Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σύγχρονη Pieta


Λίγο πριν διαβάσετε το κείμενο σκεφτείτε την γιαγιά σας στη θέση της νεκρής μορφής στην αγκαλιά του νέου, ή τον παππού σας στην μέση του Συντάγματος να αυτοκτονεί με πιστόλι.
Δεν είναι δύσκολο να φτάσουμε σε τέτοια κατάσταση. Αυτός ο κίνδυνος δεν είναι μακριά από κανέναν μας. Απλά θα ρθει ξαφνικά και θα μας χτυπήσει. Και τότε θα αναρωτιόμαστε για το "τι φταίει" και φτάσαμε εδώ.
Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει μία τραγωδία που εξελίχθηκε χθες στην πόλη Τζέλα της Σικελίας. Μία γυναίκα ηλικίας 78 χρόνων αυτοκτόνησε όταν διαπίστωσε ότι η σύνταξή της είχε περικοπεί κατά διακόσια ευρώ. Η γυναίκα έπαιρνε οκτακόσια ευρώ και όταν πήρε την απόδειξη και διαπίστωσε ότι η σύνταξή της θα ήταν πλέον εξακόσια ευρώ ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και έπεσε στο έδαφος με συνέπεια να χάσει τη ζωή της.
Η ηλικιωμένη, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζούσε με τα τέσσερα παιδιά της (τρεις κόρες και ένα γιο) οι οποίοι δεν αντελήφθησαν τίποτα σε σχέση με το τι ετοίμαζε.
Μετά την πτώση της οι συγγενείς κάλεσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο θάνατος για την ηλικιωμένη γυναίκα επήλθε ακαριαία.
Σύμφωνα με τα παιδιά της, η Νούντσια (όπως ονομαζόταν η συνταξιούχος) «ήταν βέβαιη ότι μετά την περικοπή της σύνταξής της δεν θα κατάφερνε ούτε να καλύψει τις βασικές της καθημερινές ανάγκες».
Όσο για το τραγικό και πρωτόγνωρο γεγονός στο Σύνταγμα θα σας παρουσιάσω μόνο το σημείωμα του αυτόχειρα φαρμακοπιού, το οποίο τα λέει όλα:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσης μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου»




9 σχόλια:

  1. Είναι τραγικό. Κάθε τόπος και μία αυτοκτονία μέσα στην ίδια τη μέρα.
    http://www.kounoupi.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-32%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σκοτωνόμαστε και μόνοι μας...εκεί που μας φέρανε...

    Ελισαβέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους συμφέρει και έχουν και τα χέρια τους καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά είναι τρομακτική η σκέψη του πόσο κακό μπορούν να κάνουν κυβερνησεις συντηρητικές και διαβρωμένες...σκοτώνουν χωρίς αίμα στα χέρια τους...και μένεις να αναρωτιέσαι πόσο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν παρατηρήσεις τον κυνισμό του Μπεγλίτη για το συμβάν μπορείς να καταλάβεις πόσο χαίρεται αυτός και ο κάθε καραγκιόζης πολιτικός που δεν έχουν αίματα στα χέρια τους.

    http://www.youtube.com/watch?v=4Nh-1D7MhBU&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή