Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Τάκης Γιαννούτσος γράφει για την "Καθημερανοητότητα" και για την φιλία μας...


Το βιβλίο του Γιώργου Χατζελένη, στο Free Thinking Zone.
Με τον Γιώργο μας συνδέει μια φαινομενικά απλή, ραδιοφωνική φιλία. Μας χωρίζει, τόσα χρόνια, το ηχείο του ραδιοφώνου.
Αυτή η μικρή απόσταση, δε στάθηκε καθόλου εμπόδιο στη γνωριμία μας.
Τον συνάντησα για πρώτη φορά στην περσινή συναυλία του Roger Waters.
Το μεσημέρι μου είχε πει (με mail στον Red), ότι θα πήγαινε στη συναυλία και το ίδιο βράδυ η μοίρα επέλεξε να καθίσω στο ακριβώς διπλανό κάθισμα απ' αυτόν.
Όταν λοιπόν συμβαίνει, η μοναδική εκ των 20.000 θέσεων κενή καρέκλα, να βρίσκεται δίπλα σ' έναν άνθρωπο που έχει εκφράσει τόσο ανοιχτά την αγάπη του για σένα (και τον κουμπάρο σου τον Θοδωρή), τότε... μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι.
Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που τον είχα συναντήσει.
Τη Δευτέρα λοιπόν το απόγευμα, με κάλεσε στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του, την "Καθημερανοητότητα", που θα γινόταν στο Free Thinking Zone, στην Ασκληπιού, με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
Μόλις με είδαν και οι δύο (ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος), μου ζήτησαν να καθίσω μαζί τους στην παρουσίαση.
Η τιμή, υπερίσχυσε της ντροπής, οπότε και κάθισα.
Επί της ουσίας να σας πω ότι η βραδιά ήταν κάτι παραπάνω από καταπληκτική.
Όσο για το 122 σελίδων βιβλίο, θεωρώ ότι πρέπει να το διαβάσετε (εκδόσεις Γαβριηλίδης).Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος για μία ακόμη φορά παρουσίασε με πολύ ιδιαίτερο κι όμορφο τρόπο το πρώτο μου βιβλίο. Τον Τάκη Γιαννούτσο που έκανε την τιμή να παρευρεθεί στην παρουσίαση αλλά και να μιλήσει για μένα (πραγματικά με συγκίνησαν πολύ τα ωραία λόγια που είπε για μένα). Την Αρετή Γεωργιλής που με δικιά της πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στον χώρο της (free thinking zone). Και τέλος τον Κώστα Λαμπρόπουλο για την φωτογράφιση της συνάντησης. 

1 σχόλιο: