Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ανιστόρητοι πολιτικοί


Παρά το μεγάλο φιάσκο της ελληνικής δικαιοσύνης, όσον αφορά την καταπολέμηση του νεοναζισμού στην χώρα μου, κάποια πολιτικά πρόσωπα εξακολουθούν να πανηγυρίζουν για την σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής.
Φυσικά αναφέρομαι στον κύριο Κεδίκογλου, ο οποίος ανέφερε σε τηλεοπτικό κανάλι πως η κίνηση της κυβέρνησης να συλλάβει και να δικάσει τους νεοναζί, είναι η πιο σημαντική (όσον αφορά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις) τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αμέσως αναγνώρισα την χαρακτηριστική φωνή του. Όμως δεν ήμουν σίγουρος αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά. Το ότι άκουσα τα λεγόμενα αυτά από το ραδιόφωνο, δυσκόλεψαν στην επίλυση της απορίας μου. Όμως ο τόνος της φωνής του ήταν ξεκάθαρος. Ο κύριος Κεδίκογλου μιλούσε σοβαρά. 
Κι αφού απαντήθηκε το πρώτο μου ερώτημα, εμφανίστηκε ένα δεύτερο. Όντως ο κύριος Κεδίκογλου το πιστεύει αυτό; Αν ναι τότε έχει πράγματι μεγάλα κενά στις ιστορικές του γνώσεις. Αν όχι τότε μας θεωρεί ηλίθιους κι ανιστόρητους και προσπαθεί να μας κοροϊδέψει. 
Κι επειδή έχω την υποψία πως δεν είναι τόσο ανιστόρητος όσο δείχνει, πιστεύω πως με κουτοπονηριά επιδιώκει να κρύψει το νέο φιάσκο της κυβέρνησης, προσπαθώντας να μετατρέψει την παταγώδης κι επικίνδυνη αποτυχία σε μία καλοσχεδιασμένη επιτυχία και να την εξυψώσει για να κερδίσει τις εντυπώσεις και παράλληλα τις ψήφους του ελληνικού λαού.
Τι είναι αυτό λοιπόν που τον ωθεί να κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους; Η αλήθεια είναι πως μία μεγάλη μερίδα της νεοελληνικής κοινωνίας έχει σημαντικά κενά σε ότι αφορά την ιστορία (ελληνική και παγκόσμια), διότι προτίμησε να βασίσει τις ιστορικές τις γνώσεις μόνο στα προπαγανδιστικά βιβλία του σχολείου και να μην αναζητήσει την αλήθεια σε πραγματικές και βάσιμες μελέτες. 
Για την μερίδα των Νεοελλήνων που θέλουν να μάθουν την αλήθεια, αλλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν κάποια πράγματα παραπάνω, θα ήθελα να αναφέρω πως η μεγαλύτερη επιτυχία της δημοκρατίας απέναντι στον ναζισμό, έλαβε χώρα από τις 20 Νοεμβρίου του 1945 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 1946, στην υπέροχη γερμανική πόλη Νυρεμβέργη. Στο μέγαρο της πόλης συστάθηκε το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο, το οποίο καταδίκασε 24 μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος και οκτώ ναζιστικών οργανώσεων. 
Κατά την διάρκεια της δίκης, ένας κατηγορούμενος αυτοκτόνησε με υδροκυάνιο κι ένας πέθανε λίγο πριν βγει η απόφαση. Με την απόφαση που πάρθηκε, τρεις αθωώθηκαν, τρεις καταδικάστηκαν για ισόβια κάθειρξη, δύο σε κάθειρξη 20 ετών, ένας για 15 έτη κι ένας για 10 έτη. Όλοι οι υπόλοιποι εκτελέστηκαν. 
Όλα αυτά συνέβησαν πριν από 70 σχεδόν χρόνια. Δεν είναι πολλά για να ξεχαστεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Όμως στην δικιά μας περίπτωση ξεχάστηκε, ή απλά δεν μελετήθηκε ποτέ. Πόσοι Νεοέλληνες γνωρίζουν αυτήν την ιστορική στιγμή; Έστω φευγαλέα κι επιφανειακά; Πολύ φοβάμαι πως οι περισσότεροι δε γνωρίζουν. Σ' αυτήν την Ελλάδα λοιπόν, η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει τις εντυπώσεις με ψέματα. 
Δυστυχώς όμως κι εκεί φάνηκε πόσο ανίκανη ήταν. Οι νεοναζί βγήκαν πάλι στους δρόμους, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή πόσο μεγάλο λάθος έκανε η ελληνική κυβέρνηση να τους αφήσει ελεύθερους. 
Για ποια επιτυχία μιλάτε λοιπόν κύριε Κεδίκογλου; 
Για ποια πάταξη του νεοναζισμού μιλάτε κύριε Σαμαρά;
Και μιας κι αναφέρω τον Σαμαρά, θα ήθελα να επισημάνω πως βρίσκω ανιστόρητη κι επικίνδυνη τη θεωρεία του για τα δύο άκρα. Η απειλή του προς τις αριστερές παρατάξεις, που εξαπέλυσε από την Αμερική, δυσχεραίνει περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση, που βρίσκεται η νεοελληνική κοινωνία. Ο συσχετισμός της Χρυσής Αυγής με την Αριστερά, βοηθάει στην νομιμοποίηση και στην ενίσχυση του νεοναζισμού στην Ελλάδα.
Το επικίνδυνο αυτής της κατάστασης είναι πως βρίσκουν πάτημα και τα λένε, πάνω στην άγνοια και στην ημιμάθεια του νεοελληνικού λαού. Σ' αυτό δε φέρουν ευθύνη εκείνοι αλλά εμείς, διότι με την αδιαφορία μας τους δίνουμε το δικαίωμα να λένε ότι μαλακία θέλουν.
Καλό είναι λοιπόν να ανοίξουμε τα μάτια μας. 
Καιρός είναι λοιπόν να ξεκινήσουμε την εσωτερική μας αναζήτηση, κάτι που θα επιφέρει την εσωτερική επανάσταση, το προπύργιο της γενικής επανάστασης, το έναυσμα της αλλαγής, το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον...

1 σχόλιο:

  1. γιώργος παπαδόπουλος4 Οκτωβρίου 2013 στις 11:52 μ.μ.

    Να δούμε πότε θα γίνει η δίκη της αθήνας...
    για όλους αυτούς που αναφέρεις παραπάνω και άλλους πολλούς που δέν γνωρίζεις ίσως, λόγω του νεαρού της ηλικίας σου. Συνέχισε να ψάχνεις, να αναζητάς , να διαβάζεις, μα προπαντός να σκέφτεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή