Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Υπό τη προστασία της Unesco η μαστίχα της Χίου


Στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί η τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της μαστίχας της Χίου, ως πολιτισμικού αγαθού της Unesco τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Με θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια διερευνητική επιτροπή θα συνεδριάσει η 7η Διακυβερνητική επιτροπή για τη διαφύλαξη της Αυλής πολιτισμικής κληρονομιάς στο Παρίσι 3 με 7 Δεκεμβρίου, για την τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της μαστίχας, ως πολιτισμικού αγαθού, στο αντιπροσωπευτικό κατάλογο της αυλής πολιτισμικής κληρονομιάς.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η μαστίχα αποτελεί τη δεύτερη (μετά τη Μεσογειακή διατροφή) πολιτιστική κληρονομιά που εγγράφεται στον κατάλογο της Unesco, και σκοπός της εγγραφής είναι η προστασία της κληρονομιάς των προγόνων μας και η συμβολή στη μετάδοση των γνώσεων και των πρακτικών σχετικά με τη τεχνογνωσία και τον πολιτισμό της μαστίχας, στις επόμενες γενεές.
Η ένταξη της μαστίχας στον κατάλογο αυτό έχει πρωτίστως συμβολική σημασία και ασφαλώς θα συμβάλει στην δημοσιότητα και την προβολή του τόπου μας.

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΖΩΗ;
    ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΙΧΝΙΔΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! ΔΕΣ ΕΔΩ :
    http://anisixosblog.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8101.html

    btw an thes gine melos sta blogs mu :
    http://anisixosblog.blogspot.gr
    http://stefanosmedia.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή