Σάββατο 21 Μαΐου 2011

3. Another Brick in the Wall part. 1



Daddy's flown across the ocean
Leaving just a memory
Snapshot in the family album
Daddy what else did you leave for me?
Daddy, what'd'ja leave behind for me?!?
All in all it was just a brick in the wall.
All in all it was all just bricks in the wall

Η ιστορία συνεχίζεται στην μεταπολεμική περίοδο. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να σώσουν μέσα από τα συντρίμια ότι τους είχε απομείνει για να συνεχίσουν την ζωή τους με μόνο ευτύχημα πως είναι ακόμα ζωντανοί. Όμως μέσα τους έμενε μία πληγή που δε μπορούσε να κλείσει. Έτσι και στον ήρωα. Ο θάνατος του πατέρα του στον πόλεμο θα του στοιχίσει. Κάτι που δε το αντιλαμβάνεται όμως στα παιδικά του χρόνια...
Ίσως να του είχαν αποκρύψει τον θάνατο λόγω της ηλικίας του. Γι' αυτό και παίζει με ένα αεροπλανάκι μέσα στην εκκλησία καθώς η μητέρα του προσεύχεται (...Daddy's flown across the ocean...).
Από μικρός μαθαίνει να ζει με την ανάμνηση του πατέρα του (...Leaving just a memory...). Γι' αυτόν ο πατέρας του θα είναι πλέον μία μορφή στο οικογενειακό άλμπουμ με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες (...Snapshot in the family album...).
Όμως σαν παιδί που πλάθει χαρακτήρα και προσωπικότητα, ζητάει και άλλα στοιχεία από τον πατέρα του. Γι' αυτό και αναρωτιέται τι άλλο του χει αφήσει (...Daddy what else did you leave for me? / Daddy, what'd'ja leave behind for me?!?...).
Αυτή η απουσία το μόνο που θα βοηθήσει είναι να κλειστεί κι άλλο στον εαυτό του. Άλλο ένα τούβλο στον τοίχο που ήδη έχει αρχίσει να χτίζεται... (...All in all it was just a brick in the wall. / All in all it was all just bricks in the wall...).

1 σχόλιο: