Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πανέξυπνος ή πανηλίθιος;


Αυτό το ερώτημα με προβληματίζει από το πρωί. Μήπως τελικά ο Παπανδρέου έχει ένα σχέδιο το οποίο μόλις το βαλε μπρος και μας έχει πιάσει όλους στον ύπνο; Μήπως είχε σκοπό να μας φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης για να σιχαθούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόλις τα κατάφερε αποφάσισε να μας κάνει την χάρη να πατήσουμε εμείς την σκανδάλη με την οποία θα σκοτώσουμε το σύστημα;
Δεν είναι τυχαίο πως από χθες όλοι οι Ευρωπαίοι χέστηκαν πάνω τους με την απόφαση αυτή. Και το θέμα είναι πως αυτή τη φορά το εννοεί. Δεν ήταν λόγια του αέρα. Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί. Πλέον όλο το μέλλον της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου κρίνεται από την ανευθυνότητα του αποβλακωμένου ελληνικού λαού. Ο κάθε βλάχος που μπήκε με κομπίνες στην ευρωζώνη θα αποφασίσει για την τύχη ανθρώπων που είναι πιο πολιτισμένοι και οργανωμένοι και πάνω απ' όλα έχουν μία πιο υγειής και ανθρώπινη ζωή από αυτή που έχουμε εμείς εδώ.
Με λίγα λόγια από την απόφαση αυτή που πήρε ο Παπανδρέου (μία απόφαση που θα θελε όσο τίποτα η Παπαρήγα να την είχε πάρει) είναι σε θέση να κοιτάει προς Βρυξέλλες με το χαζό χαμόγελό του και από πίσω του δέκα εκατομμύρια εξαθλιωμένοι να ναι έτοιμοι να πατήσουν το κουμπί για να γκρεμίσουν τον καπιταλισμό.
Έτσι ο Παπανδρέου θα γίνει από την μία στιγμή στην άλλη ήρωας και στον δυτικό κόσμο θα επικρατήσει το Χάος που γράφει με μεγάλα γράμματα η γαλλική Liberation.
Φυσικά για να ισχύει αυτό πρέπει να πιστέψουμε πως ο Παπανδρέου τελικά ήταν πανέξυπνος και είχε σχέδιο.
Αλλιώς αν δεν ισχύει αυτό τότε όλα τα παραπάνω που έγραψα είναι μαλακίες και ο Παπανδρέου δε ξέρει τι του γίνεται μεταφέροντας το χάος που χει δημιουργήσει στη χώρα του, και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο...
Όλα πλέον είναι ρευστά και περιμένουμε.
Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον η τύχη του κόσμου είναι στα χέρια μας. Και αυτό δεν είναι καθόλου αστείο...

12 σχόλια:

  1. Εδώ θέλω σχολιασμό από τον Prince Diego Da Napoli !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο τη στιγμη που ειναι εκει που ειναι σιγουρα ειναι εξυπνος, δεν αρκει ενα επιθετο και μια κληρονομια για να γινεις πρωθυπουργος και προεδρος της σοσιαλιστικης διεθνους. αυτο αποδεικνυεται και απο την τριπλα που εκανε με το δημοψηφισμα (!), πεταξε με λιγα λογια την καυτη πατατα στον λαο και σκεφτηκε, "αν ειστε μαγκες πειτε οχι"! κακα τα ψεματα δεν εχει ακουστει μια εναλλακτικη προταση στη βουλη, να διωξουμε την τροϊκα, να σκισουμε το μνημονιο, να βγουμε απο το ευρω.... και μετα τι? υπάρχει πλανο εξυγιανσης και αναπτυξης? ενταξει να στερηθουμε τις πολυτελειες αλλα οχι να πειναμε ρε γαμωτο εν ετει 2011, οχι ανεργια και απαξιωση των κοινωνικων υπηρεσιων. δεν μπορει να ερχεται τωρα, 2 χρονια μετα την εκλογη του και να μας ρωταει εκ των υστερων, ειναι κοροϊδια και μαλιστα χοντρη. προφανως ειναι πολιτικο το παιχνιδι, μαλλον ο ΓΑΠ προσπαθει να διασωσει την υστεροφημια του, ακομα και ο δικτατορας Μεταξας μνημονευεται ακομα για ενα μονολεκτικο τηλεγραφημα...! πανω στο κειμενο σου θελω να σχολιασω την αρνητικη σταση που κρατας απεναντι στον ελληνικο λαό, δεν ειμαστε αποβλακωμενοι, καποιοι επεσαν θυματα της πλανης του "λεφτα υπαρχουν", μετα απο 5 χρονια με ανυπαρκτο πρωθυπουργο και σωρεια σκανδαλων μεχρι και εγω σκεφτηκα να ψηφισω ΜΠΑΤΣΟΚ, και καποιοι αλλοι πιο τυχεροι εξαργυρωσαν την πιστη στον πρασινο ηλιο με εναν διορισμο και ενα καλο πακετο απο τις επιδοτησεις, οποτε ενα ψηφαλάκι ηταν το λιγοτερο! ναι οι βορειοευρωπαιοι ειναι πιο οργανωτικοι απο εμας αλλα ζουνε χειροτερα, πολυ χειροτερα, τουλαχιστον με αυτα που ξερω απο φιλους με πολυετη θητεια σε Αγγλια, Γερμανια, Νορβηγια και Ολλανδια δεν θα αντεχα ουτε βδομαδα, χαρη τους καναμε που μπηκαμε στη μαλακια τους. μας εκλεισαν τα εργοστασια και αφησαν τα χωραφια να μαραζωσουν μπουκωνοντας τους αγροτες με παχυλες αποζημιωσεις για να μην τους χαλασουμε το μονοπωλιο. ποιοι κερδισαν απο αυτο? οι βιομηχανικες χωρες οπως η Γερμανια που ειδε τις εξαγωγες της να αυξανονται με γοργους ρυθμους, το τι μερτσεντικο και πορτσικο και μπεμπικο κατηφορησε στα βαλκανια δεν λεγεται! μας ηθελαν στην ευρωπη για να καταναλωνουμε τα αγαθα τους, μας εξαφανισαν την παραγωγη, μας ηθελαν απλους υπαλληλους χωρις ιδιοκτησια και δυναμη. αυτο δεν πρεσβευει και η παγκοσμια διακυβερνηση που ευαγγελιζεται ο Τζέφρι Παπανδρεου?

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σχόλιο δεν ηθελες? παρε το σεντονακι τωρα! χεχεχε

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ελεγα περισσοτερα αλλα περιμενω τον αντιλογο
    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα... ξεκινάμε έναν ακόμα μαραθώνιο διάλογο. Λοιπόν αρχίζω να απαντάω πάνω στο σχόλιό σου. Πρώτα απ' όλα όπως ο Παναθηναϊκός έχει τον ΟΦΗ έτσι και η Γαλλία είχε την Ελλάδα. Μη ξεχνάμε πως μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδος τόσο στην ένταξή μας στην Ε.Ε. όσο και στην ευρωζώνη ήταν οι Γάλλοι. Για τα εργοστάσια και τις αγροτικές αποζημιώσεις μπορώ να σου απαντήσω στο δεύτερο. Η Ε.Ε. δεν ήθελε έναν τεμπέλη στον κύκλο της. Είχαν δωθεί πακέτα στους αγρότες για να εκσυγχρονιστούν και εκείνοι τι έκαναν; Έχτισαν σπιταρόνες και αγόαρασα γερμανικά αμάξια. Φυσικά η παραγωγή τους πήγε κατα διαόλου (ενώ η αντίστοιχη άλλων χωρών σοβαρών είχε πρόοδο) και έτσι ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους και το να ζητούν αποζημειώσεις... για να χτίσουν πισίνες και να πηγαίνουν στα κωλόμπαρα που έχουν ανοίξει κατα χιλιάδες στα χωριά της Φθιώτιδας και τις Βοιωτίας (για εκείνες τις περιοχές ξέρω και μιλάω). Οπότε δεν πέσαμε θύματα των μεγάλων βόρειων χωρών αλλά θύματα του ηλίθιου υπερκαταναλωτισμού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο για την ζωή στην Βόρεια Ευρώπη μπορεί να μην είναι ηλιόλουστη και χρωματιστή όσο εδώ αλλά είναι πιο οργανωμένη και δίκαιη... θα θελα να χα μία αντίστοιιχη κοινωνία και εδώ.... περιμένω τον αντίλογό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για το σχολιο με τον ΟΦΗ ενα εχω να πω.... Κερκυρα, Λεβαδειακος, Αιγάλεω, Ιωνικος.... ετσέτερα ετσετερα! στο δια ταυτα τωρα, ποιοι Γαλλοι φιλοι μας? σοβαρα μιλας? αυτοι που εβλεπαν τους ελληνες να πνιγονται και να καιγονται ζωντανοι στην Σμυρνη και δεν εκαναν τιποτα? που μας χρησιμοποιουσαν με καθε ευκαιρια? δεν υπαρχουν φιλιες Γιωργο, μονο συμφεροντα και διπλωματία, αυτος που λες φιλο σε λεει συμμαχο και οι συμμαχιες σπανε στο φτερο! και ο συμμαχος αυτος σου πουλαει οπλα, αφηνει το κυπριακο αλυτο και δεν περνει θεση στα ελληνοτουρκικα για να πουλησει περισσοτερα οπλα! δεν θελε φιλους, δεν θελω συμμαχους, θελω εταιρους που θα κοιτανε το κοινο συμφερον, οχι την παρτουκλα τους και αυτο γινεται μονο με σωστες εμπορικες συμφωνιες, ολα τα αλλα ειναι οδοντοκρεμες. για τους αγροτες δεν θα διαφωνησω, δεν ειναι οι μονοι που καταχραστηκαν τα εκατομμυρια των επιδοτησεων αλλα στην περιπτωση τους δεν κρυβεται... ξερω και εγω πολλα περιστατικα απο πρωτο χερι, οσο για τα κωλομπαρα της επαρχιας ειναι γνωστο οτι τζιραρουν τα δεκαπλά απο αυτα της αθηνας! το παραμυθι περι τεμπελιας δεν εχει δρακο, οι ελληνες δουλευουμε 3-5 ωρες περισσοτερο απο τους γερμανοδανολλανδους που το παιζουν εργατοπαιδα. επισης να υπενθυμισω οτι η Γερμανια εχει κυρηξει πτωχευση και σταση πληρωμων πανω απο 4 φορες, δεν εχει πληρωσει πολεμικες αποζημιωσεις και ελαβε εκατομμυρια απο την Αμερικη σαν βηθεια μετα τον πολεμο για να αντισταθει στον κομμουνισμο! ετσι γινομασταν και εμεις υπερδυναμη....

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνωμη για την απροσκλητη παρεμβαση αλλα δε θα μπορουσα παρα να συμφωνησω απολυτως με το τελευταιο σου σχολιο, George Chatzelenis. Θα επεκτεινω τον προβληματισμο σου, λεγοντας πως δεν προτασσω την εθνικη κυριαρχια, που με τοσο σθενος επικαλουνται οι πολιτικοι μας ινστρουκτορες εδω κ' μερικους μηνες, εναντι του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ! Η γενια των γονιων μας (η πολυχαϊδεμενη γενια του Πολυτεχνειου) απεδειξε περιτρανα πως ειναι ΑΝΙΚΑΝΗ να διοικησει.

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν παιρνει * θεση.... τραγικο λαθος! ;-)

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οσο για τον υπερκαταναλωτισμο που αναφερεις δεν νομιζω πως ειμαστε μοναδικοι στον κοσμο, ισα ισα που αργησαμε να μπουμε στο τρυπακι του πλαστικου χρηματος! και στο κατω κατω δικα μας ειναι τα λεφτα οπως θελουμε θα τα φαμε!

    Ευαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μωρέ δικά μας είναι τα λεφτά και καλά κάνουμε και τα ξοδεύουμε αλλά καλό είναι να μη ξεπερνάμε τα όρια των δυνατοτήτων μας. Εκεί είναι που καιγόμαστε. Πρίγκιπα Ευαγόρα ξαναδιαβάζεις τα σχόλια σου για να δεις τυχόν λαθάκια; Αυτό να το κάνεις πριν πατήσεις το Enter. Χαχαχα. Όσο για τους Γάλλους θέλω να σου επισημάνω πως την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής είμασταν τσιράκια των Βρετανών. Κάτω από την κηδεμονία της Γαλλίας περάσαμε μετά την χούντα (αλλά και λίγο πριν από αυτήν). Επίσης έχουμε τον άλλο μύθο πως οι Έλληνες δουλεύουν κάποιες ώρες παραπάνω από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Θα σου πω κάτι. Πόσοι από μας δουλεύουμε όλο το διάστημα που είμαστε στη δουλειά; Μη συγκρίνεις την παραμονή μας στον χώρο εργασίας με τον χρόνο εργασίας. Οι Ευρωπαίοι από τη στιγμή που θα πάνε στη δουλειά θα δουλέψουν σοβαρά μέχρι να φύγουν. Αγαπητέ φανταρικέ μου φίλε Δημήτρη θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου με το θέμα της ανικανότητας της γενιάς των γονιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχω 2 ενστασεις Γιωργο: α) Τα λεφτα σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν ηταν δικα μας, ηταν ΔΑΝΕΙΚΑ. Κατα συνεπεια, βιωσαμε για 2 δεκαετιες περιπου μια επιπλαστη πραγματικοτητα, κατα την οποια ο Ελληνας βελτιωνε συνεχως το βιωτικο του επιπεδο, ενω το κρ...ατος βουλιαζε. β) Αναφορικα με την εργατικοτητα μας, θεωρω πως η αληθεια κρυβεται καπου στη μεση. Απο τις πληροφοριες που εχω για τους Ευρωπαιους εργαζομενους, μεσω του αδελφου μου, γνωριζω πως εργαζονται υπο αρκετα αυστηρη επιτηρηση, εχουν lunch break 1 ωρας κ' τηρουν ευλαβικα κ' απαρεγκλιτα το νομιμο ωραριο. Απ' την αλλη οι Ελληνες ιδιωτικοι υπαλληλοι (για τους δημοσιους απαιτειται χωριστο topic) εργαζονται, επισης, υπο αυστηρη επιτηρηση, δεν εχουν -απο την πλειονοτητα των εργοδοτων- δικαιωμα για lunch break, ΣΠΑΝΙΑ, πλεον, τηρουν το νομιμο ωραριο κ ακομη πιο σπανια, πλεον, πληρωνονται παρανομες υπερωριες. Για τις τελευταιες παρατηρησεις εχω ιδια αποψη λογω επαγγελματος.

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή