Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μία βδομάδα μετά...

Έχει περάσει μία βδομάδα ακριβώς από τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων στην τράπεζα Marfin και όλοι σχεδόν το χουμε ξεχάσει πια... Ούτε καιγόμαστε σαν τις πρώτες μέρες να πιάσουμε τους δολοφόνους, ούτε έχουμε την ίδια οργή προς τους πολιτικούς για την κατάντια της χώρας μας. Γι' αυτό δε θα πάμε ποτέ μπροστά. Γιατί είμαστε πρόβατα. Πραγματικά είμαστε πρόβατα και οι χοντροί από το Κοινοβούλιο μας κοιτάνε και γελάνε. Και καλά κάνουμε και γελάνε και μας κοροϊδεύουν μές τα μούτρα μας διότι αυτό αξίζουμε.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τον όρο "'Ελληνας", διότι πολύ απλά δεν έχουμε την εξυπνάδα, ούτε τον δυναμισμό, ούτε την σοφία, ούτε την γνώση, ούτε τίποτα. Απλά έτυχε να γεννηθούμε εδώ, να υιοθετήσουμε τα μνημεία που υπήρχαν εδώ και να πάρουμε ένα όνομα. Μπορούμε να μαστε τυχεροί για το όνομα μόνο διότι για όλα τα άλλα θα πρέπει να ντρεπόμαστε.

Το θέμα όμως σήμερα που κλείνουμε μία βδομάδα από τον θάνατο αυτών των ανθρώπων είναι γιατί δε μπορούμε να βρούμε τους αλήτες που τους σκότωσαν. Όλο και πιο συχνά αναρτόνται βίντεο σε blogs και στο youtube καθώς και στο facebook από σκεπτόμενους χρήστες που παρουσιάζουν κουκουλοφόρους να φρουρούνται από τους ματατζήδες και να προσπαθούν να εισχωρήσουν σε πορείες. Εντύπωση μου έκανε σήμερα ένα βίντεο από τα Χανιά (φωτογραφία ανάρτησης) που τσακώνονται αριστεροί με Ματατζήδες και αρχίζουν και μαζεύονται σιγά σιγά από πίσω διάφοροι τύποι που αρχίζουν να φοράνε κουκούλες και να προκαλούν τους αριστερούς με χειρονομίες και βρισιές. Τα ΜΑΤ φυσικά κοιτάνε και δε κάνουν τίποτα. Ακόμα και όταν ο κόσμος φωνάζει και τους λέει να ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι αυτοί απλά κοιτάνε και δε κινούνται. Πόσο περισσότερο προκλητικοί και συνυπεύθυνοι μπορούν να γίνουν βλέποντας τέτοια σκηνικά. Ίσως είναι από τις λίγες φορές που υποστηρίζω δηλώσεις του Κ.Κ.Ε. που αναφέρει πως οι κουκουλοφόροι είναι προβοκάτορες της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Και ξέρετε κάτι; Αρχίζω και το πιστεύω. Δηλαδή τι θέλουν; Να κατεβεί ο κόσμος στις επόμενες κινητοποιήσεις με όπλα και μόλις δουν κανένα κουκουλοφόρο να τον πυροβολήσουν; Μετά θα λένε πως πυροβολήθηκε αστυνομικός.

Όσο περνάνε οι μέρες τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες μου πως θα βρεθούν οι δολοφόνοι (αντιεξουσιαστές, χρυσαυγίτες, προβοκάτορες, αστυνομικοί ότι και να ναι για μένα είναι δολοφόνοι). Χθες πέρασα έξω από την τράπεζα πρώτη φορά μετά το συμβάν. Υπάρχει μία σιωπηλή οργή. Την ένιωσα απ' όσους στέκονταν εκείνη τη στιγμή μπροστά της, την ένιωσα απ' όσους είχαν αφήσει λουλούδια στην είσοδο, την ένιωσα απ' όσους είχαν γράψει την οργή τους σε ένα χαρτί και το είχαν κολλήσει στους γύρω τοίχους.

Είμαστε ένα καζάνι που βράζει αλλά υπάρχουν κάποιοι που έχουν σφίξει για καλά το καπάκι πάνω μ' αποτέλεσμα να μη μπορούμε να ξεχυθούμε (ξεσηκωθούμε). Το θέμα είναι όταν μαζευτεί τεράστια πίεση (οργή) και το καπάκι αυτό σπάσει τότε θα ισοπεδωθούν τα πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου