Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Νέα Ολλανδία

Δε μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο αυτή τη χρονική περίοδο γίνανε αθώα τα ναρκωτικά. Μάλλον ο κύριος Γ.Α.Π. δεν έχει κάνει βόλτα στην Σοφοκλέους και στην Ευρυπίδου για να δει τις συνέπειες των χρήσεων αυτών. Δεν μπορεί να διανοηθεί για το πόσα όνειρα σβήνουν στα σοκάκια αυτής της απάνθρωπης χώρας. Κάποτε ακουγόταν η δικαιολογία πως ο πειρασμός της δοκιμασίας κάποιου ναρκωτικού οφειλόταν στην περιέργια και κυρίως στην παρανομία της πράξης. Μαλακίες. Αν θες να κάνεις, θα κάνεις. Και τώρα θα μπορείς να κάνεις με τις ευλογίες του κράτους.
Μία Νέα Ολλανδία ανατέλλει στα Νότια Βαλκάνια. Μετά τους αλκοολικούς Βρετανούς, θα δεχόμαστε και τον κάθε μαλάκα μπούλη που θέλει να δοκιμάσει ναρκωτικά άφοβα. Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά.
Ζήτω το ΜΠΑΦΟΚ.

49 σχόλια:

  1. Προς πληροφόρησή σου, αποποινικοποίηση δεν σημαίνει νομιμοποίηση...

    Κωνσταντίνος Πιλαβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν παύει όμως Κώστα να είναι ένα πρώτο βήμα να γίνεται πιο εύκολη η διακίνηση των ναρκωτικών. Πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεσαι όμως είναι ότι δεν είναι όλα τα ναρκωτικά σαν την ηρωίνη και πώς μια χώρα με το κλήμα την Ελλάδας, θα μπορούσε να εισπράξει εκατομμύρια από την καλλιέργεια κάνναβης. Επίσης δεν βλέπω πουθενά ο νόμος να διευκολύνει την διακίνηση, είσαι είσαι βοηθάει τους χρήστες να μην πάνε φυλακή επειδή έκαναν ένα μπάφο. Τώρα άμα είσαι πουριτανός και δεν τα πας καλά με τους μπάφους, αυτό είναι άλλη συζήτηση.

    Κωνσταντίνος Πιλάβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ίσα ίσα* ήθελα να γράψω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ' αυτό που λες για τους χρήστες συμφωνώ. Δεν είναι οι θύτες αυτής της κατάστασης αλλά τα θύματα. Τιμωρούνται και από τα βαποράκια και από το κράτος. Σίγουρα όλα τα ναρκωτικά δεν είναι τα ίδια. Το έλεγε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος αυτό. Η άποψή μου είναι πως τα ναρκωτικά καταστρέφουν. Δε πιστεύω σ' αυτά που λένε πως δίνουν έμπνευση και χαλάρωση κτλ. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να δημιουργήσεις ή να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Μπορεί να με πεις συντηρητικό αλλά είμαι κατά της χρήσης των ναρκωτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ιστορικά κ μόνο νομίζω οτι είναι πιο τεριαστός ο τίτλος 'Nέα Aργεντινή' ;)

    Γιώργος Τσολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξάδελφε προτίμησα αυτόν τον τίτλο για ευνόητους λόγους. Όμως σε βρίσκω σωστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εννοείται ευνόητοι οι λόγοι, από την άλλη είναι ο συνδιασμος της νέας αυτής πολιτικής με την παρούσα χρονική περίοδο, που μου έφερε αμέσως στη σκέψη την Αργεντινή..

    Γιώργος Τσολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελπιζω φιλτατε constantin να μην δεις ποτε ενα γνωστο, φιλο ή ακομη χειροτερα ένα αγαπημενο σου πρόσωπο να ξεκινάει απο τον "αθώο" μπάφο,όπως το παρουσιάζεις, και να καταλήγει με μια σύριγγα καρφωμένη στη φλέβα!!!! ας τα θυσιάσουμε λοιπόν όλα στο βωμό του χρήματος!!!μπραβο εύγε νεολαία με τις απόψεις σου και την ιδεολογία σου!!!!

    Δ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dimitra, δυστυχώς έχω δει. Όπως έχω δει ανθρώπους να ξεκινάνε από ένα αθώο τσιγάρο και να πεθαίνουν από κύρωση του ύπατος με ένα μπουκάλι στο χέρι.

    Κωνσταντίνος Πιλάβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με την λογική σου θα πρέπει το τσιγάρο και το αλκοόλ να γίνουν παράνομα.

    Κωνσταντίνος Πιλάβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και για να έρθω στα λόγια σου: Μπράβο, εύγε νεολαία με τις πουριτανικές απόψεις σου.

    Κωνσταντίνος Πιλάβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή γίνεται η κόντρα των δύο άκρων ενώ υπάρχει μία μέση και ρεαλιστική λύση. Φυσικά όλοι ξεκινάνε από περιέργεια και μαγκιά. Η πραγματική μαγκιά όμως είναι να μη κολλήσεις και κατρακυλήσεις. Δεν καταδικάζουμε το θέμα της περιέργειας αλλά την νομιμοποίηση κάποιας δραστηριοτητας που το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει κόσμο. Αυτό το καταδικάζω είτε λέγεται ναρκωτικό, είτε τσιγάρο, είτε αλκοολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. απ'οτι φαίνεται δεν έχεις δει τίποτα! ευχαριστουμε πολύ εμείς οι πουριτανοί νέοι ! χαιρόμαστε πολύ που ανήκουμε σ'αυτη τη κατηγορία !!!!!

    Δ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ..κ να προσθέσω οτι είναι ακόμα πιο καταδικαστέο όταν συμβαίνει για στιγνές πολιτικές σκοπιμότητες (αυτή είναι προσωπική εκτίμηση εννοείται)

    Γιώργος Τσολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η πραγματική μαγκιά ειναι να ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ Ζόρζ μου , κάτι που στην εποχή μας ειναι πολύ πασέ ! ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ οτι βοηθάς ή εγκρίνεις τις πράξεις μιας πολιτικής,απ οποιον και αν εκπροσωπειται αυτη, οι οποιες ωθουν εναν συνανθρωπο,φιλο,αδερφο στο γρηγορο θάνατο, με την συγκατάθεση Ή απλως απάθεια σου!αλλα ειπαμε για να κανεις αυτον τον συλλογισμο,πρεπει να μαθεις ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ!ΙΔΟΥ Η ΜΑΓΚΙΑ!ΜΠΟΡΕΙΣ?!

    Δ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σ' αυτό συμφωνώ και το αναφέρω και πιο πάνω. Δεν κατηγορείται η περιέργεια ή η ψευτομαγκιά αλλά σχολιάζω αρνητικά την απόφαση αυτή που το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι περισσότερα προβλήματα στην ήδη άσχημη κατάσταση της χώρας. Ο Κώστας έχει μία άποψη που δεν θεωρείται λανθασμένη. Απλά από την μεριά του δε μπορεί να διαπιστώσει κατα πόσο θα επηρεάσει την διακίνηση των ναρκωτικών ή την αύξηση των χρηστών κάτι τέτοιο. Κανείς δε το γνωρίζει. Αλλά η απάντηση θα δωθεί τον επόμενο καιρό. Σε αυτό το θέμα άλλοι θα ναι θετικοί και άλλοι αρνητικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κώστα ξαναδιαβάζοντας τα σχόλια μου δημιουργήθηκε μία απορία. Προτίνεις την μετατροπή της Ελλάδος σε μία Νέα Κολομβία όπου με την παραγωγή ναρκωτικών (έστω ελαφριών) θα βγει από την κρίση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δήμητρα, προφανώς ξέρεις τα πάντα για εμένα, από τι έχω δει μέχρι τι έχω ζήσει.

    Κωνσταντίνος Πιλάβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργο, είσαι άρχοντας της παρερμήνευσις, αυτό έχω να πω. Αν διάβαζες προσεκτικά το πρώτο σχόλιο δεν θα μου έκανες αυτή την ερώτηση.

    Κωνσταντίνος Πιλάβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νομίζω Κώστα πως σου χω μιλήσει μέχρι στιγμής όμορφα για να μου απαντάς έτσι... Θα κρατήσω την ίδια στάση απέναντί σου και θα σου ζητήσω να μου εξηγήσεις τι εννοείς με την φράση που έγραψες στο δεύτερό σου σχόλιο: "πώς μια χώρα με το κλήμα την Ελλάδας, θα μπορούσε να εισπράξει εκατομμύρια από την καλλιέργεια κάνναβης."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργο δεν σου μίλησα άσχημα. Είναι εύκολο να παρερμηνεύσεις κάποιον όταν το μόνο που διαβάζεις είναι λέξεις και δεν βλέπεις τον τρόπο που σου τα λέει. Θα μπορούσες πολύ εύκολα να κάνεις ένα search στο Google για να δεις τις δεκάδες χρίσεις που έχει η κάνναβη πέρα από το να μαστουρώνουν οι "μερακλήδες". Και για να σε βοηθήσω, να σου πω ότι από την κάνναβη μπορείς να φτιάξεις από χαρτί, ρούχα μέχρι και βιολογικά καύσιμα. Αυτό λοιπόν εννοώ με το "πώς μια χώρα με το κλήμα την Ελλάδας, θα μπορούσε να εισπράξει εκατομμύρια από την καλλιέργεια κάνναβης." Δεν είπα ΠΟΤΕ ότι πιστεύω πως πρέπει να γίνουμε μια νέα Κολομβία, αυτή ήταν δικιά σου ερμηνεία και την Δήμητρας που την επικρότησε.

    Κωνσταντίνος Πιλάβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγνώμη για την παρεξήγηση σ' αυτό το θέμα λοιπόν... Αν το εννοούσες έτσι τότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όμως υπάρχει ένα αλλά. Αυτό που λες μπορεί να εφαρμοστεί άνετα σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Ο Νεοέλληνας όμως είναι ώριμος ώστε να παράγει την κάνναβης για αγαθούς σκοπούς;... Νομίζω πως την απάντηση την γνωρίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Νεοέλληνας που λες εσύ δεν είναι ικανός για τίποτα. Εγώ όμως πιστεύω ότι εμείς οι Έλληνες θα είμαστε ικανοί για ΠΟΛΛΑ πράγματα όταν σηκωθούμε από τον καναπέ μας.

    Κωνσταντίνος Πιλάβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις τον τίτλο του Νεοέλληνα. Όπως επίσης χαρακτηρίζεις σωστά τον Έλληνα ως τεμπέλη που ακόμα κάθεται στον καναπέ του. Εμείς οι Έλληνες δεν υπάρχει σαν ορισμός. Εμείς οι άνθρωποι είναι ο σωστός. Και δυστυχώς όποιος είναι άνθρωπος μένει στην αφάνια διότι νιώθει πολύ αηδιασμένος με την κατάσταση και την κοινωνία οπότε αναρωτιέται, "γιατί να σηκωθώ από τον καναπέ μου; για ποιούς; για τους Νεοέλληνες;". Όχι φίλε. Δε θα το κάνει αυτό. Αλλά θα αγωνιστεί για τον εαυτό του. Για να ζήσει ο ίδιος καλά με κάθε τρόπο αρκεί να μην είναι εις βάρος των συνανθρώπων του. Και για την Ελλάδα η απάντηση είναι η εξής: Ναι έχει το κατάλληλο κλίμα, όχι δεν έχει τους κατάλληλους ανθρώπους, οπότε η εφαρμογή αποτυγχάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα, η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, όπως επίσης και οι απόψεις. Ήθελα να θέσω κάποιες νέες παραμέτρους στη συζήτηση. Στην Ομόνοια υπάρχει μια συγκεκριμένη οδός (μου διαφεύγει η ονομασία, πολύ κοντά στη Μενάνδρου) όπου μπορείς να βρείς οποιαδήποτε ουσία επιθυμείς, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύεται στη χώρα μας, είτε η χρήση είτε η εμπορία. Φυσικά η αστυΑνομία, είναι στο παραπάνω στενο...

    Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ολλανδία. το καλύτερο είναι το Ελληνικό. Γενικά, πιστεύω ότι στη χώρα μας, η τηρηση της τάξης κ των θεσμών, δεν είναι πρόβλημα κοινωνικό (π.χ. το θέμα του Ελληνα), αλλά πολιτικό και πολιτειακό. Για παράδειγμα, αν ένας τύπος θέλει να κάνει μια νόμιμη καλλιέργεια χασίς για εξαγωγή στην Ολλανδία, ποιο είναι το πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στη χώρα μας?

    Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τέλος, έχω την άποψη ότι την αδυναμία όλων των μηχανισμών του κράτους, για ελέγχους και τήρηση της ταξης κ.λ.π, είναι μεγάλο λάθος να τη γυρίζουμε σε κοινωνικό πρόβλημα.

    Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα Παντελή. Διάβασα τα σχόλιά σου και με προβληματίσανε αρκετά. Είναι σα να λες πως δεν είναι κακό να νομιμοποιηθεί ένα μπάχαλο. Φυσικά ο καθένας το βλέπει από την δική του σκοπιά. Π.χ. η καλλιέργεια χασίς και η αποκλειστική εξαγωγή της σε μία άλλη χώρα δε θα βλάψει κανέναν Έλληνα παρά μόνο θα οφελήσει αυτόν που την καλλιεργεί. Δε μου ακούγεται ωραίο. Με λίγα λόγια το να πουλάς θάνατο θα είναι νόμιμο. Επίσης θέλω να σου πω πως δεν θεωρούμε κοινωνικό πρόβλημα το μπάχαλο των αρχών. Η ευθύνη είναι δικιά τους αλλά και δική μας που εκλέξαμε αυτούς τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα, Γιώργο. Έφερα, απλά ένα παράδειγμα, σίγουρα απο τη χρήση του χασίς (με το συγκεκριμένο, προαναφερόμενο τρόπο), οφελούνται μόνο οι διακινητές και οι παράνομοι παραγωγοί. Αλλά η χρήση του συγκεκριμένου φυτικού είδους είναι πολλαπλή, απο τη φαρμακευτική και την κοσμητική, μέχρι την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Η ανυπαρξία ενός μηχανισμού που θα ελέγχει την πορεία και τη ΣΩΣΤΗ κατάληξη του οποιουδήποτε υποπροιόντος, θεωρώ οτι δεν οφείλεται στην κακή νοοτροπία του έλληνα. Επίσης, θεωρώ ότι η μη τήρηση των νόμων πρέπει να έχει βάσεις και δικλίδες έτσι ώστε να μην εξαρτάται από το Φιλότιμο του καθενός μας.Ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί πως μπορεί να γίνει αυτό.... Πότε θα μας έρθεις να την κάνουμε από κοντα αυτή την ωραία κουβέντα?

    Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κοίτα να δεις πόσο όμορφα δένουν όλα μεταξύ τους. Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη διότι οι κάτοικοί της είναι πονηροί και συμφεροντολόγοι. Πατάνε στα πτώματα των συνανθρώπων τους για να βγάλουν λίγα λεφτά παραπάνω. Το ότι οι ελληνικές αρχές είναι ανίκανες να ελέγξουν ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με αυτό που αναφέρεις, οφείλεται στο ότι αποτελείται από ανίκανους Έλληνες. Ποτέ δε μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Δυστυχώς έχει χαθεί αυτό το φιλότιμο που αναφέρεις. Χίο έρχομαι στις 12. Θα κανονίσουμε να τα πούμε και από κοντά τις μέρες που θα μαι στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. θα συμφωνήσω με τον Constantine, αποποινικοποίηση δεν σημαινει νομιμοποίηση. απο τη στιγμή που τα τσιγάρα και το αλκοόλ πωλουνται ελευθερα παντού δεν καταλαβαίνω γιατί το χασίς και η μαριχουάνα θα πρέπει να ειναι ποινικοποιημένα στο βαθμό που ειναι σήμερα. Σύμφωνα με έρευνες το τσιγαρο και το αλκόολ ειναι πιο εθιστικά και επικίνδυνα απο το χασίς, και φυσικά η κλασική δικαιολογία πως τα μαλακά ναρκωτικά οδηγουν στα σκληρά ειναι ενας αναποδεικτος μυθος που σκοπό έχει να δαιμονοποιήσει την αθωα ουσία της τετραϋδροκανναβινόλη (THC). προσωπικά δεν "την πίνω" αλλα θέλω να έχω την ελευθερία να το κάνω κάτω απο ορισμένες συνθήκες, στην Ολλανδία τα κοφι σοπς λειτουργουν μια χαρά και προσφέρουν εξαιρετικης ποιότητας "τσιγάρα" για τους μερακλήδες χωρίς κινδυνους. γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε και εδώ? το πιο σημαντικό όμως είναι οτι θα σταματήσουν να μπουζουριάζουν όποιον κουβαλάει 2 τζι απλά επειδη γουστάρει να κάνει κεφάλι και να του καταστρέφουν τη ζωή!

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλως τον... Επέστρεψες δυναμικά βλέπω. Όπως ανέφερα και παραπάνω είναι ένα θέμα που ο καθένας το βλέπει από διαφορετική πλευρά μ' αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μεγάλος διάλογος με φανατικές θέσεις και απόψεις. Εγώ στην προκειμένη περίπτωση είμαι απέναντί σου. Φυσικά και οι δύο στηριζόμαστε σε υποθέσεις και σε αποτελέσματα μελετών για τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ποια είναι σωστά και ποια όχι. Συμφωνώ μαζί σου στο εξής. Ότι το καλό είναι πως δε θα προφυλακίζουν τον κάθε χρήστη που πιάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. το επιχειρημα ειναι απλό, χειρότερα δεν μπορουν να γινουν τα πράγματα! καλως η κακώς το χασίς δεν ειναι τοσο βλαβερό και εθιστικο οσο το παρουσιαζουν αλλά ο λόγος που δεν θα νομιμοποιηθει ποτέ ειναι γιατι ο καθένας θα μπορει να καλλιεργει 5-6 δεντρακια σπιτι του και ετσι δεν θα υπάρχουν μεγάλες χασισοβιομηχανιες οπως οι αντιστοιχες καπνοβιομηχανιες! η αποποινικοποίηση ειναι κάτι τελειως διαφορετικό και πρέπει επιτέλους να γινει πραγματικότητα, στην αμερική η θεραπεια με μαριχουάνα ειναι συνηθισμένη και μπορει οποιοσδηποτε εξασφαλισει συνταγη να αγοράσει το πολυποθητο "φαρμακάκι" νομιμα και καθαρα. και μιας και τον υπουργο δικαιοσυνης τον επιασε η προκοπή ας κοιταξει και τι θα κανει με τους υπεραριθμους κρατουμενους και ας φερουν επιτέλους στην ελλάδα τον θεσμο της κοινωνικης εργασίας, αντι να βαζεις τον αλλον στο κελί και να τον χρυσοπληρώνεις, δωστου μια σκουπα και ενα κάδο και να δεις πως θα καθαρίσει η αθηνα σε 10 μέρες!

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι δυτικές κοινωνίες έχουν κάποιες βάσεις στις οποίες μπορούν να στηρίξουν αυτά τα προγράμματα. Εδώ στην Ελλάδα έναν ΟΚΑΝΑ έχουν ο οποίος είναι για τον ... Όταν οι χρήστες είναι σε αναμονή για αποτοξίνωση και μόλις έρθει η σειρά τους αντί να παίρνουν την δόση της μεθαδόνης μέσα στο κέντρο, την βγάζουν έξω και την πουλάνε για να πάρουν την δόση τους, τότε δε μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πιο πολύπλοκο σύστημα. Οπότε αγορίνα δε συμφωνώ με την στάση σου. Όσο για το θέμα της κοινωνικής εργασίας συμφωνώ απόλυτα. Αλλά για πες μου. Πιστεύεις πως αυτούς που θα βάζουν να καθαρίζουν την Αθήνα θα το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. υποτίθεται πως υπάρχει καποιος επιτηρητης, αλλα αυτο θα το δουμε οταν ερθει.... αν ερθει! συμφωνώ μαζί σου για τον ΟΚΑΝΑ και το πως υπολειτουργει αλλα ειναι λογικό απο την στιγμη που δεν υπάρχουν ουτε άνθρωποι ουτε λεφτά για να γινει σωστη δουλεια, μη ξεχνας πως το "πρεζακι" ειναι άρρωστος, δεν εχει κριση, δεν εχει δυναμη, η πολιτεια θα επρεπε να ασχοληθει λιγο περισσότερο με αυτους τους ανθρωπους που ειναι καταδικασμενοι εκτος και αν εχουν διπλα τους τους δικους τους. αλλα δεν θα πρεπει να συγκρινεις τη ντρογκα με το χασις, είναι τελειως διαφορετικά πράγματα και αφορουν εντελως διαφορετικους ανθρωπους. γιατι να μη μπορω να απολαυσω ενα "τσιγαρακι" που θα με χαλαρωσει πολυ πιο γρηγορα και ακινδυνα απο ενα μπουκάλι ουϊσκι? μη ξεχνας πως το χασις στην ελλάδα ποινικοποιηθηκε επειδη ηταν πολυ διαδεδομενο στους ρεμπετες και στους "αντιδραστικους".....

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://dialogoi.enet.gr/po​st/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%​84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1​-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80​%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%C​E%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%​AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82​-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA​%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%C​E%B2%CE%B7%CF%82

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε φίλε ξέρεις τι περιπτώσεις βάζουν για επιτηρητές. Είμαι πολύ αρνητικός σε τέτοια "πειράματα" διότι πολύ απλά στα βασικά έχουμε πατώσει. Νομίζω πως η οικογένεια σώζει τον εθισμένο από την πρέζα παρά το κράτος. Όσο για το άλλο που λες πιστεύω πως τα ελαφρά ναρκωτικά θα συνεχίσουν την ίδια ροή. Απλά το μόνο που βοηθάει το νέο μέτρο είναι πως δε θα καταδιώκονται οι χρήστες. Από τη στιγμή όμως που θα πάψει να είναι παράνομο δε θα κάνει όλο και πιο πολύ κόσμο να εθιστεί; Αυτό το θεωρείς καλό ή κακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. το θεωρω αδιαφορο, το χασις δεν προκαλει τον εθισμό που προκαλει το τσιγάρο ή το αλκοόλ και ο λογος που εχει δαιμονοποιηθει ειναι επειδη δεν το αντιπροσωπευουν μεγάλες βιομηχανιες!

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ψάξε και βρες ερευνες που δειχνουν ποσο χειροτερο ειναι το τσιγάρο.... δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου και οπως ειπα και πιο πανω δεν "πινω" χασις αλλα καπνίζω και πίνω μπόλικο αλκοόλ!

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είναι ενδιαφέρον αυτό που λες και συμφωνώ ότι το τσιγάρο είναι πιο εθιστικό από τα μαλακά νακρωτικά. Απλά μου φαίνεται πολυ συνομοσιολογικό το ότι οι καπνοβιομηχανίες έχουν δαιμονοποιήσει το χασίς προς όφελος των τσιγάρων τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. δεν ειμαι φαν της συνομοσιολογίας αλλα αυτη τη στιγμη δεν μιλάμε για τους Εψιλον και τους εξωγήινους, μιλάμε για βιομηχανιες που τζιραρουν δισεκατομμυρια καθε χρόνο και ξερουν πως απέναντι τους εχουν ενα προιόν πολυ καλύτερο!

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ας εξετασουμε μια περιοτωση μονο:ποσο επικινδυνος μπορει να γινει καποιος ο οποιος καπνιζει "τσιγγαρακι" και καποιος ο οποιος καπνιζει απλως τσιγγαρο? δεν ανεφερα το αλκοολ διοτι και αυτο σε οδηγει στο να χασεις τον αυτοελεγχο με αποτελεσμα να κανεις κακο oxi mono ston eauto sou alla kai στον αλλον.

    Δ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. οκ!εχουμε δημοκρατια(καλα,λεμε τωρα!) και ο καθενας εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, το τονιζω αυτο, αλλα καποιος ο οποιος κανει 'τσιγγαρακι" και "ξεφευγει" θεωρειτε οτι δεν αποτελει απειλη για τους γυρω του? σκεφτειτε το.....

    Δ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. δεν γίνεται να ξεφυγεις με ενα "τσιγγαράκι" όπως λες, δεν εχω δει ποτέ κατι τετοιο!

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. θεωρειτε οτι νομιμοποιηθει το τσιγγαρακι οι χρηστες θα μεινουν μονο στο "ενα"?

    Δ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. θα σου απαντησω αν μου πεις γιατι επιμένεις να το αποκαλέις "τσιγγαράκι"?

    Evagoras Chivas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Νομίζω πως αυτή η συζήτηση δε θα έχει τελειωμό. Οπότε ας "πιούμε" κάτι όλοι αγκαλιασμένοι και μονιασμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή