Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Γιατί επέλεξαν το σύμβολο της χρεοκοπημένης μεταπολίτευσης;Από περιέργεια αναζήτησα το βιογραφικό του Χρήστου Παπουτσή μόλις έμαθα για την επιλογή του ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Γεννήθηκε λέει το 1953 στη Λάρισα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 1978 μέχρι το 1980 ήταν Πρόεδρος της ΕΦΦΕ. Δηλαδή, ήταν αυτό που λέμε ….αιώνιος φοιτητής! Δεν λέει πότε πήρε πτυχίο, αλλά το 1984 διορίστηκε Ευρωβουλευτής! Δηλαδή στα 31! Επαναδιορίστηκε το 1989 και το 1994! Το 1995 διορίστηκε Επίτροπος στην Κομισιόν , όπου και παρέμεινε μέχρι το 1999!
Από το 2000 εκλέγεται Βουλευτής στην Α Αθηνών.
Διετέλεσε, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση Σημίτη.
Δείτε τι αναφέρει για το έργο του:
« Προώθησε μεταξύ άλλων:
- Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του κύρους της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, με πρωτοβουλίες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την αναγνώριση της αξίας των Ελλήνων ναυτικών
- Το δίκτυο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τη διαρκή σύνδεση όλων των νησιών
- Τη διαμόρφωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκροτημένης πολιτικής για την ανάπτυξη των λιμένων της χώρας 
- Τον εκσυγχρονισμό και την ουσιαστική αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος.»
Όχι, το Express Samina, δεν το αναφέρει στο Βιογραφικό του!
Όμως, ο κ. Χρήστος ήξερε να επιβιώνει! Διαβάζω πάλι από το βιογραφικό του:
«Ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων και της Δημοτικής Παράταξης «Όμορφη Πόλη» (2002-2006), με δυναμικές παρεμβάσεις, ταυτίστηκε με το αίτημα των Αθηναίων για ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα!!!»
Το 2009 τοποθετήθηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Αν θυμάσθε ήταν αυτός που …επέπληττε τους ….κηπουρούς του Γιώργου γιατί δεν εφάρμοζαν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ!
Από τότε που διορίστηκε υπουργός ….Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία σε κάθε ευκαιρία …ξυλοφορτώνει τους διαδηλωτές. Τον Φεβρουάριο του 2012 το ιστορικό κέντρο της Αθήνας παραδόθηκε στις φωτιές. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση του. Ο κ. Χρήστος δεν καταλάβαινε τίποτα!
Τον Μάρτιο του 2012 βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό. Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήταν υποχρεωμένος να διαλευκάνει την υπόθεση. Γνωρίζοντας όμως το ναυάγιο της κυβέρνησης και κυνηγώντας την αρχηγία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρόλαβε και πήδηξε από το καράβι.
Αυτό το σύμβολο της χρεοκοπημένης μεταπολίτευσης, θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Εύγε!

5 σχόλια:

 1. Επειδή καταλαβαίνουμε ότι ένα από τα επαγγελμα που δεν άγγιξε η κρίση είναι το επάγγελμα "Πα.Σο.Κ."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δε χρειαζονται να κρυβονται πια!Ξερουν οτι απευθυνονται σε ηλιθιους και με προκλητικο τροπο κανουν ο,τι θελουν!!Το ποιμνιο δεν αντιδρα.Περιμενει το γεωργο του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εδω εγινε υπουργος ο ΕΜΠΟΡΟΣ βιβλιων, ο υπερασπιστης του Πλευρη(του γέρου), το φασιστοειδες Αδωνις!!Στον Πα-πουτση θα κολλησουν???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μην αγνοούμε και τις αρχηγικές τάσεις του ροπαλοφόρου Βορίδη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή