Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Καλό μήνα

Καλημέρα σας. Εξακολουθώ να πιστεύω πως το 2011 φεύγει με γοργούς ρυθμούς. Ήδη φτάσαμε στην Πρωτομαγιά, στον πέμπτο μήνα του χρόνου. Μία μέρα σταθμός για κάθε ηλικία. Ως μαθητές του δημοτικού γιορτάζαμε την αργία και τον ερχομό του καλοκαιριού. Ως μαθητές του γυμνασίου ξεκινούσαμε τις επαναλήψεις των εξετάσεων. Ως μαθητές του λυκείου προετοιμαζόμασταν και βάζαμε τα δυνατά μας για τις πανελλήνιες. Ως φοιτητές συνεχίζαμε και πίναμε την φραπεδιά μας το μεσημέρι ή το απόγευμα που ξυπνούσαμε από τον "νυχτερινό" μας ύπνο. Ως υπάλληλοι και εργαζόμενοι γιορτάζουμε την εργατική πρωτομαγιά.
Τουλάχιστον υπάρχει μία μέρα για να γιορτάσουμε την εργατιά, διότι όλες τις υπόλοιπες γιορτάζουμε την ανεργία η οποία κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται όλο και περισσότερο προσπαθώντας να ξεπεράσει την αντίστοιχη της Ισπανίας. Θέλουμε παντού να είμαστε πρώτοι και στα καλά και στα κακά.
Από την άλλη η Πρωτομαγιά είναι μία μέρα σταθμός και για την φύση μιάς και η άγνωστη για μας τους πρωτευουσιάνους λέξη, εξοχή (ή ύπαιθρο, περιβόλι, χωράφι, αγρός κ.τ.λ.) είναι μες τα λουλούδια και τα τιτιβίσματα των χελιδονιών. Τα χελιδόνια που τραγουδούσαμε για αυτά στο δημοτικό. Τραγούδια δημοτικά των οποίων την θέση έχουν πάρει τα σουξέ της μιάς βραδιάς. Φυσικά μη πείτε στον Καρατζαφέρη ή στον Άδωνη για την άφιξη των χελιδονιών. Θα χουμε την γρίνια τους για το θέμα της μετανάστευσης.
Πέρα από αυτήν την ελληνική μας τρέλα εγώ χαιρετώ τον νέο αυτόν μήνα με τον ύμνο της χαράς Allegro assai ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.
Καλό μήνα σε όλους...

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι κρίμα όμως να πέφτει αυτή η μέρα Κυριακή..; Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα! Δυστυχώς έχουμε συσχετίσει αυτές τις με την λούφα... Αλλά ναι έχεις δίκιο. Μακάρι να ήταν καθημερινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα Μαρία. Πάντα με χαμόγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή