Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ένα βαγόνι γεμάτο τέχνη



Δώδεκα ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες-τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Ζ' εργαστηρίου ζωγραφικής της ΕΣΚΤ κάνουν μία ειρηνική κατάληψη στο New Wagon του Τρένου στο Ρουφ και διαμορφώνουν στα 12 κουπέ του μία συνολική εικαστική πρόταση, με θέμα το ταξίδι και τους ταξιδιώτες.
Το βαγόνι μεταμορφώνεται με ζωντανή εικαστική γλώσσα, τολμηρές ιδέες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές προτάσεις σε δώδεκα διαφορετικούς μικρόκοσμους, που αιφνιδιάζουν και ανατρέπουν απρόβλεπτα το αυτονόητο και το αναμενόμενο. Ζωγραφική, μικτά υλικά, κατασκευές στο χώρο και βιντεοπροβολές συνθέτουν μια εικαστική εγκατάσταση - τμηματικά συνολικά - δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον γεμάτο σύγχρονες εικόνες και πλαστικούς προβληματισμούς με αίσθημα και φαντασία.
Εδώ το ιδιωτικό συνδέεται με το δημόσιο, το προσωπικό γίνεται συλλογικό και το ιδιωτικό βίωμα του ταξιδιού μετασχηματίζεται σε κοινή εμπειρία μέσα σ' ένα βαγόνι τέχνης, που διαρκώς ταξιδεύει για να ανακαλύψει καινούργιους τόπους και σταθμούς φαντασίας, ευαισθησίας και πρωτότυπης καλλιτεχνικής έκφρασης. Η επιμέλεια είναι του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λία Κουτελιέρη, Στέφανος Αθάνατος, Άντα Αναστασέα, Ανδριάνα Δαούτη, Λητώ Κάττου, Χριστίνα Μαϊφόσιη, Φωτεινή Παλπάρνα, Χρήστος Παπασωτηρίου, Παναγιώτης Προφήτης, Μπέσσυ Ράλλη, Ελένη Φυλαχτίδου, Γιάννης Χειμωνάκης.
Διάρκεια: εως 7 Ιουλίου.

Φωτογραφία: Έργο της Λίας Κουτελιέρη
Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

2 σχόλια:

  1. κριμα που δεν το ειδα πιο νωρις... θα ηθελα να την δω...

    Χριστίνα Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει παράταση και θα είναι τα έργα εκεί για μία βδομάδα ακόμα. Προλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή