Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Καλό μήνα!



Ο Αύγουστος ήταν ένας ιδιαίτερα θερμός μήνας. Η ειδησιογραφία ήταν γεμάτη σφαγές. Κι εκεί που σταματούσε το αίμα να ρέει σε έναν τόπο, ξεκινούσε να κυλάει σε έναν άλλον. Από τα αθώα θύματα της Λωρίδας της Γάζας στους αποκεφαλισμούς των χριστιανών στο χαλιφάτο του Β.Ιράκ την ώρα που το ψυχροπολεμικό κλίμα στην Ουκρανία παρέμενε σε διαρκή ένταση.
Την ίδια στιγμή κι ενώ τα μέτωπα πλήθαιναν γύρω μας, στην Ελλάδα ο τρελαντώνης προσπαθούσε να "βαφτίσει" το μνημείο της Αμφίπολης, ως τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπας και σώσει το κουφάρι του από την επερχόμενη εκλογική καταστροφή. Είναι όμως ντροπή να παραποιείται η ιστορία ενός τόπου για ένα ατομικό συμφέρον. Την ίδια ώρα που το δημιούργημά τους, ο ΕΝΦΙΑ εκτός του ότι ξεφτιλίζει τον κυβερνητικό κορμό, έγινε ταυτόχρονα και η ταφόπλακα της ακροδεξιάς κυβέρνησης.
Με όλα τα παραπάνω γεγονότα που προσπάθησα να περάσω συνοπτικά, κύλησε ο Αύγουστος. Ούτε ήρεμος ήταν ούτε αδιάφορος όπως ήταν συνήθως άλλες χρονιές. Η έντασή του πέρασε επιτυχώς και στον νέο μήνα που μπήκε σήμερα.
Και στην νέα εποχή. Μία νέα εποχή που εκτός κυριολεκτικά, την επιζητούμε και μεταφορικά.
Οι μέρες τους είναι μετρημένες.
Κάθε μήνας που έρχεται, διώχνει αυτούς τους αλήτες όλο και πιο μακριά από τις αποφάσεις της ζωής μας και των ονείρων μας.
Δεν έχω κάτι παραπάνω να προσθέσω από το να ευχηθώ καλό μήνα και καλή δύναμη.
Εξάλλου η νέα χρονιά ξεκινάει από σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου