Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η ΕΡΤ δεν αποκαθηλώνεται στη συνείδησή μας



Γράφει ο Γιώργος Φουρναράκης, δημοσιογράφος της ελεύθερης κι ανοιχτής ΕΡΤ

Θλίψη, θυμός, οργή. Συναισθήματα που βιώνει όποιος περνά από την Αγία Παρασκευή και αντικρύζει το σημείο αναφοράς της πόλης, το Ραδιομέγαρο, δίχως την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, που ”κατέβασαν” το πρωί της Κυριακής συνεργεία κατ’ εντολή των φερέφωνων της δικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης.
Η αποκαθήλωση της επιγραφής συνοδεύτηκε και από το σταμάτημα του ρολογιού στην είσοδο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ. Λες και οι εμπνευστές της επιχείρησης του "μαύρου" ήθελαν να σταματήσουν το χρονο… Για να διαγράψουν,φαίνεται, το έγκλημά τους… Μόνο που ξεχνούν ότι το ρολόι της ιστορίας δεν "παγώνει", δεν σταματά…
Ποιόν χρόνο θέλουν να σβήσουν; Αυτόν της ΕΡΤ που για περισσότερα από 40 χρόνια συμβάδιζε με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας; Αυτόν που κατέγραψε την ΕΡΤ να συμπορεύεται με την πορεία της χώρας μας και όλες τις εξελίξεις ( θετικές ή αρνητικές) των τελευταίων δεκαετιών στην πολιτκή, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή;
Σαμαράς-Βενιζέλος, οι πρωτεργάτες του "μαύρου" στην ενημέρωση και στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων, δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας λυγίσουν. Δεν θα καταφέρουν ποτέ να διαγράψουν από την ήδη κηλιδωμένη πολιτική ιστορία τους το "λουκέτο" στην ΕΡΤ, που προκάλεσε την κατακραυγή εντός και εκτός συνόρων που καταγγέλθηκε ως βαρύ πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης.
Εμείς οι απολυμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την φασιστικής έμπνευσης απόφαση του "μαύρου" των εντολοδόχων της τρόικας.
Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, να αγωνιζόμαστε και να κρατάμε τη φωνή της ΕΡΤ ζωντανή μέσα από την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον διαδικτυακό τόπο του ertopen.com.
Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους…
Κάθε φορά πιο δυνατούς και πιο μαχητικούς μέχρι τη δικαίωση του αγώνα μας…
Μπορεί να "κατέβασαν" τις επιγραφές και να "έσβησαν" το ρολόι στο Ραδιομέγαρο,όμως η ΕΡΤ δεν αποκαθηλώνεται από τη συνείδησή μας,ούτε από τη συλλογική μνήμη των απανταχού Ελλήνων. Η ΕΡΤ αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας. Και η ιστορία δεν αποκαθηλώνεται.
Οι εικόνες ντροπής τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου και η εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας, με τις δυνάμεις καταστολής να καταλαμβάνουν ένα μέσο ενημέρωσης ! Μεγάλη "νίκη" της "δημοκρατικής" κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .

Υ.Γ.: Αλήθεια πως αισθάνονται όσοι συνάδελφοι κιότεψαν και βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο υπηρετώντας το μόρφωμα της ΔΤ ; Η συνείδησή τους-εαν δεν έχουν υποβληθεί σε λοβοτομή- δεν ενοχλήθηκε; Δεν "μυρμηγκιάστηκε"; Δεν αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι; Βέβαια δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από κάποιους επαναστάτες του γλυκού νερού,οι οποίοι εύκολα μήδισαν και προσέτρεξαν να υπηρετήσουν δουλικά τον ”δολοφόνο” τους, υποταγμένοι στις κυβερνητικές βουλές της κατευθυνόμενης μνημονιακής προπαγάνδας…

1 σχόλιο: