Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Θα ρθουν τα ευχάριστα νέα του Ευαγγελισμού;



Πολλές γιορτές του Χριστιανισμού αντικατέστησαν παλιές Παγανιστικές γιορτές και αυτό για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση των "ειδωλολατρών" από τις παλιές τους θρησκείες στην νέα. Μετά από αιώνες ο Νέος Ελληνισμός συσχέτισε μεγάλες ιστορικές στιγμές με θρησκευτικές γιορτές. Είναι γεγονός πως η έναρξη της Ελληνικής επανάστασης δεν έγινε 25 Μαρτίου, όμως μετά την απελευθέρωση και την προσπάθεια της εκκλησίας να σβήσει τις μαύρες σελίδες της στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και να την μετατρέψει σε σημαντικό κεφάλαιο της απελευθέρωσης, αποφασίστηκε η επέτειος να γιορτάζεται μαζί με τον Ευαγγελισμό. Πράγμα για μένα εγκληματικό αφού διαστρεβλώνεται η αλήθεια. Θα ναι μεγάλο σοκ για τον καθένα αν μάθει ποιά ήταν η στάση της εκκλησίας σε όλη την 400ετία.

Το θέμα μας όμως σήμερα δεν είναι εκεί. Ίσως το αναλύσω του χρόνου σε πιο καλές συνθήκες. Σήμερα θα μιλήσω για τον Ευαγγελισμό. Είναι η γιορτή στην οποία η Παναγία μαθαίνει πως θα μείνει έγκυος και θα φέρει τον Χριστό στη γη. Σίγουρα το σοκ θα ήταν μεγάλο όμως το δέχτηκε και όλη η ιστορία μετά είναι σε όλους μας γνωστή. Η γιορτή αυτή όμως κρύβει και μία ελπίδα και ένα μυστικό. Κρύβει την ανάγκη που έχουμε να ακούμε συνέχεια καλά νέα. Η αλήθεια είναι πως μέχρι χθές τα πράγματα για την Ελλάδα δεν ήταν και πολύ καλά. Όλοι ήμασταν από λίγο ως πολύ απαισιόδοξοι. Σήμερα όμως κάτι πάει να αλλάξει. Δε θέλω να το γρουσουζέψω οπότε θα περιμένω και γω όπως όλοι μας τα νέα είτε είναι καλά αυτά είτε όχι.

Ελπίζω να μη μου φαίνεται συμπτωματικό πως οι αποφάσεις θα βγουν και θα ανακοινωθούν σήμερα που έχουμε τον Ευαγγελισμό (τα καλά νέα που περιμένουμε από Βρυξέλλες) και την Επέτειο της Απελεθεύρωσης (σήμερα μας βολεύει η λανθασμένη ημερομηνία).

Μήπως ξεκινάει από σήμερα επιτέλους η πιο ώριμη προσπάθεια αποδέσμευσης των λαθών των πολιτικών μας; Μήπως βάλουμε επιτέλους μυαλό και σταματήσουμε να καταστρέφουμε αυτόν τον τόπο; Αυτό θα το δείξει ο χρόνος...

Εμείς απλά περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου