Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Καλό δημοψήφισμα και καλό μήνα

Νομίζω πως ο καλός μήνας περισσεύει διότι ο νέος μήνας μπήκε περίεργα.
Πρώτα απ' όλα άκουσα στο ραδιόφωνο πως η Διαμαντοπούλου (το κυρία δεν της αξίζει), η οποία σαν αυτοκράτειρα έβλεπε τους μαθητές να της γυρνάνε πλάτη αποφάσισε να ξεσπάσει όλη την οργή της στον Λαρισαίο μάγκα που μούτζωσε τους επίσημους (βλέπετε φωτογραφία χθεσινής ανάρτησης). Όμως Διαμαντοπούλου σκέψου πως αυτός ο μαθητής είναι μέλος μιάς δεκαπενταμελούς οικογένειας, αριστούχος, ο οποίος δουλεύει το πρωί στις οικοδομές και το βράδυ πάει σχολείο. Το παιδί αυτό είναι μάγκας. Μία χειρονομία που την φάγατε με το τσουβάλι τόσους μήνες έξω από το Κυνοβούλιο (σωστά το γραψα μη με διορθώσετε) ο νεαρός την εξέφρασε τετ α τετ με τους επίσημους. Όχι πως είχε κάτι με τους συγκεκριμένους επίσημους. Την εξουδία μούτζωσε και για μένα όπως και για πολλούς Νεοέλληνες έκανε καλά.
Όμως Διαμαντοπούλου και λοιπή εξουσία μη συγκεντρώσετε όλη σας την προσοχή στην χειρονομία. Δείτε από πίσω τον αρχιστράτηγο που εν ώρα παρέλασης και τιμής προς τους προγόνους μας που πέθαναν στο Αλβανικό έπος για την πατρίδα, μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο.
Αν έναν μαθητή που εξέφρασε όλη την αγανάκτηση του ελληνικού λαού σε μία μούτζα τον απειλείτε με αποβολή, έναν αρχιστράτηγο με ύφος βλάχου πάνω σε θρόνο που μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο την ώρα που η νεολαία παρελάζει τι τιμωρία πρέπει να του δωθεί;
Και ερχόμαστε στο μεγάλο γεγονός με το οποίο ανοίγει ο μήνας. Το δημοψήφισμα.
Να σας πω την αλήθεια απόλαυσα το σοκ που υπέστει ο λαός με την μοναδική θαραλλέα απόφαση του Παπανδρέου από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Ο πανικός αυτός που ακούστηκε σήμερα από τον λαό δείχνει και την ευθυνοφοβία που έχει.
Μπήκα στο site του Βήματος και ψήφισα όχι στο γκάλοπ σχετικά με το δημοψήφισμα. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Οι μισοί θα λεγαν ναι και οι άλλοι μισοί όχι. Άρα που είναι ο ελληνικός λαός που έχει ξεσηκωθεί. Μία ευκαιρία του δωσε ο Γιωργάκης για να τον σταματήσουν αλλά απ' ότι φαίνεται όλοι μας τελικά είμαστε κότες.
Μπορεί ο Σαρκοζί να έχει αγχωθεί με την απόφαση του Παπανδρέου αλλά ο Γιώργος είναι πονηρός και το δημοψήφισμα το έκανε πολύ απλά επειδή ξέρει πως η πλειοψηφία (έστω και οριακή) θα ψηφίσει ναι και τότε κανείς δε θα μπορεί να ξαναμιλήσει ή να ξαναφωνάξει διότι με τις ευχές του ελληνικού λαού θα συνεχίσει το έργο του.
Καλό βόλη λοιπόν και καλό μήνα...

15 σχόλια:

  1. εχουμε εξελιξεις.... δεν υφισταται δημοψηφισμα!

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... με έπιασες αδιάβαστο Ευαγόρα... ανεξαρτοποιήθηκε και άλλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Μόλις γύρισα από δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θεμα ωρων.... αλλα και παλι δεν υπάρχει περιπτωση να παμε σε δημοψηφισμα! προηγειται η ψηφος εμπιστοσυνης, που δεν θα λαβει, οποτε εκλογες! αλλα πιστευω πως μεχρι το βραδυ θα εχει ξεκαθαρισει η κατασταση!

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύεις πως θα χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης... Δεν ασχολήθηκα ποτέ με συνομοσίες και άλλες τέτοιες αηδίες αλλά πλέον είμαι σίγουρος πως η ίδια η Ευρώπη προσπαθεί να τον κρατήσει με νύχια και με δόντια στην εξουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ειναι συνομωσια οτι τον θελει η Ευρωπη, ειναι δεδομενο. η πολιτικη ιστορια γραφεται πισω απο κλειστες πορτες και την μαθαινουμε 100 χρονια μετα. βλέπε 1ος παγκοσμιος κτλ. κτλ.!!!!! δεν νομιζω να φτασει μεχρι εκει, το αργοτερο μεχρι αυριο θα εχει πεσει..

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το παραδειγμα του Α' παγκοσμιου ειναι τυχαιο, θυμισου τι εγινε το '22, το '44.... συμφεροντα υπαρχουν και θα υπαρχουν. το θεμα ειναι ποσο επηρεαζουν τις ζωες μας

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως θα μπορούσε κάποιος καλός Σαμαρείτης να δημοσιεύσει link περί του δημοψηφίσματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατάλαβα που το πας και αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να το συζητήσω μαζί σου κάποια στιγμή. Συμφωνώ μαζί στου στα εξής. Ότι η πραγματική ιστορία μαθαίνεται μετά από αιώνα. Αλλά το γενικολογείς. Η αλήθεια είναι πως την πραγματική ιστορία μπορείς να την μάθεις και μετά από λίγα χρόνια αρκεί να το ψάξεις σωστά και σφαιρικά (π.χ. δε νομίζω πως όλοι οι Νεοέλληνες ξέρουν καλά το 1821 και ας κοντεύουν 200 χρόνια). Όσο για τους παγκοσμίους πολέμους μία ασήμαντη (σχετικά) αφορμή χρειάζεται για να ξεσπάσουν. Δολοφονία πρίγκιπα της Αυστροουγγαρία στο Σεράγεβο για τον πρώτον και επέλαση των Γερμανών στην Πολωνία για τον Δεύτερο. Πιστεύω πως θα 'μαστε οι "Εβραίοι" του τρίτου παγκοσμίου πολέμου και θα μας σώσουν οι Κινέζοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η επισημη ιστορια ειναι πολυ επιεικης, δεν αναφερομαι σε παγκοσμιο πολεμο και δεν τοποθετω την ελλαδα στο κεντρο του παγκοσμιου χαρτη. αυτη τη στιγμη παντως ειμαστε ο δουρειος ιππος που θα γκρεμισει την ευρωζωνη!

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μεγαλη κουβεντα ανοιξαμε παλι.... χεχεχε

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαχαχα... Ε ναι δε μπορούμε εμείς οι δυό. Από ένα δημοψήφισμα φτάσαμε την ανάλυσή μας στις αιτίες των παγκοσμίων πολέμων. Νομίζω πως δέκα χρόνια μετά το καρκίνωμα που λεγόταν ελληνική οικονομία έφαγε όλο το ευρωπαϊκό όραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Δημήτρη δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο link αυτή τη στιγμή που να σου εξηγεί ξεκάθαρα για το δημοψήφισμα. Όλα είναι ακόμα στον αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Γιωργάρα (και φυσικά και λοιποί συνομιλητές) μήπως θυμάσαι μια γελοιογραφία του ΚΥΡ νομίζω με μονό καρέ έναν τύπο να βγαίνει εξαγριωμένο από το σπίτι του βαστώντας ένα τσεκούρι να λέει κάτι του τύπου: Μπορεί να τελειώνει το οξυγόνο μου, μπορεί οι πολιτικοί να ασελγούν καθημερινά εις βάρος εμού και του πορτοφολιού μου αλλά να χάνει και η ομάδα μου; Αυτό δεν το δέχομαι...

    Υ.Γ. Αν βρεθεί link πες μου!!!

    Δημήτρης Μάγνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξαδελφε να πω κ εγω πως κατα τη γνωμη μου εν γνωση των Ευρωπαιων ηγετων η ελληνικη οικονομια εγινε καρκινωμα της ευρωπα'ικης (κ μην ξεχναμε κ τα διαφορετικα μεν, καρκινωματα δε κ αλλων ευρωπα'ικων χωρων που εχουν αναλογη μεταχειρηση).
    Γι'αυτο κ μονο δεν δεχομαι καμια ''λυση τους''.

    Santa George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαχαχα... Δημήτρη με πόνεσε και μένα η άδικη ήττα του Ολυμπιακού. Δε μας αξίζει τέτοια στεναχώρια όταν περνάμε τόσο δύσκολη καθημερινότητα. Το σκίτσο το θυμάμαι, είναι φοβερό όχι μόνο αυτό αλλά αρκετά του ΚΥΡ αλλά δε ξέρω που και πως μπορούμε να το βρούμε. Αλλά θα το χω στο νου μου. Υπόψην σήμερα είναι η μεγάλη μάχη στο Ιωνικό Κολυμβητήριο. Πάμε γέρα Χιώτες να πνίξουμε τον Θρύλο. Ξάδελφε συμφωνώ μαζί σου αλλά πιστεύω πως στις μέρες μας η πηγή του κακού για την υπόλοιπη Ευρώπη είναι η ελληνική οικονομία και όσο επαναστάτες και αν το παίξουμε, εμένα δε με τιμά να θεωρούμε το μαύρο πρόβατο ενός ευρωπαϊκού οράματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή