Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μάθανε ότι πηδιόμαστε, πλάκωσε και το ΝΑΤΟ


Γράφει ο Καρτέσιος

Αυτό το ξεμπουρδέλιασμα που ζούμε είναι άπατο, οριστικά και αμετάκλητα. Δηλαδή ρε παιδί μου, από παντού μας πηδάνε μέσα κι έξω, είδε φως το ΝΑΤΟ και μπήκε να γαμήσει. Δεν έχει υπάρξει στην ιστορία του μεγαλοφονιά ΝΑΤΟ, περίπτωση που να πάτησε το πόδι του κάπου και να μην έγιναν όλα στάχτη και μπούρμπερη.
Θα έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να φυλάει τι; Τα πτώματα των πνιγμένων που θα δημιουργήσει; Θα φυλάει που; Ποια άποψη θα υπερασπιστεί; Των γκρίζων ζωνών ή των ελληνικών θέσεων; Πόσα και ποια τετελεσμένα θα δημιουργήσει; Και θα αναλάβει την εργολαβία της φύλαξης, γιατί; Επειδή έτσι αποφάσισε η Μέρκελ με τον Ερντογάν και τον Ομπάμα; Ε και; Στον πούτσο μας. Γιατί το δεχόμαστε εμείς; Άλλος ένας έντιμος συμβιβασμός; Ακόμη μια μάχη που χάσαμε; Όχι εμείς, αυτοί. Εμείς θα χάσουμε όλα τα υπόλοιπα, αλλά δε θα χρεωθούμε και τις ήττες της μνημονιακής παραδουλεύτρας. 
Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ που δέχονται την επιστασία του ΝΑΤΟ, είναι και όλο αυτό το τουρλουμπούκι των άχρηστων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που δεν άφησαν καν υπονοούμενο διαφωνίας με το φέσωμα από το ΝΑΤΟ.
Μεταξύ τους, συνεχίζουν την ηλίθια παράσταση για το κοινό τους. Δήθεν και τάχα μου διαφωνούν. Σκληρά. Για τις λεπτομέρειες πάντα. Για τα σοβαρά, οι εντολές έρχονται απ’ έξω. Αποφάσεις έτοιμες προς υλοποίηση. Κι αυτοί, μπροστά στις εντολές, στρατιωτάκια ακίνητα, αγέλαστα. Ξεφτιλισμένα. 
Με αυτή την κρεατομηχανή των νατοϊκών που μας φορτώνουν δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειδικά όταν ακούς για ειρηνευτική δύναμη, ειρηνευτική διαδικασία, ειρηνευτική δραστηριότητα με τη βούλα του ΝΑΤΟ, κρέας ανθρώπινο βρωμάει, τρίβουν τα χέρια τους οι φερετράδες.
Θα έρθουν οι επαγγελματίες φονιάδες των χωρών που ευθύνονται για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία και παντού όπου πεθαίνουν άνθρωποι από σφαίρες και πείνα, να δώσουν λύση σε ανθρωπιστικό πρόβλημα! Είναι ταυτόχρονα γελοίο και τραγικό μόνο που το ακούς. 
Όποιος πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ είναι λύση, απλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Όποιος θεωρεί ότι οι πρόσφυγες είναι πρόβλημα μεγαλύτερο από την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, ούτε και τι τον περιμένει.
Εδώ θα είμαστε, δυστυχώς, και θα τα δούμε όλα. Αν έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με την έγκριση της Ελλάδας, θα έχουμε χάσει αυτομάτως κάθε διεκδίκηση, κάθε δικαίωμα, κάθε θέση. Κι όπως γυρνάει σήμερα το κάθε τσογλανάκι και λέει «ήξερε ο λαός τι ψήφιζε», με το ίδιο θράσος όταν το ΝΑΤΟ θα αρχίσει να χαρίζει περιοχές και σύνορα θα μας πει «ήξερε η Ελλάδα τις θέσεις μας για τις ελληνοτουρκικές διαφορές όταν έδινε την έγκρισή της». Και δε θα πει ψέματα. Ξέρουμε ποιο είναι το ΝΑΤΟ, τι ρόλο παίζει και ποιον υπερασπίστηκε στο θέμα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 
Ελάχιστοι απέμειναν να ελπίζουν. Οι περισσότεροι ξέρουμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Αυτό που με τρομάζει είναι ότι δε μπορούμε να φανταστούμε πόσο εφιαλτικά θα είναι αυτά τα χειρότερα. Κατά τα λοιπά, παραμένουμε στο ευρώ και αυτό από μόνο του θεωρείται από κάποιους επιτυχία που αξίζει κάθε αντάλλαγμα.

Πηγή: Καρτέσιος

2 σχόλια:

  1. Οι ξένοι κάνουνε τη δουλειά τους, η οποία δεν είναι το να είναι φίλοι μας, αλλά να κοιτάνε τα συμφέροντά τους. Οπότε δεν μπορώ να θυμώσω μαζί τους. Κακίζω όμως την κυβέρνηση που δέχτηκε τόσο πρόθυμα το σχέδιο Μέρκελ-Ερντογάν. Εκείνοι που έχτισαν την καριέρα τους επάνω στους "γερμανοτσολιάδες" (ειδικά ο δεύτερος εταίρος της κυβέρνησης) κάνουνε πρόθυμα το Αιγαίο μια γκρίζα ζώνη της Γερμανίας, στην οποία χαρίζουν και την ηγεσία της επιχείρησης.

    Σπύρος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σ' αυτό. Με αυτή τη συμφωνία χάσαμε ήδη το Αιγαίο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή