Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Όλα εδώ πληρώνονται...


Δεν ξαφνιάστηκα με την λέξη που είπε ο κύριος Καμπουράκης. Πολλές φορές το ίδιο το σύστημα πέφτει μέσα στο λάκκο που σκάβει για τους εχθρούς του. 
Κύριε Καμπουράκη, μαλακισμένα και μαλάκες υπάρχουν παντού. Κάποτε μία πλειοψηφία μαλακισμένων πολιτών ανέβαζαν τις ειδήσεις του Mega στα ύψη. Τα τελευταία χρόνια μιλάτε μόνοι σας. Ευτυχώς ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον ποια είναι τα παπαγαλάκια του παρακράτους. Καιρό τώρα βλέπετε τις πλάτες μας.
Αυτά τα μαλακισμένα κύριε Καμπουράκη, κρατήσανε ένα κτίριο όρθιο. Δεν το άφησαν να γίνει στέκι ναρκομανών ή χωματερή όπως έχει γίνει με άλλα τόσα κτίρια της περιοχής και της υπόλοιπης Αθήνας. Αυτό το κτίριο έγινε ένας δημόσιος ζωντανός χώρος. Φιλοξενούσε εκθέσεις, εκδηλώσεις, προβολές και θεατρικές παραστάσεις. Απόψε έμαθα πως ο Παπαϊωάννου, για τον οποίο όλη η μπουρζουαζία των βορείων προαστίων και του Κολωνακίου τρέχουν να δουν παραστάσεις του χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα απ' αυτά που βλέπουν, ξεκίνησε τις πρώτες του παραστάσεις σ' αυτούς τους χώρους. 
Επίσης η Μελίνα Μερκούρη πήγαινε εκεί και παρακολουθούσε θεατρικά έργα κι άλλα δρώμενα. Εκεί στο χώρο που αποκαλείτε άντρο τρομοκρατίας.
Κι αφού καταφέρατε και καταλάβατε το χώρο αυτό, θα σας πρότεινα να πάτε και στη Μεσολογγίου, αλλά τώρα που το σκέφτομαι εκεί θέλει κότσια... Οπότε αφήστε το, δεν σας παίρνει. Μπορείτε να πάτε όμως στο Α.Τ. Ακροπόλεως... Βλακεία είπα, εκεί είναι δικοί σας...
Παρ' όλα αυτά καταφέρατε και κάνατε μία θεαματική είσοδο σ' έναν ιδιαίτερο χώρο. Μπορεί τα μαλακισμένα κύριε Καμπουράκη, να κατέλαβαν παράνομα ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο όμως το σεβάστηκαν και το ανέδειξαν σε ιδιαίτερο κέντρο. Σημείο αναφοράς της Αθήνας τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Δεν πειράζει. Μπορείτε να φυλακίσετε όσους θέλετε, να καταστρέψετε όσους χώρους θέλετε, να πουλήσετε μαγκιά σ' όποιον θέλετε. Όμως την ελεύθερη σκέψη δεν θα την συλλάβετε ποτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου