Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η αγάπη που έλαβα απ' όλους σας...


Με το Εντεύθεν έχω ζήσει αρκετές περιπέτειες και τρεξίματα, τα οποία είχαν ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν από την έκδοσή του. Με λίγα λόγια, το βιβλίο αυτό μου έχει βγάλει λίγο την ψυχή. Όμως μέσα από τις δυο παρουσιάσεις που μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί, ένα πράγμα νιώθω απ' όλους σας, την αγάπη για το βιβλίο αυτό. 
Μετά την αγάπη που έλαβα στα Χανιά από την Κατερίνα, την Κωνσταντίνα, την Αγάπη και την Γεωργία, ήρθε κι η σειρά της Αθήνας. Η χθεσινή παρουσίαση θα μου μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όχι μόνο για τα ζεστά και συγκινητικά λόγια του Βαγγέλη και του Αριστοτέλη με την υπέροχη συντροφιά της Κλειώς αλλά και για τον κόσμο που ήρθε να με τιμήσει παρ' όλο που στην πόλη είχε ξεσπάσει μία ακόμη καταιγίδα.
Ο καιρός όμως δεν μας χάλασε τη διάθεση. Κι ενώ έξω έβρεχε ασταμάτητα κι έριχνε κεραυνούς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιωνικού Κέντρου η ατμόσφαιρα είχε ζεσταθεί από τις συζητήσεις μας και τους προβληματισμούς σχετικά με τη μνήμη και τη λήθη. Το ενδιαφέρον του κοινού πάνω σ' αυτά τα ζητήματα ήταν έκδηλο, δίνοντάς μας το περιθώριο να αναπτύξουμε παραπάνω τις προσωπικές μας απόψεις. Οι συζητήσεις έκλεισαν με τον πιο όμορφο τρόπο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την μουσική και το τραγούδι. Ο Στέφανος, η Λήδα και η Νασία γέμισαν το χώρο με υπέροχες μελωδίες και ζεστές φωνές.
Για τη χθεσινή βραδιά θέλω να ευχαριστήσω το Ιωνικό Κέντρο για την φιλοξενία του, τον Αριστοτέλη Τσαγκαρογιάννη, τον Βαγγέλη Χερουβείμ και την Κλειώ Σοφιανοπούλου για την παρουσίαση του βιβλίου και τον Στέφανο Σίνη, την Λήδα Σάμιτα και την Νασία Κώνστα για την μουσική.
Θέλω όμως να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όσους αψήφισαν την καταιγίδα και ήρθαν χθες στο Ιωνικό Κέντρο για να με τιμήσουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου