκε τόσο εύκολο, τόσο δύσκολα θα μπορούν να παρακαμφθούν τα τοπικά Όχι του ξεπουλήματος των τόπων μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν αποφασιστικοί περιφερειάρχες όπως ο κύριος Γαλιατσάτος, οι οποίοι θα πάρουν το ρίσκο για το κοινό καλό. Εκεί είναι που θα φανούν ποιοι περιφερειάρχες νοιάζονται για την καρέκλα τους και ποιοι για το καλό των περιφερειών τους. Είναι βέβαιο πως θα εκτεθούν όσοι προτιμήσουν να αποσιωπούν στο ξεπούλημα των περιοχών που έχουν εκλεχθεί να υπηρετήσουν.
Σίγουρα ένα δημοψήφισμα στα Ιόνια νησιά, όσον αφορά τα αεροδρόμια, θα φέρει ένα δυνατό "Όχι". Ένα αντίστοιχο δημοψήφισμα μπορεί να ακολουθήσει και στα νησιά του Αιγαίου όσον αφορά τα δικά τους αεροδρόμια και μαρίνες.
Δεν είναι δύσκολο να αλλάξει το κλίμα μόλις καταλάβει ο λαός πως έχει τη δύναμη στα χέρια του. Κι αν τα παλιότερα πολιτικά καθεστώτα τα βρήκαν δύσκολα με την Κερατέα και τις Σκουριές, σίγουρα και η τωρινή κυβέρνηση θα φρενάρει τη μνημονιακή της πολιτική σε νεώτερα μέτωπα που θα προκύψουν. Ο αγώνας πρέπει να μοιραστεί. Κάθε τόπος πρέπει να φυλαχτεί από τους δικούς του κατοίκους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η αντίσταση είναι πιο έντονη κι αποφασιστική.
Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να διακόψουμε το ξεπούλημα της χώρας.
Μόνο έτσι θα μπορούμε να έχουμε μία πιο σφαιρική εικόνα για την κατάσταση της πατρίδας μας.
Μόνο έτσι θα σταματήσουμε τη μη αναστρέψιμη καταστροφή του περιβάλλοντος.
Μόνο έτσι ίσως γίνουμε πιο δυνατοί απέναντι στους νεοφιλελεύθερους μαφιόζους των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου, αναγκάζοντάς τους να βγάλουν τα δημοκρατικά τους προσωπεία και να φανερώσουν για μία ακόμη φορά τη φασιστική τους φύση.
Μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Μπορεί η 5η Ιουλίου να πουλήθηκε μέσα σε ένα πρωί αλλά άνοιξε το δρόμο κι έδωσε νέα μορφή στις αυριανές μας μάχες... 

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω,και ειναι και το μονο παρηγορο ,και χρησιμο,στην ολην ιστορια!! Διαφορετικα.....,ναι !! Πρεπει να προσεχουν ακομα και με το πως εκφραζονται, στον Συριζα! Απο τον πρωθιυπουργο,μεχρι και τον πορτιερη τους! Απο τις δηλωσεις τους,μεχρι την λιστα του μπακαλη τους. Τωρα πια,ουτε ξεχνω,ουτε συγχωρω! Ως εδω οι ''πλακιτσες''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκλογές είναι πλέον κοντά. Αλλά ποιος εμπιστεύεται πια και τις εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή