Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

40 χρόνια Meddle



Ακούγοντας αυτή τη μουσική μπορείς να καταλάβεις πως αυτό το συγκρότημα σχηματίστηκε για να δημιουργήσει αριστουργήματα. Κομμάτια τα οποία θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μας μετά το πρώτο τους άκουσμα.
Δεν είναι τυχαίο που οι Pink Floyd είναι ένα από τα απειροελάχιστα συγκροτήματα που είναι αγαπητά και έχουν το σεβασμό των περισσοτέρων ακροατών. Είναι η μουσική που πραγματικά σε ταξιδεύει. Κλείνεις τα μάτια και μπορείς να σκεφτείς τα πάντα. Πως πετάς στα άστρα, πως περπατάς στην έρημο, πως κολυμπάς σε μία λίμνη, πως βρίσκεσαι κάτω από την θάλασσα.
Ο συγκεκριμένος δίσκος ήταν στο ενδιάμεσο δύο φάσεων. Της φάσης όπου το συγκρότημα το επηρέαζε ο Σίντ Μπάρετ και της φάσης όπου γράφτηκαν οι σπουδαίοι δίσκοι από τον Ρότζερ Γουότερς. Ήταν το κύκνιο άσμα της ψυχεδελιάς...
Ο δίσκος αυτός έχει υπέροχα κομμάτια. One of these days... πωπω μόνο που σκέφτομαι την αρχή με το μπάσο ανατριχιάζω. Θα μπορούσα να βάλω αυτό το κομμάτι στη συγκεκριμένη ανάρτηση, και θα το έβαζα αλλά πιστεύω πως το Echoes αντιπροσωπεύει περισσότερο αυτόν τον δίσκο. Μπορεί να είναι 25 λεπτά τραγούδι και να θέλει λίγη υπομονή αλλά στο τελείωμά του καταλαβαίνεις την αξία του.
Κλείστε τα μάτια, ανάψτε ένα τσιγάρο ή πάρτε ένα ποτάκι στο χέρι, κλείστε τα μάτια και ταξιδέψτε με το Echoes...
Θα με θυμηθείτε μετά το μουσικό σας ταξίδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου