Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τα άβουλα πλάσματα άβουλα σφάζονται


Σήμερα το πρωί πήραμε το μάθημά μας. Είτε Έλληνας είσαι είτε αλλοδαπός, αν βρίσκεσαι στο κέντρο μπορείς να χάσεις την ζωή σου από έναν Έλληνα ή από έναν αλλοδαπό. Και αυτό όχι επειδή σε έχουν βάλει στο μάτι ή επειδή έχετε να λύσετε κάποιους παλιούς λογαριασμούς. Πλέον μπορεί να σε σκοτώσει ο άλλος για το σώβρακο που φοράς και ας το χεις πάρει από την λαϊκή.
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Όχι μόνο φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού αλλά έχουμε αρχίσει να πέφτουμε στο κενό και ο πάτος είναι πολύ χαμηλά. Η πτώση θα ναι σφορδη και θανατηφόρα.
Φοβάμαι πως αυτή η πτώση δεν έχει καμία ελπίδα να σταματήσει ή να επιβραδυνθεί. Κάθε μολότωφ που θα πέφτει, κάθε μαχαιριά που θα εισχωρεί μέσα στη σάρκα, κάθε πέτρα που θα ρίχνεται σε βιτρίνες και κεφάλια, κάθε θάνατος που θα έρχεται τις επόμενες μέρες θα επιταγχύνει την πτώση αυτή.
Ζούμε στο πτώμα της ελληνικής κοινωνίας πια. Έχει αρχίσει να βρωμάει. Όμως τα νευρικά κύτταρα της μύτης μας έχουν από καιρό καεί λόγω των χημικών που έχουμε φάει στις πορείες μ' αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αντιληφθούμε αυτή τη μπόχα.

Αύριο όμως θα ναι μία μεγάλη μέρα. Σαν πρόβατα από τους εργατοπατέρες θα κάνουμε μία πορεία ακόμα για να πούμε πως φωνάξαμε, για να εκδικηθούμε τους καταστηματάρχες που είπαν να ανοίξουν ένα μαγαζί στις ακριβές περιοχές του κέντρου και θα γυρίσουμε σπιτάκια μας το βράδυ για να δούμε από την τηλεόραση τα όσα κάναμε και να καυχιόμαστε πως είμασταν και εμείς εκεί.

Σας βαρέθηκα πιά. Βαρέθηκα τους ελληναράδες, βαρέθηκα τους δήθεν αριστερούς κουλτουριάριδες, βαρέθηκα τους αλλοδαπούς, βαρέθηκα τους πολιτικούς, βαρέθηκα τους εργατοπατέρες, βαρέθηκα την πεθαμένη ελληνική κοινωνία.

Και μίας είναι επίκαιρο τελειώνω με αυτούς τους στίχους,

I don't need no arms around me
And I dont need no drugs to calm me.
I have seen the writing on the wall.
Don't think I need anything at all.
No! Don't think I'll need anything at all.
All in all it was all just bricks in the wall.
All in all you were all just bricks in the wall.

2 σχόλια:

  1. Γιώργο μου, εδώ πάντως συσχετίζεις δύο άσχετα θέματα. Και εν πάση περιπτώσει, πέρα από τον καταγγελτικό λόγο, δεν βλέπω να προτείνουμε κάτι. Καλημέρα!

    Νίκος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Νικολή. Δεν είναι άσχετα τα δύο αυτά θέματα όσο φαίνονται. Είναι ένα κομμάτι από το μπάχαλο της κοινωνίας μας. Νομίζω πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που δυστυχώς δε μπορούμε να βρούμε πλέον μία λύση... Και από την άλλη δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να βρώ... Απλά προσπαθώ να παρουσιάσω τα προβλήματα μήπως και αφυπνιστούν όσοι θα διαβάσουν την ανάρτηση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή