Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Από όπου και αν το δεις είναι απαράδεκτο...



Είναι απαράδεκτο στις μέρες μας να μένουν συμβασιούχοι στο υπουργείο πολιτισμού απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια. Ένα πρόβλημα το οποίο το γνωρίζουμε, το βλέπουμε (από τις κινητοποιήσεις τους) και αδιαφορούμε. Είναι όμως και απαράδεκτο συμβασιούχοι οι οποίοι δουλεύουν για να αναδείξουν τον πολιτισμό μας να κλείνουν με το έτσι θέλω το σημαντικότερο μνημείο της χώρας μας και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Δεν είναι σπίτι τους ούτε ιδιοκτησία τους.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δεν μπορείς να έχεις απλήρωτους ένα σωρό ανθρώπους όταν βλέπεις ότι παράγουν έργο και πάνω απ' όλα βοηθάνε στην εισροή χρήματος στην Ελλάδα μέσα από τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Είναι μεγάλη κοροϊδία. Μπορεί ο Παρθενώνας να ολοκληρώθηκε με δούλους αλλά αυτό δε σημαίνει πως στον 21ο αιώνα θα συντηρείται και θα αναστηλώνεται από δούλους πάλι. Είναι ντροπή και μόνο που τους ζητάνε τώρα τα χαρτιά για να διαπιστώσουν πως πράγματι δούλεψαν και τους αξίζει ο μισθός τους. Κατάντια. Κοροϊδία. Καραγκιοζιά. Ντρέπομαι που δουλεύω σ' αυτήν την χώρα, γι' αυτήν την χώρα.

Όμως θα περάσουμε και στην άλλη πλευρά. Έχω ξαναμιλήσει για κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ελλάδα. Είναι λάθος ο τρόπος που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Όσο δίκιο και να χουμε (βάζω α' πληθυντικό διότι και γω εργαζόμενος είμαι που καταπατούνται και μένα τα δικαιώματά μου) το χάνουμε μέσα από τους τρόπους που βρίσκουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας. Παλιά είχα μιλήσει για το μετρό. Το να κλείνουν το μετρό και να αναγκαζόμαστε εμείς που το χρησιμοποιούμε να βρίσκουμε άλλους τρόπους για να πάμε στις δουλειές μας, πιο πολύ εξαγριωνόμαστε μαζί τους παρά να σταθούμε στο πλευρό τους. Θα μπορούσαν να αφήσουν την δωρεάν διέλευση των επιβατών ώστε να δημιουργήσουν ζημιά στην εταιρία. Το ίδιο και με το μνημείο. Δε μπορεί ο καθένας να μην επιτρέπει σε επισκέπτες από μακρινές γωνίες της γης να μην μπορούν να μπούν στο μνημείο. Καταστρέφεται η εικόνα της χώρας και οι μελλοντικοί επισκέπτες θα το σκεφτούν διπλά για το αν θέλουν να ρθουν στην Ελλάδα. Θα μπορούσαν και εδώ να αφήσουν την δωρεάν είσοδο στο μνημείο ώστε να πονέσει το υπουργείο.

Έτσι βλέπουμε τους απεργούς να κάνουν φάουλ με το να κλείνουν το μνημείο και την κυβέρνηση να κάνει διπλό φάουλ με το να δίνει την εντολή στα ΜΑΤ να κάνουν ντου στο μνημείο κόβοντας τα κάγκελα και να επιτιθονται με μένος σε φωτογράφους και απεργούς. Μία εικόνα άσχημη που την εκμεταλλεύτηκαν τα διεθνή κανάλια στο να μας κάνουν ρεζίλι παγκοσμίως.

Ο τόπος αυτός δε θα πάει μπροστά με τέτοιες κινήσεις και κινητοποιήσεις. Καιρός λοιπόν να ξυπνάμε και να βρίσκουμε καλύτερους και εξυπνότερους τρόπους στο να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου