Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η Αριστερά που θέλουμε...


Δεν ήταν όλα ρόδινα αυτή τη φορά για το Γιώργο Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία προέδρευσε  Στο ρόδο που κρατάει η γροθιά, ως φόντο στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπήρχε ένα μικρό «αγκάθι». Η 29χρονη Beatriz Talegón, γενική γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης της Σοσιαλιστικής Νεολαίας η οποία όταν ανέβηκε στο βήμα, δεν χαρίστηκε στον πρόεδρο και τους ηγέτες της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας. Η Talegón δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός ότι οι Σοσιαλιστές θέλουν να φέρουν την επανάσταση, φτάνοντας στη συνεδρίαση από ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μέσα σε πολυτελή αυτοκίνητα.
Επέκρινε ακόμη την κοινωνική απόσταση των ηγετών του κινήματος από τη νεολαία, μίλησε για διαφάνεια και ζήτησε από τους ηγέτες να πάψουν να αποτελούν μυστήριο, «όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου.»
Έκανε λόγο για ηγέτες-αστέρες της t.v. που πάνε στις συνεδριάσεις για να μιλήσουν για τις χώρες τους, χωρίς να προσφέρουν τίποτα και κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές ότι θέλουν τη νεολαία μόνο για να γεμίζει τις αίθουσες.
Η 29χρονη Talegón-που σπούδασε νομικά- κατηγόρησε την Αριστερά ότι εξυπηρετεί πλέον μόνο τις ελίτ και τον καπιταλισμό και πως είναι γραφειοκρατική. «Έχει χάσει εντελώς την ιδεολογία της, έχει αποσυνδεθεί από τη βάση δεδομένων», είπε χαρακτηριστικά.
Η νεαρή Ισπανίδα τα έβαλε και με το κόμμα της λέγοντας ότι σε θέματα διαφθοράς, άνθρωποι που ήταν παρόντες φορώντας το κοστούμι τους, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. «Δίνουν ομιλίες που δεν σημαίνουν τίποτα αλλά οι άνθρωποι είναι έξυπνοι. Κι έτσι χάνουν τις εκλογές.»
Η ομιλία της έγινε μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας όπου έγινε το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως σημειώνει η Ηuffington Ρost.
Μετά την ομιλία της που δημιούργησε αίσθηση, τους βαλλόμενους ηγέτες των Σοσιαλιστών και τον εαυτό του, ανέλαβε να υπερασπιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας», είπε μεταξύ άλλων. Για να καταλήξει στο τετριμμένο: «Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί».

Πηγή: www.lifo.gr

4 σχόλια:

  1. και μετά ο Γιωργάκης ξύπνησε?

    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΑΠ μιλάει μόνο αγγλικά. Όλες οι υπόλοιπες γλώσσες είναι δύσκολες για τ' αυτιά του. Το θέμα είναι πως υπάρχει ένα κομμάτι (αλλοδαπό δυστυχώς) της σοσιαλιστικής νεολαίας που είναι ξύπνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξύπνιο είναι, πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων και δυνατότητα για εμφανείς πολιτικοκοινωνικές αλλαγές έχει? ή μόλις και αν βρεθεί εκεί θα κάνει τα ίδια?

    Αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή