Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Όποιος κι αν βγει...



Ώρα 6:15 το πρωί. Την ώρα που το σύστημα μετανάστευσης στην Αμερική κλατάρει καθώς αρχίζει να ακούγεται το όνομα του νέου προέδρου, ο υπόλοιπος κόσμος ξυπνάει σε έναν νέο εφιάλτη. Έναν εφιάλτη που καιρό τώρα προετοιμαζόταν διότι οι Αμερικανοί κατάφεραν να βρεθούν ανάμεσα σε δύο επικίνδυνες επιλογές. Από την μία είχαν τον επικίνδυνο ακροδεξιό και τρελό Ντόναλντ Τραμπ κι από την άλλη την επικίνδυνη και πολεμοχαρή Χίλαρι Κλίντον. Αν και τον πρώτο καιρό που έμαθα για το τελικό δίδυμο, σκεφτόμουν πως καλό είναι να μη βγει ο ακροδεξιός δισεκατομμυριούχος, στη πορεία διαπίστωσα πως και η άλλη επιλογή όχι μόνο δεν είναι καλύτερη αλλά πιθανότατα να είναι ακόμη πιο ύπουλη από τον τρελό. Αυτό είχε ως συνέπεια να πέσουμε χθες βράδυ στα κρεβάτια μας ξέροντας πως θα ξυπνήσουμε σε μία νέα πιο ζοφερή εποχή. 
Όπως φαίνεται η ακροδεξιά καλπάζει. Στην Ευρώπη ήδη έχει εδραιωθεί σε αρκετές χώρες (κυρίως δορυφόρους της Γερμανίας), στην Βρετανία υιοθέτησε το Brexit και στην Τουρκία σκοτώνει κάθε τι δημοκρατικό. Να που ήρθε η ώρα να αποκτήσει και η Αμερική επισήμως έναν ακροδεξιό ηγέτη (όποιος κι αν βγει), αν και είναι πλέον γνωστό πως δεν διοικούν οι πλανητάρχες τον κόσμο αλλά οι χορηγοί τους. Επόμενο εκλογικό σοκ αναμένεται πλέον από την Γαλλία όπου οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για μία πιθανή επικράτηση της Λεπέν. 
Δυστυχώς ο κόσμος έχει αρχίσει να γεμίζει με επικίνδυνους πολιτικούς κι ακροδεξιούς ηγέτες, και πολύ με φοβίζει η ιδέα ότι τελικά δε θα είναι ο Κιμ αυτός που θα πατήσει πρώτος το κουμπί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου