Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

«Βαριά υλικά το χαρτί και το βιβλίο, ειδικά όταν συνδέονται με τον Κοραή»



Μετά τις 4 Απριλίου θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους ο νέος πρόεδρος Μανώλης Στάθης και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης. Η επιλογή του νέου πρόεδρου, ο οποίος ορίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος, γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Η ακριβής ημέρα ανάληψης των καθηκόντων θα ανακοινωθεί επίσημα από το Φ.Ε.Κ. που αναμένεται να εκδοθεί, στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη που θα πλαισιώσουν τη διοίκησηκαι θα ακολουθήσει η κατάθεση του προγραμματισμού των δράσεων για το τρέχον έτος.«Eίναι νωρίς ακόμη», απαντάει στην αναμονή μιας πρώτης δήλωσης.«Το χαρτί και το βιβλίο είναι βαριά υλικά και γίνονται ακόμη βαρύτερα όταν συνδέονται με το όνομα του Αδ. Κοραή και τη Βιβλιοθήκη της Χίου».

Πρόγραμμα

Για ηθική αποκατάσταση, μιλούν κύκλοι που γνωρίζουν πως είχε δουλέψει την περίοδο 2006-07όπου υπηρέτησε τη βιβλιοθήκη εκτελώντας άτυπα χρέη διευθυντή, αλλά και το σάλο που είχε προκληθεί από την εκδίωξη του.
Στον ένα χρόνο που αφιέρωσε στη βιβλιοθήκη, είχε εντάξει την ψηφιοποίηση του έντυπου υλικού σε χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, με τη συνεργασία της 3ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων οργάνωσε και λειτούργησε το εργαστήριο συντήρησης, κατέγραψε τα βιβλία του 18ου αιώνα, κατέγραψε τους Χιώτες φοιτητές βιβλιοθηκάριους καιμε την παροχή του κινήτρου της πρακτικής εξάσκησης είχε εξασφαλίσει την προσφορά εθελοντικής εργασίας.
Σημαντικότερη συνεισφορά του θεωρείται όμως η ένταξη της βιβλιοθήκης σε Ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα επέκτασης και εκσυγχρονισμού, με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 4 εκ. ευρώ. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι προτίθεται να διερευνήσει την δυνατότητα αξιοποίησης αυτού του προγράμματος, αν η πίστωση εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένη στους προϋπολογισμούς αυτών των έργων.

Πηγή: http://www.politischios.gr/koinonia/baria-ylika-harti-kai-biblio-eidika-otan-syndeontai-me-ton-korai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου