Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Το Μουσείο της Ακρόπολης το καλύτερο του κόσμου


Το Μουσείο της Ακρόπολης, εκτός από το ότι μάγεψε όλους τους Έλληνες, κατόρθωσε να εντυπωσιάσει και τους ξένους, αποσπώντας...έτσι ένα χρόνο μετά τα εγκαίνιά του το βραβείο του καλύτερου Μουσείου στον κόσμο.
Σε διαγωνισμό που διενήργησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας το Μουσείο της Ακρόπολης απέσπασε το βραβείο του «Καλύτερου Μουσείου του κόσμου».
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, παρέλαβε το βραβείο.
Αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, επισήμανε ότι με την κίνηση τους άνοιξαν την πόρτα για να επιστρέψουν τα μάρμαρα της Ακρόπολης στον τόπο τους.
Εξήρε επίσης τη σημασία των εξελίξεων αυτών για τον Ελληνικό Πολιτισμό και εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι με τη βράβευση αυτή έπεσε και το τελευταίο τείχος, δίνοντας νέα ώθηση στην υπόθεση της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα.
Η βράβευση απέσπασε ευμενή σχόλια σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας, με την επισήμανση ότι το γεγονός δίνει νέα δυναμική στο αίτημα της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν Βρετανοί σχολιαστές.Υπενθυμίζεται ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 21 Ιουνίου 2009, με τους αρμοδίους ακόμα και σήμερα να ευελπιστούν πως θα επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο "σπίτι" τους.

4 σχόλια:

  1. Προφανώς δεν ξέρουν το Ufizzι στην Φλωρεντία,το Louvre(σιγά μην πούν καλό λόγο για Γαλλία)και άλλα πολλά....Λίγο υπερβολικό το βρίσκω....αλλά άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανότατα αυτή τη διάκριση να την κέρδισε ως σύγχρονο και νέο μουσείο. Αν αυτή η διάκριση δίνεται κάθε χρόνο λογικό τα μουσεία που αναφέρεις αλλά και άλλα καλύτερα που βρίσκονται διάσπαρτα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να χουν πάρει τον τίτλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που δεν μέτρησαν την λειτουργία του μουσείου γιατί με τις απεργίες και τις στάσεις των εργαζομένων τελευταίο θα έβγαινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι στάσεις και οι καταλήψεις που γίνονται πάνω στον Ιερό Βράχο προσβάλλουν το μνημείο και μόνο αυτό. Όχι το μουσείο το οποίο λειτουργεί κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή