Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Απόψε θα μας πετάξουν στους δρόμους



Για ένα ακόμα βράδυ έχουμε προετοιμαστεί να ακούσουμε από τα στόματα των ακροδεξιών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και των υπολοίπων κοτόπουλων αυτής της παράταξης (τα δήθεν υγιή δεξιά σταγονίδια του κόμματος) την γνωστή φράση "Ναι σε όλα".
Μόνο που αυτή τη φορά, αυτό το αναθεματισμένο "Ναι" σχετίζεται με τον εξωφρενικό φόρο ακινήτων αλλά και με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που θα τεθεί εκτάκτως αύριο προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η μόνη ελπίδα στην οποία μπορούμε να βασιστούμε απόψε, ώστε να χουμε να λέμε πως θα κάνουμε καλές γιορτές, είναι οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μπορείτε να σημειώσετε την ημερομηνία του παραπτώματός μου (να λέω κάτι καλό για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.), όμως πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην εσωτερική κόντρα που έχει ξεκινήσει κατά του Βενιζέλου και στις διαλυτικές τάσεις του νεκρού αυτού κόμματος. Οπότε ας αναμένουμε τυχόν εκπλήξεις απ' αυτούς. Θα είναι καλοδεχούμενες.
Από την άλλη, θα πρότεινα να δώσουμε λίγη προσοχή σε μερικές γαλάζιες κότες που όλον αυτόν τον καιρό μας είχαν ζαλίσει με τα αντάρτικά τους αλλά στο τέλος θα ψηφίσουν πάλι ναι, με το πρόσχημα πως το έκαναν για να διατηρηθεί η κυβέρνηση. Κι ως γνήσιοι πολιτικοί θα αρχίσουν να λένε με καμάρι πως έχουν το κούτελό τους καθαρό διότι είχαν εκφράσει την άποψή τους δημοσίως ανεξαρτήτως του ότι στο τέλος υπέκυψαν και ψήφισαν ναι. Θα ήθελα όμως να αναφέρω αυτά τα ονόματα για να τα θυμόσαστε (οι δεξιοί ψηφοφόροι) την επόμενη φορά που θα πάτε να ρίξετε τη ψήφο σας σ' αυτούς.
  • Η Ντόρα Μπακογιάννη. Είπε πως η κυβέρνηση αδικεί "ένα πολύ καλό νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς" και αναφερόμενη στον υπουργός Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη είπε «οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».  
  • Ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ζήτησε να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επείγουσες. 
  • Φεβρωνία Πατριανάκου, Είπε πως οι διατάξεις που προστέθηκαν ενισχύουν τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη. 
  • Η Φωτεινή Πιπιλή πρότεινε να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα ώστε «να έχουμε το χρόνο να κουβεντιάσουμε και όχι να φτάνουμε σε... ακραίους χαρακτηρισμούς» 
  • Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε: «Αδικείτε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείτε τις ... ΠΑΕ».
Εκτός απ' αυτούς έχουμε και τον Νικήτα Κακλαμάνη να επιτίθεται στο Στουρνάρα λέγοντάς του πως είναι σοσιαλδημοκράτης κι όχι λαϊκός δεξιός και πως γι' αυτόν τον λόγο υπερασπίζεται το κεφάλαιο. Φυσικά κι αυτός θα ψηφίσει "ναι" το βράδυ. 
"Ναι" θα ψηφίσει και ο Ηλίας Βλαχογιάννης, έχοντας πίστη πως στο μέλλον θα αλλάξει ο νόμος. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Αν και κατά τη γνώμη μου, η δικαιολογία που χρησιμοποιεί προσβάλλει πρώτα απ' όλα τον ίδιο διότι είναι αρκετά αφελής για να ανήκει σε κάποιον βουλευτή. Δυστυχώς όμως αυτούς ψηφίσαμε κι αυτούς έχουμε. 
Τέλος ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων για την φορολόγηση των ακινήτων όμως δεν αρνήθηκε να τα ψηφίσει. 
Ο μόνος που φαίνεται σταθερός στη θέση του, στο να καταψηφίσει τα μέτρα είναι ο Βύρωνας Πολύδωρας. Το θέμα όμως είναι πως έχουμε ανάγκη για περισσότερα από ένα γαλάζια (και πράσινα) όχι. 
Ευελπιστώ να μας βρει η Κυριακή με μία πανηγυρική καταψήφιση των μέτρων. Θα είναι επιτέλους το πρώτο ηχηρό όχι που θα ακουστεί στη Βουλή από την άνοιξη του 2010. Αλλιώς, αν περαστούν κι αυτά τα μέτρα, καλό θα είναι να προετοιμαστούμε για πιο άσχημες και σκληρές εικόνες, διότι το 2014 θα γεμίσουν τα πεζοδρόμια με πολύ περισσότερους άστεγους κι αρκετά διαμερίσματα άδεια ή χωρίς ρεύμα. 
Θα ήθελα μόνο να ζητήσω σε όλους τους δεξιούς ψηφοφόρους αυτού του ακροδεξιού μορφώματος, να σκεφτούν στις φετινές γιορτινές μέρες, την μοίρα όσων δε θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στην απάνθρωπη οικονομική αφαίμαξη του κράτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου