Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Όταν οι ακροδεξιοί παίρνουν τα όπλα


Τα ευρωπαϊκά κανάλια τους συσχέτισαν αμέσως με φιλοευρωπαϊκούς διαδηλωτές. Τους βόλευε διότι αντιδρούσαν ενάντια στην ρωσόφιλη κυβέρνηση. Αν δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα νομίζαμε πως όντως έτσι είναι τα πράγματα. Όμως οι φωτογραφίες από τις οδομαχίες και οι ακραίες απόψεις που ακούστηκαν από τα οργισμένα στόματα αρκετών διαδηλωτών απέδειξαν πως ο "φιλοευρωπαϊκός" λαός που κατέβηκε στους δρόμους δεν είναι και τόσο αθώος όπως νομίζαμε πολλοί από μας. 
Στην Ελλάδα αμέσως ξεσηκώθηκαν οι επαναστάτες των πληκτρολογίων και πανηγύριζαν για το ξέσπασμα του ουκρανικού λαού, ευελπιστώντας αντίστοιχες εικόνες και στην Ελλάδα. Το ίδιο παρατήρησα να συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Φυσικά όλοι αυτοί σώπασαν μόλις αντιλήφθηκαν την αλήθεια κι άρχισαν να παρακολουθούν τις εξελίξεις σιωπηλά και μουδιασμένα. 
Αυτές τις μέρες παρακολουθήσαμε (και ίσως συνεχίσουμε να παρακολουθούμε) μία νέα εμφύλια σύρραξη σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πολύ πιθανόν το αίμα που έχει χυθεί στους παγωμένους δρόμους της Ουκρανίας να μετατραπεί σε έναν τεράστιο ποταμό που θα χωρίσει την χώρα σε δύο ή σε περισσότερα κομμάτια κι αυτό το πιστεύω διότι η Ρωσία δε πρόκειται να αφήσει την Ουκρανία (ή τουλάχιστον ολόκληρη την Ουκρανία) στα χέρια των δυτικών και από την άλλη οι δυτικοί θα συνεχίζουν να οπλίζουν τα χέρια των ακροδεξιών παρατάξεων της χώρας αυτής.
Εκεί όμως που πρέπει να ρίξουμε μεγάλη προσοχή είναι πως οι οπλισμένοι ακροδεξιοί που έχουν βγει στους δρόμους δε θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους ακόμα και μετά την χθεσινή προσωρινή συμφωνία που έγινε μεταξύ του Γιανουκόβιτς και της αντιπολίτευσης. Εξάλλου δεν ήταν αυτός ο στόχος τους και φυσικά δεν είναι όλος ο ουκρανικός λαός στους δρόμους. Είναι μόνο αυτοί και είναι οπλισμένοι. Αυτό και μόνο μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερο χάος.
Οι τελευταίες εξελίξεις πρέπει να μας προβληματίσουν κι εμάς εδώ μετά τις αποκαλύψεις του φθινοπώρου (υποτίθεται πως τότε ξύπνησε ο ελληνικός λαός κι αντιλήφθηκε την εγκληματική και στρατιωτική φύση της Χρυσής Αυγής). Είναι σίγουρο πως στην Ελλάδα αν προκληθεί κάτι αντίστοιχο, οι χρυσαυγήτες θα βρουν την ευκαιρία για να βγουν με τα όπλα στους δρόμους. Δε χρειάζεται να είναι εκατοντάδες χιλιάδες για να προκαλέσουν τις ίδιες εικόνες που είδαμε στο Κίεβο. Μερικές χιλιάδες απ' αυτούς με όπλα σίγουρα θα καταφέρουν να καταλάβουν τα κεντρικά κτίρια της Αθήνας. Μόνο που τότε εκτός από την κυβέρνηση (που περιέθαλψε όλα αυτά τα χρόνια την νεοναζιστική οργάνωση), παγιδευμένοι θα βρεθούμε κι εμείς ως λαός. Οι κυβερνητικοί θα καταφέρουν να το σκάσουν με τα ελικόπτερα. Εμείς όμως;
Ας παίρνουμε παραδείγματα αυτά τα γεγονότα που τρέχουν στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας. Δεν είναι ανέφικτο να βρεθούμε σε ένα φασιστικό καθεστώς (ήδη ζούμε ένα ακροδεξιό) ή να δούμε μία Ελλάδα διαλυμένη σε μικρότερα κρατίδια. Συνέβη πριν από 20 χρόνια στην Γιουγκοσλαβία, συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία. Οι δυτικοί έδιναν και στις δύο περιπτώσεις όπλα στους ακροδεξιούς. Οι επιχειρηματίες δίνουν όπλα στους χρυσαυγήτες εδώ. 
Όλα είναι ξεκάθαρα. Όταν οι ακροδεξιοί πάρουν τα όπλα και βγουν στους δρόμους, δύσκολα θα καταφέρουμε να τους μαζέψουμε πάλι στα σπίτια τους ή να τους χώσουμε βαθιά στις φυλακές.

4 σχόλια:

  1. Ας βγούνε..το πρώτο βήμα περιμένουμε και εμείς...έτοιμοι είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λες πως είμαστε έτοιμοι πως το προσδιορίζεις; Θεωρώ ακραίο να υπάρχουν ομάδες που σημαδεύουν πινακίδες με αυτόματα για να βελτιώσουν το σημάδι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να είμαστε ξεκάθαροι όμως, πρέπει να καταλάβουμε πως η Αμερική και η ΕΕ οπλίζουν τα χέρια των φασιστών. Η Αμερική και η ΕΕ που προωθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των αστικών τους τάξεων σε ΟΛΟ τον κόσμο. Όποια πολιτική δύναμη, θέλει να είναι ειλικρινής με το λαό της, να καταδικάσει όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ και της Αμερικής... να καταδικάσει στη συνείδηση του λαού τον καπιταλισμό, που γεννάει τέτοια φαινόμενα όπως ο φασισμός... Εδώ όμως βλέπουμε, πολλούς 'αριστερούς' να υπερασπίζονται πάση θυσία την ΕΕ και την πολιτική Ομπάμα. Ενισχύουν έτσι με τη στάση τους, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό ή όχι; Σκάβουν τον λάκκο για τον λαό τους ή όχι; Αν νομίζουν κάποιοι, πως αυτό το τέρας που λέγεται καπιταλισμός, θα καμφθεί με εκλογές και νομοθέτες, δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την ιστορία της ανθρωπότητας. Ή παίζουν έναν βρώμικο ρόλο, στις πλάτες των λαών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ᾽44, πριν το Δεκέμβρη, που τους μαζέψαμε και τους στείλαμε άλλους σπίτια τους(σαν παραστρατημένα παιδιά τα ¨καημένα¨) και άλλους στις φυλακές(σαν προδότες, φονιάδες) να δικαστούν, τους βρήκαμε ξανά μπροστά μας. Οπλισμένους και καλοταισμένους απο νέα και ¨βαπτισμένα νέα¨αφεντικά... Αυτή τη φορά θα τους θάψουμε. Κι ας μην έχουμε φράγκα και χρόνο να παίζουμε σαν το Κασιδιάρη σκοποβολή. Με τσεκούρια, κλαδευτήρια και κονσερβοκούτια αρπάξαμε τότε τα πρώτα όπλα απο τους φασίστες. Το ίδιο και τώρα, αν χρειαστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή