Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Όταν έχουμε τα κότσια, μπορούμε να κάνουμε την διαφορά


Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στο Αμβούργο το 1936 κατά την διάρκεια εορτασμών. Στην έναρξη τους μέσα στο πλήθος ένας άνθρωπος αρνείται να σηκώσει το χέρι του για να χαιρετήσει ναζιστικά. Το όνομά του είναι August Landmesser. Είχε ήδη μπελάδες με τις αρχές. Είχε τιμωρηθεί με δύο χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή παντρεύτηκε Εβραία.
Γνωρίζουμε λίγα πράγματα για τον άνθρωπο αυτό, εκτός από το ότι είχε δύο παιδιά. Από καθαρή τύχη ένα από τα παιδιά του αναγνώρισε τον πατέρα του σε αυτήν την φωτογραφία όταν δημοσιεύθηκε σε γερμανική εφημερίδα το 1991.
Πόσο περήφανοι ένιωσαν εκείνη τη στιγμή...

5 σχόλια:

  1. Θέλουμε αλλά που είναι;

    Άλκιστις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα δεν είναι τι μπορεί να κάνει ο ένας αλλά τι μπορούν να κάνουν οι πολλοί. Ας μην περιμένουμε τον ηγέτη που θα μας σώσει. Ας σωθούμε μόνοι μας.

    Θάνος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι μαζί φίλε Θάνο καταντήσαμε μόδα. Είδες τι έγινε με τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα. Δυστυχώς είναι λίγοι οι πραγματικοί ήρωες. Κάποιοι από αυτούς καταλαμβάνουν την εξουσία και γίνονται χειρότεροι (π.χ. Γέλτσιν) και άλλοι παραμένουν αφανείς και τίμιοι. Όπως ο κύριος στην συγκεκριμένη φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρωες μπορεί να υπήρξαν και να υπάρχουν. Ηγέτες καλύτερα να μην περιμένουμε. Μας τελειώσανε.

    Θάνος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έναν αντίστοιχο ήρωα θέλουμε. Όχι έναν οποιοδήποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή