Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Απατεώνες καλής ποιότητας


Βασιζόμενος στην φασιστική ατάκα-γκάφα του Δένδια, αναζήτησα τους συμπατριώτες μου που με κάνουν να νιώθω περήφανος κι ανώτερος από τους μετανάστες δεύτερης διαλογής που επιλέγουν την Ελλάδα μας. Μάλλον κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον Δένδια πως οι μετανάστες που έρχονται εδώ δεν έχουν ως πρώτη επιλογή τους την Ελλάδα αλλά ως πέρασμα. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα που δε θα το θίξουμε σ' αυτήν την ανάρτηση. Ας ασχοληθούμε με τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν διατελέσει ένα έργο, το οποίο έχει βοηθήσει το έθνος μας να ανέβει στο ανώτατο επίπεδο που μπορεί να φτάσει ο κάθε πολίτης (σύμφωνα με τους κανόνες του Δένδια). 
Κατηγορία "Ψεύτες". 
Τιμώμενο πρόσωπο "Φιλιππίδης".
Στην αρχή μας έλεγε πως βρίσκεται στην Αμερική. Έπαιρνε τηλέφωνα σε τηλεοπτικούς σταθμούς κι έλεγε πως είναι αθώος και ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να βρει το δίκιο του, μέχρι που τον έπιασαν στην... Τουρκία.
Αφού έζησε στις περίφημες τούρκικες φυλακές, απολαμβάνοντας το δωμάτιο μαζί με άλλα δέκα άτομα, άρχισε να εκλιπαρεί την Ελλάδα να τον βοηθήσει για να γυρίσει πίσω. Κάποιοι τον λυπήθηκαν. Φαντάζονταν και διάφορα, ειδικά όλοι όσοι έχουν δει το "Εξπρές του Μεσονυκτίου" και πίστευαν πως δεν του άξιζε τέτοια τιμωρία. 
Η κλάψα του σταμάτησε όταν οι τουρκικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο. Οι πρώτες του δηλώσεις απέδειξαν το πόσο μεγάλο λαμόγιο είναι. Τα δάκρυα ξεχάστηκαν αμέσως καθώς τη θέση τους την πήρε η περηφάνια ενός πολιτικά διωκόμενου ανθρώπου εξαιτίας των φιλικών του σχέσεων που είχε με τον Καραμανλή. Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο. Μία αναλαμπή έκανε την εμφάνισή της πάνω από το κεφάλι του Καραμανλή, αναγκάζοντάς τον να αφήσει για λίγο στην άκρη την μπριζόλα και το playstation και να φωνάξει οργισμένος πως οι φιλίες δεν είναι συμφεροντολογικές και πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά του για να βγει από τον βόθρο που έπεσε. Μπράβο στον Κωστάκη, δεν του το είχα.
Η μαγκιά του ελεύθερου πια Φιλιππίδη συνεχίστηκε μέχρι που τον έπιασαν και τον έστειλαν αεροπορικώς πίσω στην Αθήνα. Το ότι δεν έκανε ποτέ του, ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, μεταγραφές αεροδρομίου, τιμωρήθηκε ανάλογα. Οι ελληνικές αρχές τον περιέφεραν στο αεροδρόμιο με χειροπέδες πριν τον πάνε στη ΓΑΔΑ. Ακόμα κι εκεί όμως συνέχισε να χρησιμοποιεί τον τιμημένο ρόλο του ψεύτη λέγοντας πως ήρθε με την δικιά του θέληση στην Ελλάδα. 
Μετά από τόσα ηλίθια ψέματα έδωσαν σ' αυτόν τον άνθρωπο το χρονικό περιθώριο να απολογηθεί την Δευτέρα. Είμαι σίγουρος πως ως τότε θα γράψει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αναμένω να το ακούσω νιώθοντας περήφανος για τους υπέροχους ανθρώπους που έχει γεννήσει τούτος ο τόπος.
Την ώρα που έγραφα την συγκεκριμένη ανάρτηση ακούστηκε πως ετοιμάζονται οι γερμανικές αρχές να στείλουν πίσω τον Χριστοφοράκο. Επιτέλους να κι ένα καλό νέο. Τον περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες κι εγώ με τη σειρά μου θα τον τιμήσω μέσα απ' αυτό το ταπεινό ιστολόγιο που χειρίζομαι. 

4 σχόλια:

  1. Αλλάζει ηγεσία η Μαφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι άμεσα. Το θέμα είναι να ανοίξουν επιτέλους το ονοματάκι τους πριν τρελαθούν όπως ο Άκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα δώσουν κι άλλους οι νεοι...Πατερούληδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα θα ακουστούν κι άλλα ονόματα. Ήδη ετοιμάζεται ο Χριστοφοράκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή