Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Δέκα χρόνια έκλεισε το laternative


Μια δεκαετία laternative λοιπόν. Μια υπολογίσιμη χρονική περίοδος για την ως τώρα  ζωή μου. Μία περίοδος όπου άρχισα τις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές μου αναζητήσεις και καταγράφηκε σ' αυτό το ιστολόγιο. 
Όλα ξεκίνησαν με τα πρώτα βήματα της ελεύθερης ζωής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας. Μέρες όπου κυριαρχούσε ένα αίσθημα αισιοδοξίας στη σκέψη πως όλη η ζωή είναι πλέον μπροστά μου. Όμως αυτό το αίσθημα κόπηκε απότομα την άνοιξη του 2010 με την αρχή της οικονομικής κρίσης. Πανικός, άγχος, αμφιβολίες, εσωστρέφεια κι αναζητήσεις του τι πήγε στραβά. Χρειάστηκε καιρός για να πατήσω σταθερά στα πόδια μου. Να συνειδητοποιήσω πως όσο λιγότερο υλιστής είναι κάποιος τόσο πιο εύκολα μπορεί να βρει λύσεις μέσα σε μια κοινωνία αποχαυνωμένη και μίζερη. Και να λοιπόν, δέκα χρόνια μετά, συνειδητοποιώ πως όλη μου η προσπάθεια δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ακόμη αρχή. Κάθε μέρα είναι ένα νέο ξεκίνημα και κάθε στιγμή εμπεριέχει έναν λόγο για να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Σκέψεις και προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν και μέσα απ' αυτό το ιστολόγιο, μέσα απ' το οποίο ήρθα σε επαφή με άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοιους προβληματισμούς.
Με το πέρασμα όμως των χρόνων συνειδητοποίησα πως η ζωή είναι εκεί έξω κι όχι πάνω από ένα πληκτρολόγιο. Οι προσωπικοί μου προβληματισμοί μεταφέρθηκαν στις συνάξεις φίλων και το προσωπικό μου ιστολόγιο μετατράπηκε σε μία ακόμη απρόσωπη ιστοσελίδα απόψεων άλλων εκφραστών που με βρίσκουν σύμφωνο. Αυτό όμως είχε ως συνέπεια να χάσει η σελίδα μου την μοναδικότητα που είχε όλα αυτά τα χρόνια. Ένα λάθος που συνειδητοποίησα τον περασμένο χρόνο. 
Ο κύκλος λοιπόν που ακολουθούσε μέχρι σήμερα το laternative κλείνει. Όχι όμως η σελίδα. Θα παραμείνει ανοιχτή αλλά θα περιοριστεί μόνο σε κείμενα δικά μου, τα οποία θα χουν σχέση με τον κινηματογράφο που λατρεύω και στα ταξίδια που κάνω αλλά και σε πολιτικές απόψεις που θα εκφράζω όταν έχω πραγματικά κάτι να πω. 
Αυτό όμως που θα θελα περισσότερο να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους εσάς που εξακολουθείτε να με τιμάτε με τις επισκέψεις σας και τα όμορφα σας σχόλια. Μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίζω...

2 σχόλια:

  1. Ευχομαι απο καρδιας να τα εκατοστησει...και σεις παντα με υγεια και δυναμη να το υποστηριζετε!!Προσωπικα. ..θερμα σας ευχαριστω για το ηθος και την αισθητικη με την οποια παρουσιαζετε τα θεματα σας!!
    Καλη σας συνεχεια...και παντα με ελπιδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές.

      Διαγραφή