Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αφορμές εμφυλίου πολέμου


Οι εξελίξεις μας έπιασαν τελικά στον ύπνο. Σάββατο πρωί ξυπνήσαμε όλοι περιμένοντας πως οι έρευνες θα συνεχίσουν με τον ίδιο αργό ρυθμό όπως έχει γίνει όλες αυτές τις μέρες. Εξάλλου μεσολαβούσε ένα σαββατοκύριακο. Όμως οι πρώτες ειδήσεις που έφτασαν στ' αυτιά μιας, μας προκάλεσαν ένα ιδιαίτερο πρωινό σοκ.
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει εντυπώσεις, και φυσικά ψήφους κι έδρες στη Βουλή. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως μία φυγή της Χρυσής Αυγής από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα πρόσφερε περισσότερες έδρες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 
Όμως όταν οι άνθρωποι είναι βλάκες, οι πράξεις και οι ενέργειες που θα κάνουν θα είναι το ίδιο ηλίθιες μ' αυτούς. Πιθανόν κι επικίνδυνες. 
Η Χρυσή Αυγή είναι μία ντροπή της Ελλάδος. Το ότι μπήκε πριν από ενάμισι χρόνο στη Βουλή (είχε μπει παλιότερα και στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αλλά πέρασε ως γαργάρα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τότε) απέδειξε πως ο Νεοέλληνας κρύβει τον φασισμό μέσα του. Κάποιοι δεν άντεξαν κι εκδηλώθηκαν με την ψήφο τους. Το κακό είχε ήδη γίνει από τον Οκτώβριο του 2009.
Από κει και πέρα η νεοναζιστική οργάνωση κατάφερε να αποκτήσει την κρατική χρηματοδότηση αλλά και την οικονομική υποστήριξη της Εκκλησίας κι ορισμένων εφοπλιστών. Αυτός ήταν ο σκοπός της. Η οικονομική βάση για να καταφέρει να σχηματίσει και να οργανώσει τάγματα εφόδου. Τα κατάφερε. Όλες οι υπόλοιπες διώξεις οι οποίες ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν αδιάφορες για τους νεοναζιστές, μιας κι ο σκοπός τους είχε πραγματοποιηθεί.
Και μιας κι αναφέρομαι στη δολοφονία του νεαρού, θα ήθελα να επισημάνω πως κι εκεί ως λαός αποδείξαμε το πόσο φασίστες είμαστε, μιας και περιμέναμε να σκοτώσουν έναν Έλληνα για να αντιδράσουμε. Ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί μας όταν μαχαίρωναν και βαρούσαν μετανάστες. 
Κι όσο σιωπούσαμε τόσο νιώθαμε πως ερχόταν η στιγμή που σκοτώσουν κι Έλληνα. Το περιμέναμε. Μόνο τα παπαγαλάκια των καναλιών προσποιούνται τις τελευταίες μέρες πως έπεσαν από τα σύννεφα. Κι ακόμα πέφτουν. 
Από την άλλη εμείς, ως λαός παγώσαμε και σαστίσαμε. Δε ξέραμε κι ούτε ακόμα ξέρουμε πως να αντιδράσουμε. Με ψυχραιμία; Με αντίποινα; Πως; Εξακολουθούμε και παρακολουθούμε σαστισμένοι τις εξελίξεις περιμένοντας το επόμενο θύμα. 
Όμως σήμερα το πρωί μας ο πρωθυπουργός μας, μας επιφύλασσε μία έκπληξη. Συνέλαβε τον Μιχαλολιάκο και κάποιους ακόμα βουλευτές της Χ.Α. Φυσικά όλοι οι δεξιοί της Ελλάδος πανηγύρισαν για την είδηση αυτή. Κάποιοι από άγνοια πιστεύοντας πως ο Σαμαράς έκανε κάτι σωστό κι άλλοι από πονηριά γνωρίζοντας πως θα 'ρθουν οι ακροδεξιοί και ναζιστικοί ψήφοι πίσω στην Νέα Δημοκρατία. 
Η αλήθεια είναι πως όταν έμαθα την είδηση αυτή, τρόμαξα. Και τρόμαξα διότι η απόφαση αυτή είναι μία σοβαρή αφορμή για να προκληθεί ένας νέος εμφύλιος στην Ελλάδα.
Πλέον ο Μιχαλολιάκος έχει γίνει ήρωας στα μάτια των νεοναζί. Τα τάγματα εφόδου που τόσα χρόνια οργάνωνε νιώθουν οργή απέναντι στο κατεστημένο και στο κράτος. Σίγουρα η απόφαση αυτή δεν έπιασε τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής απροετοίμαστα. Θα χουν κάνει τα σχέδιά τους και σ' αυτό το σενάριο. Οπότε είναι πιθανόν η οργή που προκλήθηκε στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, να εκφραστεί σε πράξεις. Χωρίς κεφαλή, η νεοναζιστική οργάνωση μπορεί να δράσει ελεύθερα. 
Για μία ακόμη φορά, η φιλοδοξία του Αντώνη Σαμαρά, οδηγεί την Ελλάδα σε πιο βαθύ χάος. Η παρουσία αυτού του ανθρώπου στην πρωθυπουργική θέση, έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνη απ' όσο είχαμε φανταστεί. Και σαφώς πολύ πιο καταστρεπτική απ' όσο περιμέναμε. 
Αυτές ήταν οι πρώτες μου σκέψεις μόλις άκουσα τις ειδήσεις. 
Από τώρα και στο εξής, το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις έχει μετατραπεί σε αγωνία...

12 σχόλια:

  1. δηλαδή για να μην θυμωσουν οι χρυσαυγίτες θα έπρεπε να τους αφήσουν να δρουν ανενόχλητοι...ν την πληρώσει δηλαδή η μαρίδα και οι κεφαλές να μενουν στο απυρόβλητο...ξεκολα φίλε...δεν τους έπιασε ο Σαμάρας...η εισαγγελία και η αστυνομία το έκανε...εχεις μπει σε λάθος τρυπάκι...οτι θα πρέπει καθε πολιτικός προϊστάμενος να δινει το ΟΚ στους θεσμούς να κανουν το αυτονόητο αναλογα με το αν τους βολεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χάος πράγματι μέσα στην ψυχή μας το προκαλεί η κατάρρευση του ιδεολογήματος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτάξτε να δείτε. Είναι βέβαιο πως είναι μία κίνηση ορθή, η οποία δυστυχώς άργησε να πραγματοποιηθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Χρυσή Αυγή να κερδίσει αρκετό χρόνο και να εδραιωθεί (όσον αφορά σε παραστρατιωτικές καταστάσεις). Καλό είναι να μπούμε έστω για λίγο στο (υποτιθέμενο) μυαλό του κάθε χρυσαυγίτη. Γι' αυτούς οι σημερινοί συλληφθέντες είναι ήρωες και θύματα ενώς κατεστημένου που δε σέβονται και δεν θέλουν. Είναι λογικό να αντιδράσουν βίαια στην όλη αυτή κατάσταση. Αν συνέβαινε πριν από χρόνια ίσως να είχαμε γλιτώσει από αρκετές καταστάσεις. Δυστυχώς όλα έγιναν αργά. Μακάρι να κάνω λάθος. Είναι από τις περιπτώσεις που θα ήθελα να κάνω λάθος. Λυπάμαι όμως με κάποιους από σας, κυρίως με τον τρόπο που μιλάτε. Με το τρόπο σας καταστρέφεται τον οποιοδήποτε διάλογο (ή αντίλογο) που μπορεί να προκαλέσουν οι τελευταίες εξελίξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπερβολικη η ολη σκεψη. Περ απ τα κομματικα θεματα και την ψηφοθηρια που παντα υπηρχε, μια εγκληματικη οργανωση ΕΠΡΕΠΕ να βρισκεται εδω και καιρο στη φυλακη. Γιατι δεν ειπες τα ιδια οταν εξαρθρωσαν την 17 Νοεμβρη; Ουτε φυλο δεν κουνηθηκε τοτε, ουτε χαος ακολουθησε κι ας ειχαν μαζι τους μια ολοκληρη γενια "επαναστατων". Οι πανεξυπνοι "συμπολιτες" που ψηφισαν χ.α εκτος απο μειοψηφια, ειναι ειτε γεροι, ειτε απελπισμενοι και μπατσονια. Ξερουν πως δεν εχουν τη δυναμη να τα βαλουν με εναν ολοκληρο λαο (που περα απ τα κομματικα) ηταν ετοιμος να διαδηλωσει και να φωναξει εναντια στο φασισμο (εστω κι αργα).

    Οδ. Σκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιοι να διαδηλωσουν εναντια στο φασισμο??πολλοι γειτονες μου ηταν με τη χρυση αυγη!ανιστορητοι και ψευτοτσαμπουκαδες.εξαλλου το φασισμο τον βιωνουμε βαθια στο πετσι μας!!ολοι τωρα θυμηθηκαν τη Δημοκρατια η οποια πρεπει να διασφαλιστει??ρε ποια Δημοκρατια??αυτην την εχουν βιασει ασυστολα.φασιστες εβαλαν τα φασιστοειδη στη βουλη.εχουν λαβει εντολη να καθαρισουν τα σκατα για να αρχισουν οι συνομιλιες με το Ισραηλ!θα καθαρισουν τα σκατα αλλα ο κυριος ογκος της κοπριας θα παραμεινει...

    Σπύρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "να διαδηλωσουν";;; Ισως δεν παρακολουθειτε τα γεγονοτα, Ηδη εγινε. Προ ημερων οι δρομοι αρκετων ελληνικων πολεων γεμισαν με 1000αδες πολιτων που ειπαν οχι στη βια. Και τα γραφεια των φασιστων κλειδαμπαρωθηκαν κι αυτοι εξαφανιστηκαν χεσμενοι. Τα πραγματα δεν ειναι ευκολα, ομως ενα μεγαλο βημα εγινε. Για τους γειτονες σου λυπαμαι. Οι δικοι μου ευτυχως διαφερουν.

    Οδ. Σκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποιο βημα εγινε ρε μεγαλε???εχεις καταλαβει ποιος σε κυβερναει??που ειναι οι χιλιαδες πολιτων??οταν χτυπουσαν τους μεταναστες αυτες οι χιλιαδες που ηταν??καλα τα εγραψε ο Γιωργος!!οσο για τη 17η Νοεμβρη που εθιξες καλυπτοταν πισω απο αριστερο μανδυα.ηταν παρακρατικη και συστημικη.οποτε συνεβαινε κατι σοβαρο σε πολιτικο επιπεδο ξεφυτρωνε χτυπημα της 17ης Νοεμβρη...

    Σπύρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα μπλεκεις ολα μαζι κι ετσι δεν θα βγαλουμε συμπερασμα. Αλλο το τι ειδους δημοκρατια εχουμε αν εχουμε, αλλο ποιος κυβερναει, ΑΛΛΟ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που συλλαμβανονται. Εσυ μπορεις να επιλεξεις να εισαι απλως ισοπεδωτικος με ολα. Οι συνωμοσιολογιες εξαλλου βοηθουν τοσο στον εκφοβισμο του λαουτζικου, οσο και στο διαιρει και βασιλευε.

    Οδ. Σκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν ειμαι συνωμοσιολογος.εχω καποιες ιστορικες γνωσεις κι εχω αποψη φυσικα για καποια πραγματα.καλα κανανε και τους πιασανε τους λατρεις του ναζισμου αλλα αργησαν παρα πολυ.θα αργησουν να ξεμπερδεψουν με αυτους τωρα που εχουν οργανωθει και φυσικα τους ηρωοποιησαν!Επισης καταδικαζω εξισου και τον κοκκινο φασισμο σταλινικου τυπου.τα ιδια σκατα ειναι.εγω παντως βλεπω τα νεα παιδια να νοιαζονται περισσοτερο για το iphone τους.οι περισσοτεροι ενηλικες εχουν μυαλο αμοιβαδας και οι λιγοι και ευαισθητοποιημενοι μενουν μονοι τους στο τελος.το διπολο δεξια-αριστερα εχει λειτουργησει μια χαρα για τους φιλελευθερους...

    Σπύρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν, διαβάζοντας όλο το παραπάνω διάλογο έχω να πω το εξής. Πρώτα απ' όλα Od όταν γνωριστήκαμε, η 17Ν είχε ήδη διαλυθεί, οπότε τι κατηγορίες μου ρίχνεις πως δεν αντέδρασα όταν τους συνέλαβαν; Ίσα ίσα που απογοητεύτηκα όταν έβλεπα τους συγκεκριμένους συλληφθέντες διότι τους είχα διαφορετικά στο μυαλό μου όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ας μπούμε για λίγο στο υποτιθέμενο μυαλό των νεοναζιστών. Αυτή τη στιγμή οι χρυσαυγίτες έχουν ηρωοποιήσει τους συλληφθέντες. Για χάρη τους τα εκπαιδευμένα τάγματα ασφαλείας μπορούν να προκαλέσουν το χάος σε ολόκληρη την Ελλάδα, για χάρης των θυμάτων ενός κατεστημένου (του υποτιθέμενου δημοκρατικού) που μισούν. Αν οι συλλήψεις αυτές συνέβαιναν πριν πολλά χρόνια ίσως να πανηγυρίζαμε. Τώρα απλά τρέμουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι τους εδωσαν το περιθωριο και χρημα για να οργανωθουν και τωρα τους τελειωνουν(δικαιως) για να υπαρξει αποπροσανατολισμος της κοινης γνωμης.την ιστορια της χρυσης αυγης την ηξεραν.η διαλυση της θα δωσει ψηφους στη δικη τους λεκανη,το κλιμα διχασμου που καλλιεργειται θα σωσει παλι τα λαμογια,το φαντασματα αριστερας και δεξιας θα εμφανιστουν!κι εσυ μαλακα λαε να αναμασησεις παλι τα γνωστα συνθηματα «ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια»,η σφαγη στο Μελιγαλα κι αλλες τετοιου ειδους παπαριες!!

    Σπύρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήταν σίγουρα μια ορθή κίνηση εκ μέρους της αστυνομίας, αντιτρομοκρατικής, Σαμαρά ή όποιου τέλος πάντων την υλοποίησε. Καλή επειδή καιρός ήτανε να γίνει κάτι με την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Προχθές μπήκαν στη βουλή με όπλα, χωρίς έλεγχο! Και Ναι σίγουρα η όλη κατάσταση βοήθησε κόμματα όπως η ΝΔ να πάρει πίσω μερικές έδρες.

    Γιώργο, δε νομίζω ότι κινδυνεύουμε τόσο από τα τάγματα ασφαλείας όσο από την αντιμετώπιση των υπολοίπων πολιτών. Πριν σκοτώσουν τον Φύσσα, είχαν σκοτώσει/μαχαιρώσει/βασανίσει πολλούς αλλοδαπούς. Αυτό το ξέραμε, παρόλα αυτά ο κόσμος δεν αντέδρασε όπως κάνει τώρα για τον Φύσσα, ο οποίος ήταν Έλληνας. Γιατί; Επειδή νιώθουμε κατά βάθος αυτή την φυλετική διάκριση, γνωστή και ως ρατσισμός. Δεν τον νιώθουμε δικό μας τον (πχ) Πακιστανό. Αλλά με το που σκοτώθηκε Έλληνας όλοι αγανακτήσαμε!

    Το έχουμε μέσα μας το ρατσισμό. Άντε και καταστρέψαμε την ΧΑ. Αύριο μεθαύριο θα βγει κάτι αντίστοιχο που πάλι θα πάρει υψηλά ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή