Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κρατική τρομοκρατία


Κάθε χρόνο βλέπουμε πως η δημοκρατία στη χώρα μας συρρικνώνεται όλο και πιο πολύ. Δεν μιλάμε. Άπραγοι πλέον βλέπουμε αυτή τη φθίνουσα πορεία της ατομικής ελευθερίας και περιμένουμε την εκκωφαντική σύγκρουση που θα χουμε με τον πάτο. Και δυστυχώς ο πάτος είναι ακόμα μακριά. Κι εμείς όλο πέφτουμε κι αναρωτιόμαστε μέχρι που θα φτάσει.
Όμως κάθε τόσο νιώθουμε κάποια φυσήματα φασιστικού αέρα τα οποία μας ωθούν περισσότερο προς τα κάτω. 
Ένα δυνατό φύσημα νιώσαμε το σαββατοκύριακο, με όλα αυτά που παρακολουθήσαμε στην Δ.Ε.Θ. Παρακολουθήσαμε έναν πρωθυπουργό-καρικατούρα, ο οποίος με το έτσι θέλω, έβγαλε έναν λόγο αγγαρείας και αμέσως εξαφανίστηκε. Τα λόγια του πιο πολύ μου έμοιασαν με ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις παρά με ομιλία-παρουσίαση της σημερινής κατάστασης. Οι ευχές που μας έδωσε, μας αποδείκνυε δύο στοιχεία από τα οποία μόνο ένα ισχύει. Ή εκείνος είναι πολύ μαλάκας ή μας έχει περάσει όλους εμάς για βλάκες. Σίγουρα ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Για μία ακόμη φορά απέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι τόσο για μας όσο και για την δημοκρατία αυτής της χώρας. 
Αποβράσματα σαν τον σημερινό πρωθυπουργό μας, ανεβάζουν τα ποσοστά του ναζισμού στην Ελλάδα.
Από την άλλη παρακολουθήσαμε σε βίντεο που παίχτηκαν μόνο στο διαδίκτυο, την κρατική τρομοκρατία, η οποία πλέον έχει περάσει σ' ένα νέο επίπεδο. Δε ξέρω πως να την δικαιολογήσω. Σίγουρα θα φταίει το πολεμικό κλίμα των τελευταίων ημερών, όσο αφορά το θέμα της Συρίας. Ότι και να φταίει πάντως, βρίσκω αρκετά απαράδεκτη τη συμπεριφορά της αστυνομίας να προσάγει ανθρώπους που διαδηλώνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, λες και είναι αιχμάλωτοι πολέμου. 
Αυτές οι κινήσεις έχουν μόνο έναν σκοπό. 
Να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον κλείσουν στα σπίτια τους. 
Δυστυχώς σ' ένα μεγάλο ποσοστό το χουν πετύχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου