Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τι διαπίστωσα μέσα από αυτές τις εκλογές...



Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν χωρίς νικητή. Μόνος χαμένος ο λαός. Δυστυχώς οι απειλές του κ. Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές να βοήθησαν στο να μην πάθει μεγαλύτερη ήττα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φυσικά αυτό δε μας γλιτώνει λόγω των νέων μέτρων που θα δεχτούμε από τη κυβέρνηση η οποία μπορεί να μην κέρδισε όμως έχει ακόμα τη δύναμη να μας γονατίσει κι άλλο. Μία δύναμη που της δώσαμε μέσα από τις εκλογές αυτές. Από την άλλη όμως και η κυβέρνηση δεν είναι σε καλύτερη θέση μιας και έχει αποδυναμωθεί αφού ένα μέρος του λαού ψήφισε δεξιά ή αριστερές παρατάξεις δείχνοντας την δυσαρέσκειά τους στη κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ναι μεν θα θέσει νέα μέτρα αλλά θα φοβάται περισσότερο την αντίδραση του κόσμου και της αντιπολίτευσης.
Μεγάλη κοροϊδία και η στάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία πιστεύει πως βγήκε νικήτρια. Ειλικρινά πρέπει να καταλάβουν επιτέλους πως δεν είμαστε πια ηλίθιοι. Πως γίνεται να νιώθει κάποιος νικητής επειδή χάνει λιγότερες μονάδες από τον άλλον και παραμένει ακόμα δεύτερος. Ίσως με το καιρό και με αυτή τη πορεία να ξαναβρεθεί πρώτη και τότε ας μιλήσει για νίκη.
Τέλος θα θελα να μιλήσω για το μεγάλο χαστούκι που έφαγε η αριστερά κυρίως στην Αθήνα. Όσο διασπάται η αριστερά τόσο θα χάνει τη δύναμή της. Και δεν αναφέρομαι στο Κ.Κ.Ε. το οποίο το θεωρώ κομμάτι του συστήματος αλλά σε άλλες παρατάξεις με ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Αν υπήρχε μία ενιαία αριστερά, χωρίς διαμάχες σε μικρολεπτομέρειες όπως συμβαίνει τώρα, τότε σήμερα ίσως να μιλούσαμε για μία μεγάλη μάχη την επόμενη Κυριακή μεταξύ της δεξιάς και της αριστεράς στον δήμο της Αθήνας. Κρίμα που τα πρόσωπα αυτά που αντιπροσωπεύουν την αριστερά κυνηγάνε να φάνε μόνα τους τη θέση και όχι όλοι μαζί.
Δεν ελπίζω πια σε αυτούς τους ανθρώπους.
Καλή πορεία λοιπόν προς της ελεγχόμενη πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου