Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Προτάσεις για την παρέλαση

Σε παλιότερες αναρτήσεις μου (http://chatzelenisgeorge.blogspot.com/2009/03/blog-post_25.html) είχα αναφέρει την άποψη μου για την 25η Μαρτίου και το θέμα των παρελάσεων (αξίζει να ρίξετε μία ματιά στην ανάρτησή μου αυτή). Οι απόψεις μου ενόχλησαν και ενοχλούν ακόμα.
Καλώς η κακώς αυτά τα πιστεύω έχω. Τιμάμε τις ηρωικές προσπάθειες για την δημιουργεία ενός κράτους ελεύθερου από τα δεσμά μιάς αυτοκρατορίας που πλέον έπεφτε αλλά γιορτάζουμε την βοήθεια και την απόφαση των μεγάλων τότε δυνάμεων για την ίδρυση αυτού του κράτους που υπάρχει ακόμα μέχρι τις μέρες μας.
Οι παρελάσεις για μένα τόσο οι μαθητικές όσο και οι στρατιωτικές είναι το απομεινάρι των φασιστικών και λοιπών ολοκληρωτικών καθεστώτων. Όσο βαρετές κι αν είναι δε πρόκειται ποτέ να σταματήσουν διότι είναι μία προσπάθεια του κράτους και κάθε κράτους που προσπαθεί να διατηρήσει μία εθνική ενότητα.
Από την στιγμή που δε μπορούμε και δε θέλουμε να σταματήσουμε τις παρελάσεις, έχουμε τη δυνατότητα να τις τροποποιήσουμε.
Πρώτα απ' όλα, κάθε όχημα, κάθε πύραυλος και κάθετι στρατιωτικό που θα περνάει με περηφάνια να αναφέρει πάνω του τα εξής:
α) την τιμή που το αγοράσαμε
β) την τιμή που το αγοράζουν άλλες χώρες
γ) την μίζα που δώθηκε για να αγοραστεί
δ) την υπογραφή αυτού που αποφάσισε να αγοραστεί
ε) την χρησιμότητά του σε περιόδους ειρήνης
Έτσι ο κόσμος θα χειροκροτάει γνωρίζοντας το τι περνάει από μπροστά του ευχαριστώντας τόσο την πολύτιμη ύπαρξη του στρατού καθώς και τον ευεγέρτη που μας προστατεύει από τους άπειρους εχθρους του έθνους μας.
Στη συνέχεια πρέπει να δείξουμε την στάση που πρέπει πλέον να κρατάμε στους πολιτικούς μας. Το κεφάλι από την αντίθετη μεριά της εξέδρας των επισήμων. Είναι η πιο ειρηνική αντίδραση που μπορεί να υπάρξει προς τα πρόσωπα αυτά που μας έχουν φέρει στον πάτο της Ευρώπης.
Έτσι οι παρελάσεις θα αποκτήσουν ένα νέο νόημα πιο ενδιαφέρον και πιο ευχάριστο ή δυσάρεστο ανάλογα με το ποιά είναι η οπτική μας γωνία.
Αυτά τα λίγα είχα να πω.
Καλό τριήμερο σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου