Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η Μεσόγειος φλέγεται...

Η επανάσταση έρχεται σιγά σιγά προς τα δω. Ήδη μυρίζουμε τον καπνό που φέρνουν οι άνεμοι από την Αίγυπτο. Σειρά έχει η Μέση Ανατολή μέχρι να φτάσει και στην Ελλάδα.
Όμως θα πετύχει;
Όσοι Ελληνοαιγύπτιοι έρχονταν από κάτω εδώ λέγανε το εξής: "Αυτοί είναι οι Αιγύπτιοι, αν ξεσηκωθούν δε κάθονται αν δεν αλλάξει η κατάσταση."
Και η αλήθεια είναι πως το δείξανε και το δείχνουν με το παραπάνω κάνοντας ολόκληρη υπερδύναμη (τις Ηνωμένες Πολιτείες) να απαιτούν πλέον από το παλιό τους φίλο Μουμπάρακ να φύγει άμεσα. Και όλα αυτά έρχονται σε μία περίοδο που κάποιοι μαλάκες συνδικαλιστές πιστεύουν πως κάνουν τη δικιά τους επανάσταση κλείνοντας με φασιστικό τρόπο τα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες υπηρεσίες που κάνουν κακό μόνο στον λαό και όχι στην εξουσία. Το μήνυμα που πρέπει να εισπράτουν είναι το εξής: "Καλοπερασάκιδες οι Αιγύπτιοι σας έχουν ρεζιλέψει". Βασικά όλους μας έχουν ρεζιλέψει.
Όταν ο ελληνικός λαός κάθεται και ανέχεται όλα αυτά που πράττει η τωρινή κυβέρνηση χωρίς να αντιδρά τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας ρίξουμε την προσοχή μας αλλού. Ας ξεσπάσουμε όλοι λοιπόν στο αξιόλογο και εξαιρετικότατο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 1821 που προσπαθεί να βγάλει τους Νεοέλληνες από την αποχαύνωση των σχολικών βιβλίων ιστορίας.
Είμαστε όμως ικανοί να κάνουμε και μεις μία αντίστοιχη επάνασταση;
Η απάντηση είναι πως φτάσαμε ίσως κοντά στο να το μάθουμε το Μάιο. Κάτι παιζόταν. Ο κόσμος ήθελε να επαναστατήσει και να τα κάψει όλα. Να τα γυρίσει τούμπα και να φτιάξει μία νέα κοινωνία από την αρχή. Όμως ο ύπουλος θάνατος των τριών υπαλλήλων της Marfin τον τρόμαξε και τον έβαλε πάλι στα σπίτια του.
Οπότε ο Νεοέλληνας δείχνει πως φοβάται, δείχνει πως είναι ευθυνόφοβος, δείχνει πως είναι μαζόχας και πάνω απ' όλα έχει λερωμένη τη φωλιά του από μόνος του κάνοντας τον να κάθεται ήσυχος στα αυγά του. Όλα αυτά με ωθούν να απαντήσω πως πλέον δεν είμαστε ικανοί ούτε μία επανάσταση να κάνουμε.
Με το δίκιο του λοιπόν ο κ. Παπανδρέου έλεγε στο Νταβός πως ο ελληνικός λαός δείχνει κατανόηση στη κατάσταση και αποδέχεται τα νέα αυστηρά μέτρα που έχει θέσει η κυβέρνηση. Εξάλλου αυτό λαμβάνει από μας ή θέλει να λαμβάνει.
Οπότε παίδες θα κάνω ησυχία να μη σας ξυπνήσω και θα κλείσω και τα παράθυρα για να μη σας ενοχλήσει η μυρωδιά της πραγματικής επανάστασης που έρχεται από τον νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου