Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στον αστερισμό της αριστεράς

"Σήμερα όλοι στη πορεία με το ΠΑΜΕ" γράφει ο σημερινός Ριζοσπάστης. Όλοι στο Πεδίο του Άρεως ζητάει στις αφίσσες της η ΓΣΕΕ. Συγκέντρωση στα Προπύλαια φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο πιο αποδυναμωμένη βγαίνει η ελληνική αριστερά με τους ηλίθιους που έχει μπλέξει. Εργατοπατέρες που σε βγάζουν μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αφού πρώτα σε έχουν ζαλίσει με ανούσιες και αδιάφορες ομιλίες που αμφιβάλλω αν τις ακούει κανείς και με εμβατήρια που ακούγανε οι αντάρτες στα βουνά. Η κάθε πορεία για μένα είναι ένα φιάσκο και ένα στοιχείο που δείχνει πως η αριστερά στην Ελλάδα πεθαίνει από το εσωτερικό της και όχι από τους εξωτερικούς εχθρούς που συνέχεια λένε και δείχνουν για να συσπειρώσουν όσο περισσότερους εναπομείναντες πιστούς έχουν μείνει στο ρομαντικό της κλίμα. Μία πορεία με την οποία έχουν συνεννοηθεί με την αστυνομία πως και που θα κάνουν, ώστε να υπάρχουν μέτρα φύλαξης και προστασίας των γύρω καταστημάτων. Οι πορείες επίσης είναι και μία ευκαιρία για τα παλικαράκια των Β.Π. που τα χουν όλα έτοιμα στη ζωή τους και προσπαθούν να βρουν ένα ενδιαφέρον στην ανούσια καθημερινότητά τους, να κατέβουν στην Αθήνα και να τα σπάσουν όλα. Δεν είναι τυχαίο που όσους συλλαμβάνουν δεν είναι πάνω από εικοσιπέντε χρονών και μένουν σε Κηφισιά, Ψυχικό, Χαλάνδρι και άλλες περιοχές εκεί πάνω. Παιδιά με άκρες, οι οποίες θα τα βοηθήσουν να αποφύγουν τις κατηγορίες ώστε να μπορούν να το κάνουν και την επόμενη φορά.
Ας γυρίσουμε όμως στη σημερινή αριστερά. Η σημερινή ελληνική αριστερά είναι η αριστερά του εμφυλίου πολέμου. Οπότε η σημερινή αριστερά είναι η παλιά αριστερά.
Τι κυνηγάει η σημερινή αριστερά;
Μα φυσικά ότι κυνηγούσε η παλιά.
Μα αυτό που κυνηγούσε η παλιά αριστερά έχει πεθάνει.
Τότε κυνηγάει φαντάσματα.
Ακούς από τον Περισσό και από την πλατεία Κουμουνδούρου να λένε ένα βροντερό όχι σε κάθετι που αποφασίζει η κάθε κυβέρνηση είτε δεξιά είτε κεντοαριστερά. Δεκτό το όχι αν είναι ενάντια των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αλλά τι έχετε να προτείνετε;
Ταξικό πόλεμο, λέει το Κ.Κ.Ε.
Μα ενάντια σε ποιά τάξη; ρωτάει ο κόσμος.
Ε σ' αυτούς που στα τρώνε και στους πλούσιους που κερδίζουν λεφτά στις πλάτες της εργατικής τάξης, απαντάει με αγωνιστικό πάθος το Κ.Κ.Ε.
Και ποιοί είναι αυτοί; ρωτάει πάλι ο κόσμος.
.... , καμία απάντηση. Γιατί; Διότι και το Κ.Κ.Ε. έχει κάνει τις δικές του λαμογιές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να εναντιωθεί με την πλούσια τάξη μιάς και τα στελέχη του είναι πετυχημένοι άνθρωποι που μένουν σε περιοχές σαν αυτές που ανέφερα παραπάνω.
Έχουμε άλλους αριστερούς αντιπροσώπους; Α ναι... όπως δείχνει και η παραπανω φωτογραφία έχουμε αρκετούς. Διάσπαρτους, αποδυναμωμένους, ανώριμους, συντηρητικούς. Που θα βασιστεί ένας μοντέρνος και ανοιχτόμυαλος αριστερός; Μα φυσικά στο καλύτερο κόμμα των γκάλοπ "Δεν ξέρω/δεν απαντώ".
Θα μας προσφέρει διαφορετική λύση ένα μέλος το Κ.Κ.Ε. (μ-λ) από ένα άλλο του Κ.Κ.Ε. όταν και οι δύο έχουν σαν στόχο το κοινό καλό;... Τα κόμματα τα επέλεξα τυχαία από την παραπάνω εικόνα.
Κατα τη γνώμη μου η αριστερά στην Ελλάδα κοιμάται... Και κοιμάται τόσο βαθιά που θα πεθάνει και δε θα το πάρει τόσο εκείνη είδηση όσο και οι υπόλοιποι. Όσο πιο διασπασμένη η ελληνική αριστερά τόσο πιο αποδυναμωμένη είναι. Κοινή λογική ρε γαμώτο. Και ένα παιδάκι του δημοτικού μπορεί να το καταλάβει. Γιατί είναι δύσκολο να το καταλάβουν τα "μεγάλα κεφάλια;"
Η μήπως δε θέλουν;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου