Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η επανένωση των Pink Floyd;



«Οι Pink Floyd επανενώνονται για να στηρίξουν τις Γυναίκες του Στόλου Ελευθερίας για τη Γάζα». 

Με αυτή τη λεζάντα κόσμησαν την αιφνιδιαστική, κοινή τους φωτογράφηση ο Roger Waters, ο David Gilmour και ο Nick Mason. Οι οποίοι δηλώνουν αλληλεγγύη και στήριξη στις 13 γυναίκες του πλοίου Zaytouna που συνελήφθησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, καθώς έπλεαν προς την πολιορκούμενη Γάζα.
Η σύλληψη έχει προξενήσει παγκόσμιες αντιδράσεις, αφενός γιατί έγινε σε διεθνή ύδατα που μόνο του το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει ως «ουδέτερη ζώνη», αφετέρου γιατί ανάμεσα στις γυναίκες αυτές υπάρχουν κάμποσες διασημότητες: η Βορειοϊρλανδέζα κάτοχος Νόμπελ Ειρηνης Mairead Maguire, η Σουηδή πολιτικός Jeannette Escanilla και δύο βουλευτίνες από τη Νέα Ζηλανδία και την Αλγερία, αντίστοιχα οι Marama Davidson και Samira Douaifia.
Όσον αφορά τους Pink Floyd, παραμένει αινιγματικό αυτό το ρήμα «επανενώνονται». Σημαίνει κάτι; Δεν είναι παρά για τον συγκεκριμένο σκοπό; Θα στηθεί κάποια συναυλία; Όλα άγνωστα, όλα όμως έχουν βάλει φωτιά στα πληκτρολόγια των fans τους ανά τον πλανήτη. Κι ας ξέρουν καλά ότι πέρυσι ο Gilmour δήλωσε ότι ο κύκλος της μπάντας έκλεισε.

Πηγή: http://www.avopolis.gr/music-news/international-news/58009-pink-floyd-gaza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου