Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τα πρώτα σημάδια της καταστροφής μας



Μετά από τέσσερις μέρες ήρεμες μακριά από τα ανεγκέφαλα παπαγαλάκια του Μega και άλλων κατευθυνόμενων καναλιών οι δημοσιογράφοι επιστρέψανε στα καθήκοντά τους. Φυσικά δε θα μάθουμε ποτέ το τι έγιναν αυτές τις τέσσερις μέρες. Ούτε θα μάθουμε για την επίσκεψη του προέδρου της Βραζιλίας στην Ελλάδα. Πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τι αποφάσεις θα πάρει ο Παπανδρέου σχετικά με τον ανασχηματισμό. Όμως την προσοχή μου τράβηξαν τα νοσοκομεία που αποφάσισαν να κλείσουν λόγω έλλειψης χρημάτων. Για το Αιγινήτειο ήταν γνωστό μιάς και μήνες τώρα είχε κρεμάσει ένα τεράστιο πανό το οποίο προειδοποιούσε τον κόσμο για την οικονομική κρίση που περνάει καθώς και για το μελλοντικό κλείσιμό του. Μου φαινόταν αδιανόητο η ιδέα το να κλείσει ένα νοσοκομείο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κι όμως το ζήσαμε κι αυτό. Όμως το χειρότερο είναι πως ξαφνικά σήμερα αποφάσισε και το Τ.Ε.Ι. Πειραιά να κλείσει για τους ίδιους λόγους. Δεν υπάρχουν λεφτά.
Είναι τα πρώτα σημάδια της καταστροφής του κράτους. Οι πληγές σε υγεία και παιδεία μεγαλώνουν. Αιμοραγούν και δε μπορεί πλέον κανένας πολιτικός να κάνει κάτι. Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν μαζί με τα λεφτά.
Οι υποσχέσεις του Παπανδρέου για δωρεάν παιδεία και για δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία "24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα" όπως κάποτε είχε πει φαίνονται τώρα πόσο ψεύτικες και αβάσιμες είναι.
Το κράτος αρχίζει να τραντάζεται από τα θεμέλιά του. Η υγεία και η παιδεία περνούν σε δεύτερη μοίρα μιάς και τα λεφτά πηγαίνουν αλλού. Πιο σημαντικές είναι οι τράπεζες...
Ας επιβιώσουν αυτές λοιπόν...

2 σχόλια:

  1. Γιώργο καλησπέρα,
    απλά θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση για αυτα που λες για το ΤΕΙ Πειραια.
    Δεν έκλεισε σήμερα, ενεστειλε την λειτουργια του για 2 μερες χτες και σημερα, αυριο θα ειναι ανοιχτο και θα ξανα γινει συνελευση. Α! Και η αποφαση αυτη εχει βγει απο την προηγουμενη Τεταρτη.
    Απλα δεν ειναι ξαφνικα, υπαρχει αρκετο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ για τη διόρθωση. Είναι ειδήσεις που άκουσα από το ράδιο. Μάλλον δεν τις άκουσα καλά ή δε πληροφορήθηκα σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή