Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η κατάντια του Κ.Κ.Ε.



Όλοι μέσα από τις σπουδές μας, τις δουλειές μας και το περιβάλλον γύρω μας γνωρίζουμε τις τακτικές που κάνει το Κ.Κ.Ε. για να "στρατολογήσει" και να "αφυπνήσει" τον κόσμο. Μέχρι εδώ μπορείς έστω για λίγο να τους δικαιολογήσεις.
Εντάξει, οι άνθρωποι ζουν πολλές δεκαετίες πριν, έχουν λάθος αντιλήψεις αλλά σύμφωνα με αυτές τις αντιλήψεις πιστεύουν πως αυτά που κάνουν και οι τρόποι που χειρίζονται τα θέματα είναι οι σωστοί. Όσο και να προσπαθείς να συνεννοηθείς μαζί τους χάνεις τον χρόνο σου και την υπομονή σου.
Όμως άκουσα μία ιστορία που μου προκάλεσε έντονα γέλια. Κατάλαβα πως τα όρια έχουν ξεφύγει και πλέον η σημερινή οικονομικοκοινωνική κατάσταση μας έχει αλλάξει όλους σε θέματα συμπεριφοράς. Πόσο μάλλον και εκείνους.
Πριν από κάθε κινητοποίηση, απεργία ή εκλογές (όπως τώρα) έρχονται μέλη του ΠΑΜΕ στους χώρους εργασίας και μοιράζουν φυλλάδια. Έτυχε ένα φυλλάδιο να πέσει στα χέρια ενός ξένου ο οποίος δουλεύει χρόνια στην Ελλάδα.
-Δυστυχώς δε ψηφίζω, βλέπετε δεν είμαι από δω, είπε στην γυναίκα που του το έδωσε.
-Δε πειράζει, μπορείς να συνεισφέρεις οικονομικά στο κόμμα αν θες.
-Όχι!
Μία ξερή και ειλικρινής απάντηση, με την οποία δε δίνεις το περιθώριο στον άλλον να συνεχίσει τις φλυαρίες του για θέματα αντίστασης και ξεσηκωμού.
Το θέμα είναι πως πλέον έχουν ξέφυγει. Κάποτε σου ζητούσαν να μπεις στο κόμμα ή έστω να τους ακολουθήσεις σε κάθε τους συγκέντρωση ή πορεία. Φυσικά ο ριζοσπάστης πρέπει να ναι πάντα στη πίσω τσέπη και να φαίνεται.
Τώρα ενώ γνωρίζουν την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο μέσος Έλληνας σου ζητάνε και λεφτά. Όταν δε μπορείς να συντηρήσεις τον εαυτό σου, και το γνωρίζουν αυτό γι' αυτό και κατεβαίνουν στους δρόμους και κάνουν καταλήψεις σε λιμάνια, πως έχουν το θράσος να σου ζητάνε λεφτά;
Τελικά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις εκλογές είναι αποχή. Εξάλλου αυτό τους τρομάζει και αυτό καταπολεμούν (όλες οι παρατάξεις). Τους φοβίζει η αδιαφορία του κοινού. Τους τρομάζει που ο κόσμος τους γυρνάει πλάτη.

4 σχόλια:

  1. ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΣΣΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ..
    Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ... ΣΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΨΑΧΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔ...ΙΑΒΑΣΤΟΥΣ.. ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ..!
    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ..
    ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ?
    ...Τελικά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις εκλογές είναι αποχή...
    ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ..
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ..ΝΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΖΟΥΜΕ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως η απάντησή σου είναι το καλύτερό μου όπλο για την τακτική που ακολουθείτε. Με κατηγορείς αόριστα. Ούτε ξέρεις ποιός είμαι, ούτε γνωρίζεις την παιδεία μου και την άποψή μου. Τουλάχιστον έχω προσωπική άποψη και όχι κομματική. Διότι η κασσέτα που αναφέρεις για μένα μόλις την χρησιμοποίησες στο σχόλιό σου. Χαίρομαι όταν βλέπω τέτοιες απαντήσεις διότι αποδεικνύουν πως η αλήθεια πονάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ.. ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΚΝΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ..
    Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ Δ...ΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ..
    ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ..
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑ..
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΑΛΑΣΩ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΝΟΥΝ.. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ..
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ.. ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν διαβάσεις καλά την ανάρτησή μου και γενικά παρακολουθήσεις το ιστολόγιό μου θα διαπιστώσεις πως ποτέ μου δεν έχω αναφέρει πως όλοι είναι οι ίδιοι. Αυτή είναι μία από τις απαντήσεις που δίνουν όσοι δεν έχουν σφαιρική εικόνα για το τι συμβ...αίνει. Εγώ αναφέρω τα λάθη όλων. Δε θα κάτσω να αναφέρω ποιός είναι ο λιγότερο χειρότερος διότι όπως ανέφερες και συ κάποιες απόψεις πρέπει να μένουν προσωπικές. Όμως ακολουθώ την τακτική ότι μέσα από τα λάθη μαθαίνουμε. Οπότε επισημαίνω τα λάθη τα δικά μου και του καθενός για ένα καλύτερο αύριο.
    Όσο για την αλήθεια του κειμένου μου θα την κρίνουν όλοι ανάλογα με τα βιώματα και τις απόψεις τους. Σίγουρα όμως το Κ.Κ.Ε. βρίσκεται σε μία άσχημη κατάντια. Δε φταίει μόνο αυτό αλλά φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή