Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Λίγη ανθρωπιά πριν το αιματοκύλισμα...




Όπως τις προηγούμενες μέρες, έτσι και στις επόμενες, οι οθόνες μας θα γεμίσουν πάλι με πτώματα άμαχου πληθυσμού. Άνθρωποι που έτυχε να βρίσκονται στη λάθος χώρα ή ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, την λάθος χρονική περίοδο. Άνθρωποι που το κράτος τους, τους μετέτρεψε σε πιόνια και οι μεγάλες δυνάμεις τους χώρισαν σε δύο στρατόπεδα για να αλληλοσφαχτούν. Αδέλφια σκοτώνονται μεταξύ τους για τα συμφέροντα κάποιων άλλων. Κάποιων ξένων.
Αυτές τις εικόνες τις έχουμε δει πολλές φορές. Έχουμε αποδείξει ηθελημένα (ή άθελα) πως είμαστε αιμοβόρα κτήνη. Έχουμε σιωπήσει στην ενοχή απόλαυση εικόνων με ανθρώπους νεκρούς, βαριά τραυματισμένους, ακόμα και διαμελισμένους. Έχουμε τη μαγκιά να κοιτάμε πλέον στα μάτια μόνο τα νεκρά βλέμματα των άψυχων παιδιών.
Αυτές οι εικόνες μας δίνουν δηλητηριασμένη τροφή. Αυτές οι εικόνες μας σαπίζουν. Αυτές τις εικόνες έχουμε ανάγκη να βλέπουμε για να νιώθουμε ακόμα ζωντανοί κι αποβλακωμένοι στους καναπέδες μας.
Αυτές τις εικόνες έχω σιχαθεί πια κι εξοργίζομαι στην ιδέα πως θα τις συναντήσω πάλι τις επόμενες ημέρες.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή θέλω να σας μεταδώσω τη χαρά ενός πατέρα που βρίσκει το γιο του ζωντανό μετά τους βομβαρδισμούς με τα χημικά στη Συρία.
Η εικόνα δεν είναι εμπορική, το γνωρίζω.
Την δημοσιεύω όμως διότι πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι γύρω μου...

6 σχόλια:

  1. Και επίσης είναι απίστευτο πόσο καρμπόν γίνονται τα πράγματα. Πρώτα εμφύλιος μετά επέμβαση απο τους Αμερικανούς για να σώσουν την κατάσταση και θύματα άμαχο πληθυσμό. ΄Τσι δεν έγινε και στο Αφγανιστάν; Εκείνη η τάχα χειρουργική επέμβαση πόασα χρόνια πήγε τελικά; Μια δεκαετία; Πόσα θύματα παιδιά; Αλλά το πολίτικαλ κορέκτ μας έφαγε. Όχι λοιπόν. Το ειρηνιστικό κίνημα της δεκαετίας του 60-70 ήταν έσβησε αλλά δεν ήταν τόσο αφελές όσο πιστεύουμε σήμερα. Και όπως πολύ καλά ξέρουμε για όλους αυτούς τους εμφύλιους έχουν βάλει το δαχτυλάκι τους πολλά διεθνή συμφέροντα για να έρθουν μετά να το παίξουν σωτήρες. Και οι κάργα ισλαμιστές βέβαια έπαιξαν τον ίδιο ρόλο με τα τραστ. Κι εγω θλίβομαι Γιώργο..

    Βασσιλίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το διαδίκτυο έχει άπειρες πηγές για να απαντήσουμε στα ορθά ερωτήματα που θέτεις. Το θέμα είναι αν ενδιαφέρεται κανείς να μάθει... Όμως ας απολαύσουμε σήμερα αυτήν την ανθρώπινη στιγμή διότι από αύριο θα χουμε πάλι απάνθρωπες εικόνες στις οθόνες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε ο καπιταλισμός δεν έκανε τόσες μαζικές εκκαθαρίσεις ανθρώπων και πολιτισμών..Κάποτε υπήρχε εμπόριο που συντονιζόταν με θεσμούς δικαίου και υπήρχε κράτος και θεσμοί. Μετα απο όλα αυτά τα παραμύθια για την Εδέμ της παγκοσμιοποίησης άρθηκε κάθε πρόσχημα και πλέον τα αδίστακτα κοράκια κατασπαράσσσουν ότι γουστάρουν στον πλανήτη, κλέβουν τους ζωτικούς πόσους εξαθλιώνουν εκατομύρια και κλέβουν εντέλει και την ψυχή μας και τον πολιτισμό γιατί υπο τέτοιες συνθήκες δεν χάνονται μόνο εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλισμός αλλά και κάθε έννοια αξιοπρεπούς κι ελεύθερης ζωής. Δεν είναι μόνο η κρίση είναι το σύνολο σάπιο κι αυτό κάνει πιο αιματηρή ψυχολογικά την δική μας κρίση.

    Βασσιλίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι ενώ το κεφάλαιο οργιάζει, ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος ξεκινάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουν λέει αποδείξεις λόγω ενός τηλεφωνήματος!! Και θα γίνει χειρουργική επίθεση 3 ημερών..Αυτά τα χειρουργεία που κρατάνε δεκαετίες..Και αφου τότε φοβούνται την χρήση χημικών (χωρίς ακόμα απόδειξη σημειώνουμε) τότε γιατί επεμβαίνουν οι Αμερικανοί κι όχι ο ΟΗΕ;

    Βασσιλίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λες κάποια στιγμή να βομβαρδίσουν και την Ελλάδα για τα χημικά που έριξαν οι Παπουτσής και Δένδιας στο Σύνταγμα τα τελευταία τρία χρόνια; Βασσιλίκα μου, μην αναλώνεσαι σε ερωτήσεις που γνωρίζεις την ειρωνική φύση τους καθώς και την τραγική απάντησή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή