Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Λίγο πριν την τελική στροφή...


Έπαιξε με την φωτιά και κάηκε. Είναι γεγονός πως δε του βγήκε του τρελαντώνη ούτε οι καταστροφές που προκάλεσαν οι "αστυνομικοί" του στις συγκεντρώσεις του προηγούμενου Σαββάτου (06.12.14), ούτε η απεργία πείνας του Ρωμανού. Και τώρα τρέχει και δε προλαβαίνει.
Ο πανικός είναι εμφανής όχι μόνο στις δηλώσεις των φασιστών αλλά και στα προπαγανδιστικά μέσα ενημέρωσης. 
Από σήμερα το πρωί όλα τα παπαγαλάκια ξεκίνησαν το έργο τους για να τρομοκρατήσουν τον λαό. Πρώτο απ' όλα το φιλονεοναζιστικό φύλλο του Πρώτου Θέματος το οποίο έχει σαν κεντρικό τίτλο τον εξής: "Ο τρόμος του Grexit αλλάζει το σκηνικό" συνεχίζοντας από κάτω να αναφέρει πως χτυπάει "Red Alert" διότι "Ξεμένει από λεφτά το Δημόσιο", ενώ πιο κάτω πανηγυρίζει με μία στατιστική η οποία δείχνει να κλείνει η ψαλίδα μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ίδια τακτική ακολουθεί και το χρεοκοπημένο Βήμα, το οποίο ακολουθεί την ίδια γραμμή μ' αυτή του φιλοναζιστή Θέμου Αναστασιάδη, "ο φόβος φέρνει ανατροπές για Πρόεδρο και Κάλπες". Αντιθέτως η Real News κρατάει μία πιο ύπουλη στάση, έχοντας ως πρώτο θέμα ένα "βαρυσήμαντο άρθρο" του πρωθυπουργού για συνείδηση και συναίνεση, δυο λέξεις ξεχασμένες από το λεξιλόγιό του τα τελευταία χρόνια. Αυτές τις τελευταίες μέρες της ακροδεξιάς κυβέρνησης, φαίνονται ξεκάθαρα ποια έντυπα έπαιρναν εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου για τα πρωτοσέλιδά τους και την λοιπή τους αρθρογραφία. Όσο για την τηλεόραση, συμπαθάτε με αλλά δεν την έχω ανοίξει τις τελευταίες μέρες και δε γνωρίζω την τρομοκρατία που περνάει στον λαό.
Μιας όμως κι ανέφερα το λαό, και ενοχλημένος με την στάση των ακροδεξιών πολιτικών οι οποίοι επισημαίνουν πως ο κόσμος δε θέλει να πάμε σε εκλογές, θέλω να αναφερθώ σε απόψεις φίλων και γνωστών μου. Τον τελευταίο χρόνο δεν έχω πετύχει ούτε έναν να μου πει πως αντέχει την κατάσταση στην οποία ζούμε, πως δέχεται την συγκεκριμένη πολιτική σκηνή, πως συμφωνεί με τις αποφάσεις που παίρνονται, πως δε φοβάται τα νέα μέτρα που έρχονται και πως δεν θέλει εκλογές. Ούτε έναν. Ακόμα κι από τους πιο συντηρητικούς φίλους βλέπω μία αγανάκτηση για τους πολιτικούς που υποστηρίζουν αλλά κι ένα φόβο για επερχόμενες εκλογές για ευνόητους λόγους (συμφέροντα και τρομοκράτηση από τα Μ.Μ.Ε.)
Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος έχει αγανακτήσει κι αναζητάει μία αλλαγή. Πάντα σε μία αλλαγή υπάρχει το ρίσκο. Πάντα σε κάθε αλλαγή υπάρχει ο φόβος προς το άγνωστο και την κατάληξη των νέων αποφάσεων. Όμως η αλλαγή έχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο λείπει από τη σημερινή στασιμότητα που μας έχει προκαλέσει η πολιτική κατάσταση των τελευταίων χρόνων. Η αλλαγή φέρει και την ελπίδα για κάτι καλύτερο. 
Αυτήν την ελπίδα φοβούνται οι φασίστες και τρομοκρατούν τον κόσμο. Πρώτος και καλύτερος ο Μπουμπούκος ο οποίος ουρλιάζει συνέχεια για τα άδεια ΑΤΜ και για τους ηρωισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι τόσο θολωμένος με τον ανύπαρκτο θρίαμβο της κυβέρνησης που δε νιώθει τίποτα από το δημόσιο κράξιμο που δέχεται. Αντιθέτως απαντάει παιδαριωδώς με ατάκες όπως: "Ας γίνουμε Βενεζουέλα" ή "ας μετανάστευε ο γιος σας Βενεζουέλα"(αναφερόμενος σε έναν τηλεθεατή που τον έβριζε επειδή με την πολιτική τους ο γιος του έφυγε για Γερμανία). Φυσικά από τον Μπουμπούκο δε ξεφεύγει πια η λέξη Αργεντινή για πολλούς λόγους που δεν τον συμφέρουν καθόλου. Μαζί με τον Μπουμπούκο ακολουθούν και οι υπόλοιποι αλήτες αυτής της κυβέρνησης οι οποίοι είναι αναλώσιμοι. Αντιθέτως λαμόγια σαν τον Βενιζέλο, την Μπακογιάννη και τον Βορίδη, κρατάνε χαμηλό προφίλ, περιμένοντας τις εξελίξεις.
Και η εξέλιξη είναι μια. Με αρχή την 17η Δεκεμβρίου και με κλείσιμο την 29η του ίδιου μήνα, θα ολοκληρωθεί το τελευταίο χαρτί που τράβηξε από το μανίκι του ο ακροδεξιός πρωθυπουργός μας και θα οδηγηθούμε επιτέλους στις εκλογές τις οποίες απαιτεί η μεγαλύτερη μερίδα του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου