Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Καλό μήνα...


Καλό μήνα και ατύπως καλή χρονιά. 
Μπορεί επίσημα να γιορτάζουμε το νέο έτος κάθε πρώτη Γενάρη αλλά όλοι γνωρίζουμε πως όλα ξεκινάνε από τον Σεπτέμβρη. Τότε τελειώνουν οι διακοπές, τότε ξεκινούν οι μαθητές τα σχολεία, οι φοιτητές τις σχολές κι όλοι οι υπόλοιποι γυρνάμε στις δουλειές (όσοι φυσικά δουλεύουμε ακόμα).
Τι κάνει όμως αυτόν τον μήνα ξεχωριστό; 
Αυτή τη φορά περιμένουμε ένα Σεπτέμβριο θερμό. Όλοι περιμένουμε την απόφαση του Κογκρέσου μιας και ο πλέον "μαϊντανός" νομπελίστας ειρήνης, Ομπάμα έδειξε πως δεν έχει τα κότσια, τόσο ο ίδιος όσο και η χώρα του, σ' έναν επερχόμενο πόλεμο στη Συρία. 
Η Αμερική δεν είναι η υπερδύναμη που διαιρούσε και βασίλευε όλα αυτά τα χρόνια τον πλανήτη. Έχει τεράστια χρέη, μεγάλη ανεργία και ήδη δύο πολέμους που διαρκούν σιωπηλά σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Μία ακόμη πολεμική αποτυχία, θα φανερώσει τη γύμνια του βασιλιά, και τότε θα είναι που η Ρωσία και η Κίνα θα πατήσουν πόδι. Αυτό θα χει ως αποτέλεσμα να αλλάξει η ισορροπία στην παγκόσμια σκακιέρα.
Το θέμα είναι πως ο Ομπάμα έχει πέσει μόνος του στο λάκκο με τα φίδια. Αν γίνει τελικά ο πόλεμος θα χάσει η Αμερική την αίγλη της. Αν όμως το Κογκρέσο πει όχι, τότε θα ναι η πρώτη φορά που ένας Αμερικανός πρόεδρος, τρώει πόρτα για μία απόφασή του.
Ο χρόνος περνάει και δυστυχώς κυλάει εις βάρος της Αμερικής και των περισσοτέρων Σύριων αμάχων. 
Επίσης έχουμε και τις γερμανικές εκλογές.
Γεμάτος μήνας ο Σεπτέμβρης. Σίγουρα δε θα βαρεθούμε.
Καλό μήνα λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου