Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Δεύτερο φάουλ...


Στο ποδόσφαιρο, όταν ένας παίκτης παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβάλλεται. Δε θα χαριστώ στην lifo κι ας είναι η πιο πολυδιαβασμένη εφημερίδα της Αττικής, επειδή πολύ απλά είναι δωρεάν. 
Θεωρείται από τις πιο δήθεν εφημερίδες που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Κάποτε ήταν δυσανάγνωστη. Θυμάμαι που την παίρναμε κι απλά την μετροφυλλούσαμε επειδή πολύ απλά δεν μπορούσαμε να βγάλουμε κάποιο νόημα από τα κείμενά της. Στη πάροδο του χρόνου βελτιώθηκε. Νέα πρόσωπα άρχισαν να γράφουν στις στήλες της. Έτσι απολαμβάναμε τις ανούσιες αερολογίες του  Κούλογλου και τις μαλακίες του Βαρουφάκη, ο οποίος ως νέο όνομα ανούσιας τηλεπερσόνας, διεκδικεί δημοσιότητα και στον γραπτό λόγο. Ο μόνος που σώζεται από το ναυάγιο είναι Νίκος Δήμου. 
Σ' ένα παλιότερο εξώφυλλό της η lifo έμπλεξε τα μπούτια της, συσχετίζοντας την Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ. Να πούμε την αλήθεια, ιστορικά δεν πέφτει έξω. Ο Στάλιν έχει αφήσει πίσω του περισσότερους νεκρούς απ' ότι ο Χίτλερ. Η διαφορά είναι πως ο Στάλιν σκότωνε δικούς του. Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία ούτε παίζει κάποιον ελαφρυντικό ρόλο. Σήμερα όμως το ΚΚΕ, το οποίο έχει κολλήσει χρονικά στην εποχή της Βάρκιζας, δείχνει ακίνδυνο απέναντι στην αλητεία των Χρυσαυγιτών αλλά και λοιπών ακροδεξιών ομάδων. 
Ως θέμα το προσπεράσαμε αυτό μέχρι που ήρθε η Πέμπτη και κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της Lifo. Μία μορφή με κουκούλα και μία άλλη με καπέλο. Και οι δυο με μαυρισμένα πρόσωπα (όσο μαύρη έχει καταντήσει η κοινωνία μας) και με τίτλο από πάνω "2 ξένοι στην ίδια πόλη". 
Αναζήτησα το φύλλο και διάβασα τις δύο αυτές ιστορίες για τις οποίες είμαι απολύτως σίγουρος πως γράφτηκαν από κάποιον πιτσιρικά της εφημερίδας κι όχι μέσα από τις εξομολογήσεις των δύο άκρων (όπως τους βαφτίζει). 
Ο πιτσιρικάς που θέλει να λέγεται αναρχικός προέρχεται από μία οικογένεια που τον έχουν κακομάθει (...Οι γονείς μου ποτέ δεν ύψωσαν τη φωνή...).  Παρά την καλοπέρασή του ανακάλυψε στα 15 του τον Ερρίκο Μαλατέστα. Τα γέλια μου ακούστηκαν σ' όλη την πολυκατοικία. Με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα έκοβα τον αριστερό μου όρχι, αν ερχόταν αυτή τη στιγμή ο νεαρός μπροστά μου να μου πει όλα όσα ξέρει για τον διάσημο Ιταλό αναρχικό. Παρ' όλα αυτά μας παρουσιάζει μία οικογένεια η οποία στρέφει το παιδί της στην "όπως έχει ονομάσει η σύγχρονη νεοελληνική κοινωνία" αναρχία. Αν ο νεαρός είχε συνείδηση δεν θα υποστήριζε τα πιτσιρίκια με τα καλάσνικοφ. Από κει και μόνο διαπιστώνω πως αν είναι όντως υπαρκτό πρόσωπο, ανήκει στον χώρο του μπάχαλου. Κι όπως είχα πει και παλιότερα, τα κακομαθημένα κι καλοαναθρεμμένα παιδάκια που έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα με τη βοήθεια των γονιών τους, στρέφονται στα όπλα, διογκώνοντας έτσι το χάος της νεοελληνικής κοινωνίας για να καταπολεμήσουν την καθημερινή τους πλήξη. Περισσότερη επανάσταση βρίσκω σε νέους που παλεύουν καθημερινά να αυτονομηθούν από την οικογένειά τους (η νεοελληνική οικογένεια ίσως να είναι η χειρότερη ψυχοσωματική φυλακή στον κόσμο, η υπερπροστασία της στα παιδιά τα μετατρέπει σε άβουλα κι ανεύθυνα πλάσματα) για να κυνηγήσουν το όνειρό τους με τις δικές τους δυνατότητες. Απ' αυτά τα παιδιά θα ρθει η ελπίδα του μέλλοντος...
Από την άλλη έχουμε ένα άλλο πιτσιρίκι, γιο ενός ταξιτζή (αμέσως το κείμενο σε βάζει στο τριπάκι πως στην Χρυσή Αυγή μπαίνουν παιδιά βιοπαλαιστών). Ασχολείται με το μποξ και τον οπαδισμό (δεύτερο τριπάκι, μέσα στον ακροδεξιό χώρο υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τα σπάνε στα γήπεδα και να βαράνε). Το κείμενο προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ακροδεξιές τάσεις του νεαρού. Ο πατέρας του δέχτηκε δύο επιθέσεις και στους αγανακτισμένους είδε τον φίλο του να τον βαράνε τέσσερις αντιεξουσιαστές (ή αναρχικοί όπως λένε τα κανάλια, ή μπαχαλάκηδες όπως τους αποκαλώ εγώ). Το κείμενο κλείνει λέγοντας πως ο νεαρός είναι στον χώρο της ακροδεξιάς με τις ευλογίες των γονιών του και την υποστήριξη των καταστηματαρχών και λοιπών Νεοελλήνων. Μπράβο σου lifo, μ' αυτές τις μαλακίες καρφώθηκες για το πόσο ηλίθια φυλλάδα είσαι. Πάλι καλά που δεν έκλεισες το κείμενο με το γνωστό σύνθημα "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια"....
Με λίγα λόγια, το δημοσίευμα προσπαθεί να μας πείσει πως όλα είναι καλά και πατάνε σε λογικές βάσεις. Στο μέλλον θα χουμε δύο άκρα τα οποία έχουν λόγο ύπαρξης, είναι δικαιολογημένοι αυτοί οι λόγοι, οπότε δε πρέπει να τους καταδικάζουμε και καλό είναι να κοιτάξουμε την πορεία μας για να δούμε που ανήκουμε. 
Εγώ θα θελα να πω στα παιδιά της lifo πως είναι μεγάλοι καραγκιόζηδες. Η αναρχία δεν έχει καμία σχέση με τα καλάσνικοφ ούτε ξεπηδάει από τις εύπορες οικογένειες με τα κακομαθημένα παιδιά τους. Συνέλθετε λίγο. Όσο για την Χρυσή Αυγή, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία στρατολόγηση άμυαλων κι ανεύθυνων Νεοελλήνων που για όλα φταίνε οι μετανάστες κι αφού τους καθαρίσουν όλους θα στραφούν ενάντια των υπολοίπων Νεοελλήνων. Ο πραγματικός φασισμός μάγκες κρύβεται πίσω από κουστούμια και γραβάτες. Πρόσωπα που βλέπουμε συνέχεια στην τηλεόραση κι έχουν ήδη αρχίσει να μας πιπιλούν το μυαλό. Οι ακροδεξιές τάσεις του Σαμαρά έχουν εν μέρει χαλαρώσει μιας  Δένδιας ήδη κινεί τα νήματα, ενώ ο Βορίδης ετοιμάζεται για μεγαλύτερα αξιώματα στο μέλλον. Από κει θα μπει επίσημα ο φασισμός στη ζωή μας. 
Ως τότε ας σφαζόμαστε μεταξύ μας θεωρώντας πως μεγάλο πρόβλημα είναι η ύπαρξη των προβάτων της Χρυσής Αυγής και τον κακομαθημένων τις ανύπαρκτης νεοελληνικής αναρχίας.

Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει το γελοίο άρθρο της lifo, ας πατήσει εδώ: http://www.lifo.gr/mag/features/3655

8 σχόλια:

  1. Συνεχίζει να με δικαιώνει το περιοδικό

    Γιάννης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι είναι μια αποτυχία σκέτη. και καλά κουλτουριάρικο αλλά η χρημματοδότηση από το δήμο δεν κρύβεται.

    Γιάννης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως αυτή η εφημερίδα είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος του σύγχρονου Νεοέλληνα... Δεν κρύβω πως την διαβάζω πάντα. Καλό είναι να ξέρεις τι λένε και στην αντίπερα όχθη. Δυστυχώς όμως τις απόψεις αυτής της εφημερίδας υιοθετεί η πλειοψηφία των συνομήλικών μας στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποιο λόγο να διαβάσω κάτι που θα μου χαλάσει τη διάθεση; lifo, πρώτο θέμα (ειδικά τα φασιστικά σχόλιο από κάτω), defencenet, antinews έχω σταματήσει εδώ και καιρό να τα διαβάζω και βρήκα την υγειά μου. είναι σαν να είσαι ολυμπιακός και να διαβάζεις πράσινη για να τσακώνεσαι με τους φίλους.

    Γιάννης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως επειδή αυτή η πόλη προκαλεί μαζοχιστικές τάσεις στους κατοίκους της. Από την άλλη τα κείμενά της τα βλέπω ως παράδειγμα προς αποφυγείν. Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως καλό είναι να διαβάζουμε και την άλλη άποψη. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ας χρησιμοποιήσω το παράδειγμά σου. Στα πρωτοσέλιδα ρίχνω μια ματιά και στην "Πράσινη" κι ας εξοργίζομαι με τα ηλίθια πρωτοσέλιδα της (όπως κι αυτά του "πρωταθλητή" και του "γαύρου" μόνο που αυτά δε με νευριάζουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραίο ποστ, μπράβο. κι αναρωτιόμουνα γιατί δεν ήθελα να διαβάσω αυτό το συγκεκριμένο άρθρο. δεν το διάβασα και δεν πρόκειται. ουτε καν για να διαμορφώσω ιδία άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα σε συμβούλευα να τα διαβάζεις για να μπορέσεις να βελτιώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Όπως οι κατσαρίδες καταφέρνουν με τον καιρό κι ανταπεξέρχονται στα κατσαριδοκτόνα, έτσι κι εμείς καλό είναι να γνωρίζουμε τα άρθρα που είναι σκέτη προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και δηθενισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή