Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αστικός μύθος (;)



Πανικός και κίνηση πάλι σήμερα στους δρόμους. Ακόμα μυαλό δε βάλαμε. Όταν στην Αθήνα έχουμε επισκέψεις ηγετών άλλων κρατών ή άλλες εκδηλώσεις, τότε προκαλούνται εμφράγματα σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Πόσο μάλλον όταν έρχεται ο Ερντογάν.

Με το μποτιλιάρισμα που είδα σήμερα το πρωί στο κέντρο θυμήθηκα μία φήμη που είχε βγει παλιότερα για έναν δήμαρχο της Αθήνας. Η ιστορία λέει πως όποτε είχε προσκεκλημένους ηγέτες άλλων χωρών συνήθιζε να τους πηγαίνει νυχτερινές βόλτες. Όχι κάπου τυχαία φυσικά. Κανόνιζε να τους περάσει από δρόμους οι οποίοι είχαν καθαριστεί και με φρεσκοβαμμένους τοίχους. Φυσικά πάντα υπήρχε ένα συνεργείο καθαρισμού το οποίο τελείως τυχαία θα βρισκόταν εκεί και θα δούλευε την συγκεκριμένη ώρα που θα περνούσε ο δήμαρχος με τον σπουδαίο επισκέπτη. Όμως το θέατρο δε σταματούσε εκεί. Πάντα ο συγκεκριμένος δήμαρχος ζητούσε να σταματήσει το αμάξι σε μία άκρη ώστε να βγει να χαιρετήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι τον υποδέχονταν με αγκαλιές και φιλιά. Μία πολύ όμορφη εικόνα για έναν δήμαρχο που τον αγαπάνε οι πολίτες του.

Αυτή την ιστορία την αναφέρω για να σας δείξω σε πόσο ψεύτικο κόσμο ζούμε. Δε ρίχνω το φταίξιμο στον συγκεκριμένο δήμαρχο και κάθε δήμαρχο που έχει περάσει από την Αθήνα και σε κάθε άλλη πόλη. Το φταίξιμο το ρίχνω σε μας και στο ελληνικό σύνδρομο του ωχαδελφισμού.

Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να δείχνουμε το αληθινό μας πρόσωπο, να αναγνωρίζουμε τις ατέλειες αυτής της κοινωνίας και μέσα από κει να βρούμε τις λύσεις για τα πολλά προβλήματα που δυσκολεύουν και μιζεριάζουν την καθημερινότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου